Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomidorowa..

Starające się o dziecko, czy bierzecie prysznic po seksie?

Polecane posty

Gość co za bzdury piszecie niektore
Co ma prysznic do ciazy? Zawsze sie podmywam po (infekcje mi niepotrzebne, zreszta nie lubie uczucia lepkosci) i w ciaze zaszlam bez zadnych problemow... Bez odczekiwania 20 min i unoszenia nog do gory :/

Gość Podobnie
No to super że udało Ci się zajść bez problemów, ale jak ktoś się stara rok, lekarz mówi że jesteśmy zdrowi a tu dalej nic to zaczynasz pomagać temu szczęściu.

Prysznnic w żaden sposób nie wpływa na zapłodnienie ;) Jesli staracie się od jakiegoś czasu i robicie to w równiez w dni płodne, najprawdopodobniej przyczyna lezy gdziesindziej. Brak poczęcia to temat rzeka. SPóbuj nie myśleć tak bardzo o tym, że chcesz mieć dzidziusia, staraj się czerpać maks przyjemności. Reszta o ile wszystko gra przyjdzie sama.Powodzenia!

Ja też w czasie kiedy staralam sie o dziecko i wiedzialam,że są "te dni" po seksie nie brałam żadnego prysznica, no i z reguły przed zawsze byłam wykapana. No chyba,że było to w ciągu dnia, to troche inaczej chodzić,jak ci cos cieknie po nogach..:) Ale trudno mi teraz określić,kiedy konkretnie się udało i czy miało to jakis wpływ,myślę,że wystarczy polezeć,troche odczekać,i mozna sie umyć,a co ma dojść to dojdzie :) Starające sie Powodzenia !!!! :) :) :)

Gość kozabrzoza
zawsze po seksie leciałam się podmyć bo nie wyobrażałam sobie lezec taka ulepiona :) zaczeliśmy starać sie o dziecko- bezskutecznie 3 lata za każdym razem po wytrysku nogi w górze przez 10 minut a potem ulepiona od spermy , która nei ma bata żeby nie wypłynęła( jej część oczywiście) spałam do rana , męcząc się potwornie. w końcu odpuściłam zaszłam w ciążę po szybkim wieczornym numerku, bez wieszania nóg na suficie i równie szybkim prysznicu po stosunku :)

Gość friwah
Starałam się o dziecko i niestety nie przyznam Wam racji w wyśmiewaniu niebrania prysznica czy leżenia z nogami do góry po seksie. Owszem, jak ktoś jest płodny jak królik, to i po szybkim numerku bez nóg w górze biorąc od razu prysznic i nawet płucząc sobie pochwę irygatorem zajdzie w ciażę, ale jak ktoś ma problemy z zajściem, to niestety sami lekarze zalecają trzymanie nóg w górze i nie wstawanie od razu po seksie, bo jednak wstając powodujemy, że część spermy od razy wypływa, a przecież chcąc zajść w ciążę, chcemy, by w tej pochwie zostało jak najwięcej plemników, więc logiczne jest, że siła ciążenia po wstaniu zrobi swoje i sporo wypłynie. Mi sam lekarz zalecał poleżeć parę minut po wszystkim z miednicą lekko uniesioną, nie nogami. I zaszłam, właśnie nie lecąc pod prysznic po seksie.Owszem, zawsze po seksie się podmywam i dla mnie to było uciążliwe, ale opłacało się trochę "polepić", bo mam teraz wspaniałego synka.

Gość friwah
I dodam, że zaszłam wlaśnie w miesiącu, kiedy bardzo skrupulatnie trzymałam się po jednym ze stosunków zasady nie wstawania. Zawsze z reguły coż zaniedbałam i i tak, mimo że nie wstałam to i tak ze mnie wylatywało, a wtedy jakoś tak uważałam, naprawdę się spięłam i ot, za 2-3 tygodnie miałam pozytywny test.

Ja jak sobie przypominam tez gdzies podczytałam o tej miednicy i podkładałam sobie pod pupe poduszki PO :) Ja jak pisalam wczesniej przy wieczornym seksie nie wstawalam juz z łóżka,rano wtedy sie umyłam, przedmówczyni ma rację,wartov :) A jak byly dni plodne to i w dzien probowalismy ale musialam sie umyc :) Ktorego razu z tych dni zaszlam w ciążę,tego nik nie wie.. :)

Gość boskafoczka
hej mam pytanie czy wiecie o jakiś tabletkach na udrożnienie jajników czy tylko przez zabieg sie to robi?