Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wasyl123

WRASTAJĄCE PAZNOKCIE

Polecane posty

Siema mam problem dotyczący moich paznokci a mianowicie dużego palca przy lewej nodze miałem już dwa razy wycinanego paznokcia (metodą klinową czy jakąś taka)i wczoraj zauważyłem że znowu zaczyna mnie boleć i widzę również ze jest stan zapalny (czerwony kolor,opuchlizna) Czytałem dużo o różnego rodzaju klamrach i jestem przekonany do tego tylko jest jeden minus gdzie mogą mi założyć ową klamrę na paznokieć. Ps. Jestem z Częstochowy Proszę o odpowiedz bo nie chcę już iść do chirurga :((((

Gość aaaaaaaa12309oikj
U kosmetyczki?

Gość annn//
Przedewszystkim powinienes wyleczyc najpierw stan zapalny. Ja miała wycinany cały paznokiec łącznie z częścią korzenia i problem znowu sie powtarza. Na zwalczenie zapalenia mam wypróbowane sposoby: 1. Moczenie stopy w dosc ciepłej wodzie z rozpuszczonym szarym mydłem 2. okłady z rivanolu 3. smarowanie maścią tribiotic ( ma w składzie 3 antybiotyki i mozna kupic w aptece bez recepty 4. masc ihtiolowa

ok umówiłem się na wizyte u tego chirurga u którego miałem zabieg zobaczymy co powie na tego palucha :D Ten stan zapalny hmm zaraz sie za to zabiorę i wymocze noge w ciepłej wodzie z szarym mydle a na noc zrobię sobie okład z rivanolu może pomoże. PS. ile może kosztować założenie takiej klamry na palec? u lewej stopy?

Gość wrrramp
słyszałam że trzeba watkę w spirytusie namoczyć i to pod paznokieć na tyle ile się da i przestanie wrastać raz na zawsze oczywiście watkę zmieniać wiem to od kosmetyczki mnie pomogło

a mógł byś powiedzieć coś więcej??? gdzie ta wate wcisnąć?? pod paznokieć od przodu?? tzn od tej strony co się obcina?