Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollalalp

koleżanka ciągle pożycza ubrania co robic!!! pomocy

Polecane posty

Gość ollalalp

nie wiem co robić mam bardzo fajna koleżankę na studiach wlasciwie jedyna z która jestem tak blisko, ale ostatnio spytala mnie czy pozycze jej na impreze moją kurtkę dzinsową .. wiec pożyczyłam jej to bylo 2 tyg temu ale nie oddala do dzis.. ostatnio kupilam sobie taka tunike za 120zl dla mnie to jest dużo bo ja nie pracuje a studiuje dziennie i dostaje tylko pieniądze od rodzicow i jak sobie uzbieram to sobie cos fajnego kupie ta kurtka dzinoswa kosztowala mnie okolo 200zl dla mnie to jest bardzo duzo i skoro już ją kupilam to chciala bym muc w niej chodzic kiedy chce.. tak samo jak z ta tuniką .. przyszlam w niej 1 raz do szkoly i juz spytala czy jej pozycze na impreze jutro odda.. i tak jakos bylo ze się nie widzialysmy i nie oddala dzisiaj bylam w szkole i pytam czy ma kurtkę dzinsowa bo mi zimno troche i załozyła bym a ona ze dzis nie wziela ze jutro i na koniec dnia mnie sie pyta czy moze mi oddac te ubrania po weekendzie bo jedzie na andrzejki i chciala by zrobic wrazenie na bylym chlopaku i mnie prosila a ja nie umiem odmawiac i mnie to meczy ale się zgodzilam.. obiecala ze juz odda ale mam tego dosyc chociaz bardzo ja lubie ale nie wiem jak jej powiedziec ze to sa moje ubrania i tez poprostu chciala bym w tym móc chodzic!! co mi radzicie..

Gość wewrertgryyu
nie pozyczaj i juz! powiedz ze nie bo... chcesz je miec w swojej szafie, bo kupujesz sobie a nie jej, bo sporo cie kosztuja, bo tobie tez sa potrzebne bo przeciez spontanicznie tez wychodzisz na imprezy. nie i juz.

no nie wierzę! no skoro chcesz mieć ubrania z powrotem to musisz się przemóc i powiedzieć jej "słuchaj przynieś mi jutro moje ubrania" jeśli będzie coś debatować, że może jeszcze, że coś tam to po prostu znowu "nie, musisz mi jutro przynieść moje ubrania" i tyle. Jeśli się obrazi, nie będzie odzywała czy coś to wiadomo ile dla niej znaczyłaś więc chyba nie warto się z nią kolegować tak bardziej.

według mnie nie należy się za bardzo tłumaczyć bo potem osoba pożyczająca widzi, że masz jakieś wyrzuty sumienia, że chcesz z powrotem to co twoje a to nie dobrze.

Gość buba huba
też mam ten problem. Ta koleżanka to może ze znaku Skorpiona jest?

Gość ollalalp
nie wiem chyba jest ze wrzesnia.. nie wiem co robic bo traktuje ja jak jedyna przyjaciółkę i nie chce się z nia kłócić ..