Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoszkaoh

obcinacie wlosy dziewczynkom?

Polecane posty

Gość kokoszkaoh

Moja ma 2 latka - ma straszna szope na glowie bo ma loki jak sprężynki po tacie - nie da sie tego porzadnie wyczesac bo i tak zaraz szopa sie robi - a ona nie lubi jak jej sie rusza wlosy. Czy obcielysbyscie wloski swoim corkom na moim miejscu ????

Powiem Ci tak. Moja córa urodziła się z pokaźną czupryną, i już na rok miała włoski do łopatek. Przed rokiem podcięłam tylko grzywkę, teraz tylko podcinam końcówki i grzywke. Szkoda by mi było chociaż też się czesać nie lubi, Dlatego staram się to robić jak najdelikatniej i na czas czesania dawać jej do zabawy coś czym tak na co dzień bawić się nie może. Przechodzi w miare gładko o ile za długo nie trwa

obcinałam jej włosy pare razy. tzn nie ja tylko moja kolezanka - fryzjerka ;) obcinałam tak do 2 roku zycia, zeby wyrównac, zeby równo rosły teraz ma równiutkie za łopatki ;)

moja miała obcinana tylko grzywkę i końcówki ... namęczyłam sie z nia jak byla malutka bo miała spore włoski jak sie urodziła i nic sie nie wytarło jej wiec juz jak skonczyła pół roku musiala miec na głowie "kukuryku" i tak do tej pory nie mam problemu z czesaniem jej

Gość kokoszkaoh
jak czesze corce wlosy to po godzinie wygladaja tak jakbym ich w ogole nie czesala. Kazdy wlos w inna strone ( bo krecone) - takie ma wlosy po ojcu bo maz tez jak ma lekko dluzsze to jest problem. Jesli chodzi o wszelkie spinki, gumki odpadaja bo dziecko je sciaga, wzrecz wyszarpuje z glowy i pozniej jeszcze to polknie :/ Juz ja 3 miesiace temu przylapalam ze spinka w buzi :/ Nawet nie wiem kiedy to zrobila ze sciagnela ja:/ Po nocy sa koltuny i krzyczy przy czesaniu ( wcale sie nie dziwie). Takie wlosy po prostu :/ Dlugie ma bardzo gdy sie wyprostuje jej loczka ale niestety tego nie widac bo tak mocno sie kreca. Juz sama nie wiem co ja mam robic z jej wloskami :/ Zetne to bede musiala dlugoooo czekac zeby odrosly i byly dlugie (wizualnie) bo wiadomo jak sie ostro kreca to i tak zawsze na krotze wygladaja. Ale za to by nie miala takiej szopy :(

to jest małe dziecko więc najważniesze by było jej wygodnie skoro jej się tak kręcą i nie lubi się czesać i to dla niej problem to ja bym dla jej dobra scieła włosy odrastają szybko a ich podcinanie, obcinanie wzmacnia włos moja córa ma 5 lat i podcinam ją dość często bo wychodzę właśnie z takiego zdania że to dziecku ma być wygodnie a do komunii jeszcze jej urosną włos rośnie średnio 1,5cm na miesiąc więc szybko odrosną córa w kwietniu scieła sobie sama włosy i potem fryzjerka to ratowała niestety maszynką na 5mm tył i troszkę dłużej górę by jakoś to wyglądało ale i tak jak chłopak wyglądała to teraz jakoś tydzień temu jej podciełam już z dobre 3cm by wyrównać a i tak ma za uszy :)

Ja podcięłam małej końce z tyłu jak miała jakieś 10 miesięcy - były strzępiaste, potem ze dwa razy same końcówki. I nawet wczoraj myślałam o pdcięciu jej końcówek, żeby włosy lepiej się układały. Autorko jeśli chodzi o rozczesywanie, są odżywki w spreju przeznaczone dla dzieci ułatwiające rozczesywanie, np w rossmanie (zresztą można użyć też takiej dla dorosłych, zaszkodzić nie zaszkodzi) - przed czesaniem pryskamy kilka kropel i idzie o wiele łatwiej. A co do obcięcia włosów, to skoro są mocno poskręcane, musiałabyś obciąć chyba na jeża żeby bez problemów je rozczesywać. Wg mnie dobra długość to taka, gdzie można związać włosy :)

Gość Długo jeszcze
Po umyciu włosów wetrzyj krople oliwki i jeszcze mokre włosy Fajnie sie loki uloza i nie ma szopy

Gość do P P P
obcinanie koncówek nie powoduje wzmacniane włosów, to cebulki muszą byc mocne!!!!!!!i to zależy od organizmu..boże jakie baby są niewykształcone i głupie......do szkoły wrócić. Włos zalezay od stanu cebulki!!!!!!!!!!!!!matole!!!!!!!!!!!!

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
obcinałam mojej córce kilka razy, dopóki sie wszystkie nie zrównały, teraz zapuszczamy bo ona chce miec długie :)

Moja ma włosy prawie do pasa, urosły szybko w ciągu zaledwie 2 miesięcy,ale wyrownalam je ostatnio,bo kazdy kosmyk miala innej dlugosci:) ja bym nie obcinala, sa odzywki dla dzieci np z loreal proffesionell, moze po tym latwiej jej sie beda rozczesywaly?

Gość buggggggggieee
Autorko= ja mam synka, ktory ma barrdzo krecone wloski. On tez nienawidzi czesania, a nie wiem czy wiesz, ale wlosy krecone tak bardzo, powinno sie czesac tylko po myciu, na mokro. Ja tak robie- Myje, nakladam odzywke dla dzieci, pozniej takei bardzo mokre rozczesuje delikatnie. Myje mu wlosy codziennie wiec jest ok, ladnie sie ukadaja i nie musze go 'szarpac' na sucho ;) Obcinalam mu wloski, keidy byl maly, a od ok 1,5 roku zycia tylko je cieniuje- lepiej sie ukladaja, no i grzywke ma tak do brwi mniej wiecej zeby mu nie przeszkadzaly te wloski. Chodzi w rozuszczonych i wyglada cudnie ( ma 3latka) a ludzie zaczepiaja mnie na ulicy, w sklepach i slodza na temat tych wloskow :)

Gość moze spróbuj odzywke
nakładac na jej włosy

Gość mireczkaa
obcinam na krotko, uważam, że w tym wieku ważna jest wygoda a nie wygląd! Też mam córeczkę dwuletnią.