Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melka23

szybka decyzja windows xp czy 7?

Polecane posty

Vistę odradzam bo to przejściówka z XP, z wieloma wadami poprzedniego systemu. Bardziej odnowiony graficznie XP niż nowy system. Dopiero w 7 wykorzystano doświadczenia zgromadzone przez lata i powstało coś naprawdę niesamowitego - 7 nie zawiesił mi się ani razu od blisko roku jak go używam. Jest stabilny, wydajny, bardzo wygodny. Kupiłem legal z wrażenia.

VIsta to system przejściowy, więc ten co go poleca nie zna się na komputerach. 7- dużo żre, ale jak się ma nowy komputer to jest idealny XP- dobry na starsze kompy, ale są problemy ze sterownikami i legendarnym explorer.exe

nie muszę nic czytać, używałem obu systemów na różnym sprzęcie zarówno na AMD jak i Intelu i mam porównanie :) jak się potrafi obchodzić z XP to wierz mi, dobrze chodzi :) win7 owszem lepiej potrafi wykorzystać potencjał kompa, ale musi mieć odpowiednie zasoby, bo z pustego i Salomon nie naleje...

Ciekawy art Zdecydowanie win7. Nie ma dużych wymagań a jest naprawdę ok. Xp jest dobry na starym sprzęcie a vista - 6 miesęcy mordęki za mną. Pozdrawiam

Używałem XP jakieś 8 lat... przeszedłem na starym lapie z P4 na 7-kę, mam na nim 1.5GB ramu i zapierdala i mowy nie ma o powrocie do XP. A wasze teoretyzowanie możecie sobie w doopę wsadzić🖐️ System mega stabilny, dużo szybszy interfejs, lepsze zarządzanie pamięcią, itd.

I jeszcze dodam, że jak wchodził XP to wielu znafcuf polecało Win98 jako dużo lepszy dla starych komputerów... różnica między XP a 7 jest jeszcze większa więc nie polecajcie XP jak nie macie o tym pojęcia. W tych czasach komp który nie radzi sobie z 7 nie nadaje się do niczego po prostu. Ma mieć procek min. P4, ram zalecany 2GB, grafikę min. 32GB i wszystko będzie cacy po małych zmianach, np. wyłączeniu połowy zbędnych serwisów i największych bajerów graficznych🖐️

Gość windows xp oczywiście
mam lapa z windows 7 i muli, a stary komp z xp chodził lepiej siódemka to muł !!!!

zgadzam się, na dzisiejsze czasy win7 nie ma wygórowanych wymagań i dużo lepiej wspiera nowe technologie i tu nie ma się co zastanawiać ani dyskutować :) ale na starucha szkoda go pakować, bo skrzydełek nawet nie rozwinie (a już pomijam to, że do staroci za nic sterowników pod viste ani win7 nie uświadczymy)... ale zależy do czego kto kompa wykorzystuje - jak do gg i słuchania muzyki to różnicy nie odczuje, ale jak coś poważniejszego to powodzenia :D

Gość windows xp oczywiście
w tym nowym mam procesor intel core i5, 4 giga ramu, grafika 1 giga, dysk to nie wiem, czy ata czy sata, chyba sata

taki sprzęt powinien dobrze sobie radzić z win7... zrób porządek z systemem, bo czaró nie ma, jak masz śmietnik w systemie to każdy będzie zamulał ;)