Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Systemmmm

Problem ze spaniem i z jedzeniem - 8 miesięcy

Polecane posty

Gość Systemmmm

Dziewczyny pomóżcie, poradźcie.. Nie wiem już co robić. Mój 8 miesięczny bobas nie dość że mało je, to jeszcze nie śpi w nocy. Wczoraj na przykład zasnął przed godziną 20, zjadł przy tym 120ml mleka z kleikiem, od tamtej pory budził się średnio co 20 minut. W końcu przed 22 zaświeciłam światło, dałam mu 150ml kaszki. Zasnął po 22, po 15 minutach płacz, znowu kołysanie, zasnął. Obudził się jeszcze o północy, później o 1.30, 2.30, 4, 5, i wstał przed 7. w nocy jadł 2 razy. Co robić? Dodam jeszcze że przez całą noc idzie suszarka do włosów.. ;/

Gość Systemmmm
A jego jedzenie w nocy to góra 120ml mleka, więcej nie zje. W dzień też mało je, tzn. małe porcje.. W ciągu dnia śpi 2 razy i to góra godzinę.. Nie zdarzyło mu się jeszcze nigdy przespać 4 godzin jednym ciągiem, góra 3 godziny, ale to też bardzo rzadko się zdarza..

a czy po za tym rozwija się normalnie, waga jest w granicach, nie miewa kolek, jakiś innych niepokojących objawów, jest w dzień apatyczny, albo zbyt rozdrażniony,

chyba nie powinno się karmić w nocy tak dużego dziecka, lepiej podawaj mu coś do picia, ale nie soczki, jakąś herbatkę a nawet samą wodę, jak ząbkuje to może to jest przyczyna przebudzeń w nocy i nietety moze to jeszcze długo potrwać,

ABS.... masz dziecko? przecież 8 miesięczny Maluch je na żądanie jeszcze !!

dlaczego nie mozna karmić dziecka w nocy? moze zeby idą? probowalas spać z dzieckiem i zobaczyc czy bedzie lepiej spało?

heh, mój ma tak samo i u mojego to ząbki :) podejrzewam jeszcze lęk separacyjny, bo często gesto się uspokaja jak mnie widzi i na rękach już jest spokojniejszy. Co do jedzenia w nocy - u mojego np nie ma szans by przeszło coś innego niż mleko. Powód jest prosty, młody nie najada się w dzień ( zęby ) i dojada w nocy. tego nie przeskocze :/

Ja miałam tak ze swoją przez ostatnie 2 miesiące. Wyszedł ząbek i jak ręką odjął . Również ma 8 miesiecy:)

No jak się budziła w nocy to brałam ją do siebie aż porządnie nie zasnęła. Czesto dostawała też butle o 2 w nocy. Ale odkąd wyszedł ząbek śpi całe noce i ogólnie jest pogodniejsza:)

Gość Systemmmm
Nie ma kolek, jest bardzo żywy, aż za bardzo nawet.. Jeżeli chodzi o wagę to waży tylko 8 kg, byłam z nim u pediatry ale powiedział, że sie dobrze rozwija, jest zdrowy, i że po prostu jest niejadkiem. Jeżeli chodzi o zęby to ma już 2 jedynki na dole i 2 na gorze mu się przebijaja właśnie, martwie sie natomiast tym, ze te dwie dolne jedyneczki robia mu sie szare... Czyli generalnie ten brak snu jest spodowany zębami drogie mamy??

Ja tak mam ze swoją córką teraz. Szły jej 4 zęby naraz górne jedynki i dwójki. Budziła się co 30 minut w nocy. Wszystko przez sen. Ostatnio wzięłam ją do siebie i spała całą noc wtulona we mnie. Wczoraj dostała czopka przeciwbolowego ispala do 3. normalnie bajka ;)

Gość Systemmmm
Jakiego czopka podajesz????

Gość mamamammama6756
podaj czopka albo syropek przeciwbólowy, poradź się farmaceutki co najlepiej, jak pośpi to będzie znaczyło że ząbek dokuczał, niestety, ząbki idą długo, a leków nie można podawać za często bo organizm się przyzwyczaja i zwyczajnie nie działają :(