Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

W co ubrać 1,5 roczne dziecko do chrztu.

Polecane posty

Do tej pory nie chrzciłam małej. Zamierzam zrobić to w styczniu. W co ją ubrać? Mała będzie miała 1,5 roczku. Malutkie dziecko to wiadomo w białe ładne ciuszki. Chodzi mi o rzeczy wierzchnie: kozaczki, kurtka. Kupić coś nowego jasnego czy jak? Miałyście z tym problem , jak go rozwiązałyście?

Ubierz normalne buciki i kurtkę. Chyba że masz pieniądze na takie zbędne wydatki jednorazowe ciuszki. Moj synek mial 3 miesiące i miał na sobie ogrodniczki i pomarańczową bluzeczkę a na to normalny kombinezon na zimę taki szary i brązową czapeczkę.

Gość kaskadaaa
załóż normalną kurtkę a pod nią jakąś biała sukieneczką i grube białe rajstopki.

ja to bym na twoim miejscu ubrala jej cos ladnego jasnego sukienke jakas jasna grube rajstopki buciki czpeczkanie mowie tu koniecznie o bieli

Gość lena #
ładne, takie bardziej eleganckie ubranko, ale raczej nie biała sztki bo będzie dziwnie wyglądał ;) ładne spodenki, koszuła i sweterek :)

Gość lena #
Ja kupiłam czarne spodenki, błękitną koszulkę i szary sweterek, małay miał 2 latka :) i ciemniejsze butki

Gość kaskadaaa
nie chrzciła malej wiec chyba chodzi o dziewczynkę

Gość lena #
Oj, sorry , nie doczytałam i piszę Ci o ubranku dla chłopca wybacz!

Bez sensu jest kupowanie białej kurtki na raz...W moim kościele starsze dzieci są ubierane normalnie, jeśli chodzi o okrycia wierzchnie..Dziewczynka- sukienka, chłopiec garniturek.

Gość ihgfd
Koleżanka ubrała córeczkę w aksamitną bordowo- czarną sukieneczkę. Ślicznie wyglądała :)

Gość kiedyś nikt się tak
w jakąś ładną sukieneczkę i ciepłe rajstopki wcale nie musi być biała

Gość dlaczego, nie czytacie
co autorka pisze - jaka sukieneczkę? W styczniu dziecko ma wystapić w kościele w samej sukieneczce? Przypominam, ze styczeń to środek zimy. Ja też nie kupowałabym specjalnie bialej kurtki, bo szkoda pieniędzy. Ewentualnie przejrzyj allegro - moze trafisz na jakąś niedroga kurteczkę w jasnych kolorach.

Gość poiuzt5
czysto i schludnie , to nie pokaz mody

Dzięki dziewczyny za odzew. Ciekawe to ubranko co podała kaskadaaa do niego link. Ale tylko na jeden raz ale może sprzedałabym później :)

szary fajny. Pewnie jest cienki więc jak wezmiesz większy to mozesz potem uzywać jako kurteczkę na chlodniejsze wiosenne dni.

Bądź rozsądną mamą, nie kupuj kurtki które dziecko założy raz! Niech ma na sobie kurtkę, w której chodzi teraz. Ja to bym dziecko ubrała tak by było ciepło. Potem w domu, na uroczystość możesz Jej założyć białą sukienkę, rajstopki itd. To będzie styczeń, niech nie marznie bez sensu w kościele :o

Gość koramana
Ja również chrzciłam swoją córcię w zimie. Nałożyłam jej jasną kurteczkę w której chodzi na co dzień. Za to zamówiłam w sieci fajne, ciepłe ubranko spodnie ;) Zamawiałam w sklepie: http://blumore.pl/ Mają tam chyba największy wybór ubranek do chrztu w całej sieci więc jeśli zastanawiałabyś się gdzie kupić to możesz tam zajrzeć.

Gość gossssscieee
"temat byl zakladany 2 lata temu wiec po co sie wypowiadac..." jak to po co? przecież to żałosna nieudolna reklama :O