Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolkaaaaaaa

pomocyyy prosze

Polecane posty

Gość wiolkaaaaaaa

dziewczyny mam problem. po siedmiodniowej przerwie powinnam wczoraj wziac tabletke antykoncepcyjna. jesli zamiast wczoraj wezme ja dzis to cos sie stanie? wiecie cos na ten temat?

Gość ghjuiopkjnhjkio
przez 7 dni zabezpieczaj się dodatkowo.

Gość Jankaaaoooa
no to od dzisiaj powinnas stosować prezerwatywy oprócz tabletek.Do konca blistra. Tak dla świetego spokoju. Właśnie takie postepowanie jak Twoje jest przyczyną niejednej niechcianej ciązy podczaszażywania tabl.antykoncepcyjnych. Biorę tabl.od 15 lat rygorystycznie i w niechcianą ciąże nie zaszłam.

Gość Jankaaaoooa
ghjuiopkjnhjkio nie wprowadzaj dziweczyny w bła.Dla większej pewnosci powinna używac prezerwatywy dopóki nie skonczy całego blistra tabl.

Gość olabogaalecyrk
15 lat? i żyjesz jeszcze ? jak się czujesz? co to za tabletki?

Gość Jankaaaoooa
olabogaalecyrk a niby dlaczego miałabym nie życ :-) Brałam Marvelon przez jakis czas,a teraz Cilest i ze zdrowiem u mnie w porzadku,a mam już swoje lata.

Gość olabogaalecyrk
nie chcesz mieć dzieci ?

Gość olabogaalecyrk
jestem zdziwiona bo tyle tam tych skutków ubocznych , wszędzie pieprzą że to świństwo... i dlatego pytam , z czystej ciekawości

wiolkaaaaaaa A ulotkę to ciężko poczytać? W każdych tabsach jest napisane jak postępować w takim przypadku.

Gość wiolkaaaaaaa
no tak tylko nie wiem czy jak wezme dzisiaj to wziac tylko ta wtorkowa czy łyknac dwie od razu z wczoraj i z dzisiaj tez? czy brac od dzis i po prostu o jeden dzien dluzej pozniej?

Gość Jankaaaoooa
olabogaalecyrk mam jedno,dorosłe i więcej dzieci nie chciałam i nie chcę. Dziecko planowane.

Gość ghjuiopkjnhjkio
Jankaaaoooa nie wprowadzam w błąd, tylko podałam jej informację z ulotki tabletek. A to, że "dla świetego spokoju" powinna się zabezpieczać do konca blistra, to inna sprawa. zależy jak pewnie ktoś się czuje biorac tabletki. bo są przeciez osoby, które razem z tabletkami stosują gumkii nadal boją się, że mogły zajść w ciążę.

Gość Jankaaaoooa
olabogaalecyrk a jakie tabletki nie są świństwem? Nawet suplementy są szkodliwe. Jedzenie jest szkodliwe,powietrze jest szkodliwe. Umrę jak nie na to to na tamto.Rzadko kto umiera całowicie zdrowy. Mam koleżankę,która nie stosowała żadnej antykoncepcji. Stosowlai tylko stosunek przerywany.Dwa razy wpadła,ale do tej pory jakos im sie udaje,ale niestety kolezanka ma kłopoty z piersiami,wątrobą.A tabletek rzadnych nie nadużywała.

Gość Jankaaaoooa
żadnych* :-)

Gość Jankaaaoooa
wiolkaaaaaaa ani nie bierz 2 tabletekj dziesiaj,ani nie przedłuzaj o jeden dzien stosowanie tabl. Tą wczorajsza po prostu omin i stosuj przez cały czas prezerwatywę.Uwierz,to dla bezpieczenstwa gdy naparwdę nie chcesz zajsc w ciaze.

Gość olabogaalecyrk
no wiem , wiem , tylko jestem przewrażliwiona , mi ostatnio przypałętały się przydatki po tabsach a biorę tylko rok i dlatego tak się zdziwiłam :)

"no tak tylko nie wiem czy jak wezme dzisiaj to wziac tylko ta wtorkowa czy łyknac dwie od razu z wczoraj i z dzisiaj tez? " Ehhhh. Żeby facet lepiej od baby wiedział... Bierzesz tylko dzisiejszą, a wczorajszą wyrzucasz. No i zalecane są gumki do następnego okresu po takim błędzie w braniu.

Gość Jankaaaoooa
olabogaalecyrk każdy inaczej reauguje na rózne tabl. Jeden po zażyciu normalnej dawki paracetamolu może zejsc z tego świata,a drugi moze sie nałykać sporo i nic mu nie jest.

Gość Jankaaaoooa
rusłan tabletek sie nie wyrzuca :-) tylko po prostu omija. Tabl.ominieta moze przydac sie w takich sytuacjach gdy podczas zażywania tabl.wystąpią wymioty,biegunka i wtedyu można zazyc 2 tabl. Oczywiscie powinno sie postepowac tak jak najrzadziej.

Gość olabogaalecyrk
no właśnie , dlatego ja zastanawiam się nad spiralą bo przerywany mnie stresuje , my też mamy jedno planowane dziecko i na razie nie mam mowy o drugim

Gość Jankaaaoooa
olabogaalecyrk spiralę miałam przed zajsciem w ciążę.Usunełam ją pół roku przed koncem uzywalnosci aby zajsc w ciążę. Potem spróbowałam tabl.i tak mi zostało.