Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlaaaaa224

materialistkaa

Polecane posty

Gość zlaaaaa224

jestem materialistka :/ tak mi sie wydaje... jak mam sie tego pozbyc? nie chce taka byc.. ale strasznie sie boje tego co bedzie i wszystko sprowadza sie do kasy...

Nie ma szans, żeby ktoś, komu brakuje pieniędzy - nie myślał o nich. Pieniądze zapewniają bezpieczeństwo i trzeba dbać o to, by mieć ich tyle, żeby nie martwić się o jutro.

Gość zlaaaaa224
ale zeby az tak? ;\ ciagle sie boje ze nie bede miala na mieszkanie, na oplaty na cokolwiek. Spotykam sie z chlopakiem ktory kasy nie ma... nie jest jakis zaradny specjalnie... i co, powinnam z nim zerwac bo nie ma dobrej pracy, swojego mieszkania i tak naprawde ma sporo problemow?

Twój lęk jest zrozumiały, gdyż nie przelewa Ci się. Materialistką byłabyś, gdyby pieniądze i dobra materialne stanowiły dla Ciebie najwyższą wartość. Pewnie, że nie musisz od razu zrywać z biednym chłopakiem, gdyż jego problemy z kasą mogą okazać się przejściowe. Jeśli jednak sytuacja będzie trwała dłuższy czas, to zastanów się, czy mężczyzna, który nie potrafi zarobić pieniędzy na utrzymanie domu i podstawowe potrzeby, zapewni byt rodzinie. Nie życzyłabym Ci związku, w którym ciągle musiałabyś się martwić z czego zrobicie opłaty:(. Jeśli podstawowe potrzeby człowieka są niezaspokojone - nie wzbije się on ponad sprawy przyziemne.

Gość fres
to normalne, kazdy chce miec jak najlepiej..