Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30już30

Jak długo starałyscie się będąc po 30-stce?

Polecane posty

Gość 30już30

Jakdługo czekałyscie na ciążę będąc po 30-stce?taka mała statystyka z czystej ciekwaości-jaki procent szans mam na zajście za pierwszym razem? 30 lat, jedno dziecko.

Gość fvvvb
3mce, w miedzyczasie 1 poronienie :(

Gość ja teraz czekam na 3
pierwsze dziecko: miałam 29 lat i 9 miesięcy, gdy zaszłam w pierwszym cyklu starań drugie dziecko: 31 lat i 11 miesięcy, zaszłam w 5 cyklu, ale to były starania o córkę więc z dala od owulacji;) trzecie dziecko 33 lata i 4 miesiące: zaszłam w pierwszym cyklu starań

Gość dwdw
32 lata, pierwsza ciąża, "starałam się" przez jeden stosunek (mała właśnie awanturuje się że chce do kompa a nie spać)

Gość alimak 39
o trzecie dziecko staralam sie prawie 4 lata.No ale udalo sie dzis synek ma 3 latka :) A ja gdy urodzilam mialam 36 lat

Gość nam udalo sie za 1 razem
ale niestety nieudana ciaza.przy drugije probie zaszlam od razu,wiec u mnie nie sprawdziło sie powiedzenie,z epo 30 trudniej

Gość o pierwsze dziecko staralam
sie 11 miesiecy, urodzilam w wieku 30 lat. O drugie wcale, zaszlam za 1 razem. Urodzilam w wieku 32 lat :)

Gość 30już30
o to okazuje się ze mozna zajsc szybko., to od kiedy spada płodnosc>>? czy 30 lat to jeszcze młoda mama?

Gość na a a
7 miesiecy,niestety ciaza obumarła w 9 tyg,teraz 2 miesiac sie staramy dzis 32 dzien cyklu przy cyklach 30 dniowych a @ nie ma!!! brzuch pobolewa ,a test wczoraj negatywny,i badz tu człowieku mądry!!!

Gość pingwinn
teraz mając 35 lat, chce odczekać jeszcze rok i dopiero zacząć starania z drugim ;) mam nadzieję ze nie bedzie duzo trudniej ;)

Gość na a a
ryszard a niby dlaczego miałabym nie urodzic???? mozesz mi wyjasnic?

Gość na a a
a ty jestes normalny(a),?????

Gość matka polka 72
Pierwsza ciąża - pierwszy m-c starań - 24 lata Druga ciąża - wpadka :) - 25 lat Trzecia ciążą - 1 m-c starań - 39 lat 30 lat to nie jest późno :) podobno płodność spada po 35 rż ale jak widć na moim przykładzie nie jest to regułą. lwie serce spadaj stąd jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej milcz autorko nie daj mu sie sprowokować

Gość Dzieciata.
do ryszard lwie serce i nerki przeciez autorka napisala o nastepnej ciąży. naucz się czytac.

Gość babka33latka
wyjelam spirale i zaszlam od razu. a myslalam, ze minie troche czasu i zdaze sie jeszcze "pobawic"... :)

Gość ja jeszcze przed trzydziestką
U mnie 1 ciąża, zaszłam w wieku 24 lat i 6 miesięcy. Ciąża w 1 cyklu starań, wszystko dobrze było, choć pewne powikłania w ciąży były, poród sn, dziecko zdrowe. Druga ciąża, starania trwały 7 miesięcy ze wspmagaczami ziołowymi, zaszłam w wieku 28 lat i 4 miesięcy. Ciąża bezproblemowa, poród sn bardzo ok, dziecko zdrowe. U mnie zgadzałoby się, że z wiekiem trudniej zajść, choć to może przypadek, albo "nakręcanie się" nie wiem, ale ciążę za to przeszłam łatwiej i poród dużo lżejszy:) Pozdrawiam

Gość kijevna
pierwsza ciąża - wpadka po zapomnianej pigułce - 33 lata druga - w trzecim cyklu 35 lat, chyba tylko dlatego, że celowaliśmy w dziewczynkę, a cykle się rozregulowały

Gość marissa co zwissa
Pierwsza ciaza - 30 lat - wpadka, pomimo stosowania globulki. Ciaza latwa, porod ekspres, dziecko wielkie i zdrowe. Druga ciaza, 32 lata - wpadka, zapomniana tabletka, Ciaza, porod i dziecie - j/w. Teraz 33 lata i boje sie wpadki, stosuje tabsy, gumki, a moze zamienie tabsy na plasterek, zobacze, bez gumy sie boje.

Gość niwerklooooo
30 lat - w pierwszym cyklu starań. Nawet nie zdążylismy się zabrać porządnie za robotę i poużywać sobie :( :D

urodziłam mając 32 lata -starań 5 mies ,pierwsze dziecko urodziłam 26 lat 3 mies starań.

Gość 30już30
okazuje się ze 30-stki to jak 20-stki zaskakują:)

Gość mama_dwojki po 30tce
Pierwsze - synek- jak miałam 31- 2 miesiące Drugie - córeczka- jak miałam 33 lata- 1 miesiąc chyba całkiem, ok, no i wcześniejsza antykoncepcja przez tyle lat(tabl) jak widać potrzebna :)

Gość mama_dwojki po 30tce
Dodam że obie ciąże książkowe, dzieciaczki zdrowe :). oba porody cc ze wskazania- wspominam ok, mam duuuużo szczęścia i cieszę się tym ogromnie pozdrawiam wszystkie mamy po 30tce :) powodzenia!

Gość hppp14532

Gość 30już30
czyli wychodzi na to ze niedługo sie czeka w tym wieku,echh co robić na dziewczynkę?!:)

Gość wrrramp
na dziewczynkę podobno odpowiednia faza księżyca ja mam z tego dwóch synów hi hi hi

Gość ksennnaaaaaa
9 miesiecy, ale nie byly to jakies szczegolne starania, po prostu w wieku 33 lat odstawilam tabletki. Niestety w pazdzierniku, 5 tygodni temu poronilam w 10 tygodniu. Od stycznia znowu bedziemy probowac.

Zaszłam w ciążę-pierwszą- w 7 cyklu starań. Po 3 bałam się, że już chyba nic z tego nie będzie, ale nie popadałam w paranoję, brałam kwas foliowy i jestem już w 19 tyg. ciąży:) Teraz żartuję, że nie mogłam wcześniej zajść, bo zawsze chciałam urodzić dzidzię na wiosne lub latem... i termin mam na II połowę kwietnia:)

Gość ksennnaaaaaa
dziewczyny, a co macie na mysli mowiac "staralam sie", czyli co liczylyscie dni plodne, i w te dni sie kochalyscie, zeby zajsc?? i tak co miesiac? jakos sama sobie tego nie wyobrazam, kojarzy mi sie z wielkim stresem.