Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petronela sz

jak Wy zyjecie za te śmieszne pensje?

Polecane posty

Gość petronela sz

ja mam do swojej wylacznej dyspozycji 2 tys zl,z czego 500zl idzie na mieszkanie (na szczescie moje i bez kredytu do splacania bo dostalam je w spadku) i rachunki.Sporo wydaje na leki,czasem nawet 200zl miesiecznie.Nie mam nikogo na utrzymaniu,nawet nie wiem jak mialoby sie tu dziecko zmiescic w planie wydatkow.Nic nie wskazuje na wzrost moich zarobkow predko. Czasem wpadnie mi jakas premia i z tego kupuje np tanie bilety lotnicze wiec mam wakacje niezle. ale jak wyzyc z pensji minimalnej 800zl netto?Baa,nawet 1500 netto to niewiele.I gdzie Wy wtedy mieszkacie bo przeciez nie ma mowy o wynajmie z taka kasa?O kredycie nie wspomne. Niby rodzice moga wspomoc,ale nie kazdy ma bogatych. Mysle,czy by nie zwiac z tego kraju,poki jestem mloda i zdrowa,bo zdrowie mi juz troszke szwankuje i wtedy co zrobie?ile dostane renty?300zl?chyba pozostanie mi zebractwo.

Gość elelkeee
zabrac ci mieszkanie i ladujesz na smietniku jednym slowem🖐️ Tusk sie postara - za rok zaplacisz kataster 10 tys. rocznie za swoje mieszkanko :D

Gość petronela sz
no pewnie bym nie dala rady pytam jak zyjecie,jak oszczedzacie zeby na wszytsko starczalo?musicie sobie wszystkiego odmawiac?zywicie sie pasztetem?