Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melka23

szybka decyzja windows xp czy 7?

Polecane posty

Gość melka23

? chodzi o to zeby robic 30 rzeczy naraz i zeby sie nie wieszal , help

jaki procesor, ile pamięci i jaki dysk? jak komp wiekowy to XP sprawdzi się lepiej ;)

Gówno lepiej się sprawdzi XP... od procka P4 w górę i 1GB ramu - tylko 7. Wydajniejszy o wiele.

Gość Lubie Pić Palić Ćpać i Rżnąć
szybszy jest zdecydowanie 7. Działa jak maszyna. Ale ja bym poczekała na twoim miejscu. Za niedługo wejdzie Windows 8.

Gość melka23
no wlasnie komputer w miare nowy,ale malo pamieci ,malo miejsca na dysku , hmm wiec chyba xp

Gość fhfhfhhfhff
ja nie uznaje niczego poza xp, a tak naprawde to polecam windows 98, byl zajebisty :d

Gość fiiiiiiii
Arch Linux. :classic_cool:

Gość melka23
dzieki za odpowiedzi, pomysle jeszcze;)

Gość bolec21
melka tylko vista,mozna robic 100 rzeczy na raz i nie zawiesza sie

żaden windows nie potrafi robić 30 rzeczy naraz i się nie zawiesić :) więc obojetne co wybierzesz , to będzie zle.

Gość melka23
mam viste ktora wlasnie zamierzam zmienic , bo raczej jest na odwrot, 3 rzeczy naraz i juz sie wiesza

Gość Lubie Pić Palić Ćpać i Rżnąć
Vista to tylko źródł frustracji. Miałam wszystkie systemy i viste, i windowsy 95,98,2000,xp i teraz 7. I tak naprawde niezadowolona byłam tylko z visty.

Gość melka23
vista to jest tragedia, nie polecam nikomu

chyba jaja sobie robicie... miałem win7 z 1GB ramu to owszem sam system chodził jako tako, ale tylko system... jak zacząłem odpalać programy te co zawsze na XP śmigały jak przeciąg, to mielił dyskiem jak oszalały bo plik stronicowania napakowany jak PKS w godzinach szczytu... dopiero jak ramu dokupiłem zaczął śmigać ;) no chyba że ktoś używa kompa tylko do gg to jeden kij... ale ja bym polecał tak: stary komp = win XP, cokolwiek kupione 2 lata temu = śmiało można ładować win7 :)

Gość bolec21
a to ciekawe,bo ja mam viste i w ogole sie nie zawiesza,tylko trzeba miec dobra przegladarke

Gość to zależy może być różnie
np. ja mam nowego kompa z siódemką i chodzi wolniej, niż na starym windows xp, najgorszą wadą windows 7 jest czasami włączanie się wmiprvse.exe (usługa sieciowa) głównie przy słuchaniu muzyki (tnie wtedy cały dźwięk) i ogólnie komp prawie wisi, może w windows 8 to naprawią

Bo 7 należy umieć przyciąć do używania na 1GB ramu i starej grafice. Nie bierz się za coś o czym nie masz pojęcia i nie twórz fałszywych opinii ok? Siódemka znacznie lepiej zarządza pamięcią, jest wydajniejsza, stary sprzęt wyraźnie odżywa na niej. Inna sprawa, że w tych czasach 1GB to masochizm. Warto mieć 2GB minimum.

I jeszcze coś - używajcie kompów bazujących na Intelu, a nie AMD to nic nie będzie cięło...

Gość to zależy może być różnie
ja mam 4GB ramu i tak muli, xp chyba lepszy

wieszać się nie wieszał, ale czuć było spowolnienie... ale to pewnie przez to, że XP leciutki jak piórko w porównaniu do visty czy win7 i byłem przyzwyczajony, że mogłem programów naotwierać i zawsze się zwijał równo a win7 przynajmniej te 2GB ramu powinien mieć dla komfortowej pracy :)

Gość 32553356
Legalny XP na każdym kompie będzie szybszy niż 7. To lekki system, najlepszy od MS. :classic_cool:

taaa najlepszy system MS to DOS :P a wiecie dlaczego? bo go kupili od IBM (wtedy zwał się jeszcze PC-DOS) :D

Gość 32553356
Sam sobie poczytaj. 🖐️

Gość bolec21
vista,szybkie łacze,dobry antyviri najlepsza przegladarka i mozna smigac bez ograniczen