Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiczalka

Bezowocne starania o 2dziecko

Polecane posty

Gość Kwiczalka

Ile można starać się o dziecko "na własną rękę" bez udziału lekarza i badań związanych z ewentualnymi nieprawidłowościami??

slyszlam kiedys w tv jak mowil lekarz,ze jesli po roku staran nic to nalezy zasiegnac porady specjalisty

Gość wiosenka":):)
tak ponoc okolo roku a ile sie juz starasz?

Gość Kwiczalka
W pierwszą ciążę zaszłam w 2cyklu po odstawieniu tabletek anty. Gdy córka miała 1,5roku zaczeliśmy starać się o 2 a było to w marcu. Wczoraj znowu dostałam okres ehh

Gość Kwiczalka
poki co nie nakręcam się, dziś mnie dopadła jakaś melancholia

Gość wiosenka:):)
ja od lutego i tez nic, trudno sie nie nakrecac jak nic nie wychodzi

Gość Kwiczalka
my kochamy się kiedy mamy ochote, bez zabezpieczenia, również w moje prawdopodobne dni płodne choć mam po ciąży rozregulowane cykle. Nie myśle póki co o ciązy mam za dużo na głowie..praca, dziecko teraz coś mnie dopadło że może jest coś nie tak

Gość To może przejdź się do gina
skoro masz rozregulowan cykle. U mnie było tak, że w pierwszą ciążę zaszłamw 1 cyklu. Po ciąży cykle były nadal regularne, ale inne sprawy nieco się rozregulowały (tarczyca i trzustka) i to wymagało leczenie. Coś mnie "piknęło", że coś jest nie tak w staraniach o 2 dziecko już po 4 miesiącach starań. Wiem, że szybko poszłam do lekarza, ale się niepokoiłam. Poszłam do Gina i do endokrynologa. Zrobiłam dużo badan i zaczęłam leczenie. Po kolejnych 3 miesiącach byłam w ciąży i obecnie mam dwoje dzieci. Z mojego punktu widzenia, jeśli czujesz, że coś jest nie tak, to idź do lekarza, chociaż sprawdzisz, czy wszystko jest ok. Nie ma co czekać, jeśli coś Cię niepokoi. Poza tym, jak sprawdzisz, że wszystko ok, to będziesz się starać bardziej na luzie:) powodzenia

Gość kasiunia9876
Słyszałam, ze rok. Potem można mówić o niepłodności i należy udać się do specjalisty. A dobrze określasz dni płodne? Jak masz nieregularne cykle nie jest to takie proste. Może pomogłby Ci np. mikroskop owulacyjny? moja siostra używała afrodyty i sobie chwaliła.

Gość a czy po ciąży sprawdzałaś
sobie hormony? koniecznie sprawdź tarczycę (TSH), bo ta rozregulowuje się po ciąży i bardzo często nieleczona jest powodem trudności zajścia w kolejną ciążę warto zrobić badanie dla własnej wiedzy wynik powinien wynosić około 1 nie sugeruj się normalmi laboratoryjnymi, które mówią, że do 4,20 jeśli masz wyższy niż 2, to świadczy o niedoczynnosci tarczycy i stąd moze byc problem z zajściem wkolejną ciążę

Opiszę Ci swój przypadek - gdy starsza córka skończyła 3 miesiące, przestaliśmy się zabezpieczać. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogą być jakieś problemy. Po około 1,5 roku zrobiliśmy wszystkie badania - wyszły idealnie, a ciąży jak nie było, tak nie było. W lutym tego roku miałam zapalenie zatok, w dodatku remont w domu, córka mi pierwszy raz zachorowała - ogólnie wielki sajgon. Jak spóźniał mi się okres, nawet przez myśl nie przeszła mi myśl o ciąży. A jednak na dniach wybieram się na porodówkę :D Wiem, że to oklepane, ale jak przestaniesz o tym myśleć nawet podświadomie (a nie jest to łatwe) to powinno się udać. Powodzenia.

im bardziej ci zależy tym trudniej :P w pierwszą ciążę zaszłam w 2 cyklu starań a nad drugą pracowaliśmy półtorej roku oboje zdrowi ale raz bardzo mi zależało i był opór a dwa były problemy jak tylko wszystko sie unormowało a ja odpuściłam parcie na dziecko to miesiąc później już byłam w ciąży

Gość akurat z tym się nie zgodzę
że im bardziej zależy tym bardziej nie wychodzi, bo mnie udawało się za pierwszym razem i to w przypadku 2 ciąż, a ciśnienie miałam straszne na dziecko za każdym razem;)