Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 hmmmm_

Czy jest mozliwe ze atrakcyjna dziewczna rzeczywiscie zaczela cos czuc

Polecane posty

Go艣膰 do hmmmm
o jakim gimnazjum piszesz stary? jeste艣 studentem jak si臋 domy艣lam masz g贸ra 23 lata, w tym wieku szansa na to 偶e znajdziesz jedn膮 kobiet臋 na ca艂e 偶ycie r贸wna si臋 0,0001 czyli jeden promil. to co mog臋 ci poradzi膰 to nie s膮 rady z gimnazjum zbieraj do艣wiadczenia 偶yciowe zakochasz si臋 jeszcze kilka razy w 偶yciu a to co przez ciebie przemawia to niskie poczucie w艂asnej warto艣ci i tego my艣lisz nie wida膰 jak inni na ciebie patrz膮? wida膰 na kilometr, dlatego tutaj piszesz

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 male艅ka misiaaa
a czego ci brakuje, dlaczego si臋 tak oceniasz, wska偶 osob臋 ze znanych os贸b, do kt贸rej jeste艣 cho膰 troch臋 podobny, pewnie jeste艣 zbyt krytyczny wobec siebie, co艣 tak czuje, a warto艣ciowym cz艂owiekiem jeste艣 na pewno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez do hmmm
luzer wymiatasz :) Pierwszy raz podoba mi si臋 Tw贸j wpis. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm_
@male艅ka misiaaa Po prostu nie jestem taki jaki chcia艂bym by膰. Pewnie gdyby bra膰 pod uwag臋 statystyk臋 i mo偶na by okre艣li膰 skal臋 atrakcyjno艣ci to znajdowa艂bym si臋 gdzie艣 mniej wi臋cej po 艣rodku. Mo偶e troszk臋 poni偶ej 艣redniej. Ale obiektywizm obiektywizmem, a fakty faktami. Ja musz臋 z sob膮 偶y膰 i musz臋 znosi膰 to 偶e si臋 sobie nie podobam. Na szcz臋艣cie w moim przypadku posiadam te偶 pewn膮 "zalet臋" niefizyczn膮 kt贸ra rzekomo poci膮ga kobiety. I tutaj te偶 sobie tego nie wymy艣li艂em, a 贸w stan rzeczy zosta艂 i ci膮gle zostaje udowadniany. @do hmmmm Tak tak 100tki razy si臋 zakocham, i setki razy spotkam kobiet臋 kt贸ra odpowiada mi personalnie. To ciekawe 偶e taki stan rzeczy pojawia si臋 dopiero w moim wieku, bo wcze艣niej jako艣 nie mog艂em ani si臋 zakocha膰 ani spotka膰 kogo艣 kogo postawa by艂aby tak zbie偶na do tego czego od kogo艣 oczekuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm_
Druga sprawa kt贸ra odbiera mi pewno艣膰 siebie to wymagania kt贸re przed sob膮 stawiam w osi膮ganiu konkretnych cel贸w. S膮 nierealne, ale poczucie 偶e musz臋 zrobi膰 to i tamto, wtedy i wtedy, nie chce mnie opu艣ci膰. W przysz艂o艣ci chcia艂bym swojej potencjalnej rodzinie ( :) ) zapewni膰 jak najlepszy byt, tak 偶eby im niczego nie brakowa艂o, wi臋c teraz staram si臋 pracowa膰 za trzech, 偶eby p贸藕niej mie膰 troszk臋 艂atwiej kiedy b臋d臋 zaczyna艂 prac臋 zawodow膮. W tym przypadku te偶 mam pewne zamierzenia, kt贸re b臋d膮 wymaga艂y czasu i mn贸stwo dodatkowej pracy, samorozwoju, tak偶e po studiach. Ale to nie ma znaczenia. Wa偶na jest teraz ona i potencjalna mo偶liwo艣膰 stania si臋 par膮. Jak ju偶 napisa艂em, postanowi艂em 偶e przedstawi臋 jej jak u mnie sprawy uczu膰 wygl膮daj膮. Jak spotkam si臋 z cho膰 lekk膮 aprobat膮, to spr贸buje spontanicznie zachowa膰 si臋 jak na samca w takich sytuacjach przysta艂o :) (poca艂unek, albo przytulenie, albo co艣 takiego). Jak b臋d臋 widzia艂 偶e sytuacja robi si臋 偶enuj膮ca, to jak cz臋sto bywa, zaprzestan臋 kontynuowanie tego tematu, zmieni臋 na inny, a po spotkaniu, w kt贸rym przez reszt臋 czasu b臋d臋 sztucznie zadowolony, wr贸c臋 do domu i si臋 za艂amie... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez do hmmm
chyba jednak troch臋 za powa偶ny jeste艣 Wyluzuj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm_
Powa偶ny je艣li chodzi o 偶ycie. Je艣li chodzi o sprawy towarzyskie i im podobne to jest jak wi臋kszo艣膰 nastolatk贸w, 偶artuje z r贸偶nych rzeczy, tworz臋 偶artobliwe prowokacje, staram si臋 zachowywa膰 naturalnie. 呕ycie to nie zabawa. Je艣li b臋d臋 nikim, to co ze mn膮 b臋dzie? Jest mn贸stwo artyku艂贸w na temat jak to "brzydcy" maj膮 pod g贸rk臋 w 偶yciu. Ja co prawda mam "zalet臋" kt贸ra teoretycznie powinna od razu stawia膰 mnie wy偶ej, od przystojnych, w interesuj膮cej mnie bran偶y, ale r贸偶nie mo偶e si臋 u艂o偶y膰. A odpoczn臋 wtedy, kiedy si臋 w pe艂ni ustabilizuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 96jjj76
cze艣膰 hmmm. Przeczytalam Twoj topik. Widac ze inteligentny z Ciebie facet, powaznie myslisz o zyciu. Pracujesz za trzech, myslisz o przyszlosci, chcesz zalozyc rodzine. Masz piekne priorytety i nie dziwnie sie ze dziewczyna sie toba interesuje. Nie jedna by sie zakocha艂a. Masz wiele cech niezb臋dnych idelanemu kandydatowi na partnera. Dziewczyna bedzie glupia jesli tego nie doceni. Widac ze sie zakochales. Z Twoich postow wynika, 偶e wpadles po uszy. Ale to dobrze. Milo przezywac taki stan. Jak mozesz myslec ze jestes dla niej nieinteresujacy? Kobieta zakochuje sie w innych cechach faceta niz wygl膮d zewnetrzny, Zakochuje sie w jego calokszta艂cie: zachowania, sposobu bycia, patrzy tez na podejscie do zycia, to czy jest dobry, co chce jej dawa膰 ( nie mam tu na mysli tylko jakichs materialnych rzeczy takich jak prezenty, kwiaty itp) CZy jest reoskliwy, uczuciowy, czy jest inteligenty. Przede wszystkim czy jej imponuje i czy widzi w nim autorytet? Bardziej od wygladu zewn beda sie liczyly inne rzeczy. Ktora madra kobeita zwraca uwage na wyglad faceta?? Jaka艣 pusta idiotka tylko. Pomysli ze facet do niej nie pasuje pod wzgledem wygladu, i b臋d膮 藕le odbierani. Ona ma swiadomosc ze podoba si臋 wielu, a jednak wybiera ciebie bo jestes dla niej wyj膮tkowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 96jjj76
mnie np nie pociagaj膮 atrakcyjni mezczyzni. A uchodze za osob臋 atrakcyjn膮 fizycznie. Jednak wol臋 przeci臋tnych m臋偶czyzn. Tych atrakcyjnych podziwiam z daleka, ale nie ciagnie mnie w ich stron臋. Kobieta zwraca uwag臋 na tw贸j zapach, g艂os, to jak na ni膮 patrzysz, jak czasem j膮 dotykasz. Co moglabym Ci doradzic? Tez bylabym za tym zebys nie wyjawia艂 jej jeszcze co czujesz. Moze lepiej delikatnie sprobowac zblizyc sie do niej na plaszczyznie fizycznej. Sprobuj umowic sie z nia na weekend. Moze idzcie pochodzic gdzies, zapros ja na kawe, lody, obiad? moze sprobuj ja pocalowac, albo wzi膮膰 za reke. Wybacz ale Twoje uczucie jest narazie czysto platoniczne, ona ci sie podoba, ale nie ma miedzy wami nic fizycznego, a to jednak tez jest wazne. Dobrze byloby wiedziec ze dziewczyna chce tego zblizenia, ze nie boi sie bliskosci, musisz delikatnie malymi krokami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do hmmmm
jasne powiedz "kocham ci臋" i j膮 przytul to wystarczy :D wi臋kszej bzdury nie s艂ysza艂em kobiety lubi膮 silne emocje tak jest prawda a w ten stan j膮 wprowadzisz i utrzymasz jak b臋dziesz zmienny i zaskakuj膮cy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 96jjj76
w艂a艣nie hmmm - co ty jej w og贸le chcesz powiedzie膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm_
@96jjj76 Rozumiem. Jak ju偶 pisa艂em, od jakich艣 kilku tygodniu, mam wra偶enie, 偶e ona szuka tej bli偶szej fizyczno艣ci. Jestem troszk臋 niedo艣wiadczony w sposobno艣ciach budowania fizycznych relacji :) No ale skoro jeste艣 kobiet膮, i to kobiet膮, kt贸ra wydaje si臋 wiedzie膰 co pisze, to chyba nie mam wyj艣cia :) Jestem um贸wiony z ni膮 na pi膮tek. Na razie brakuje mi pomys艂u co do tego jak prowokowa膰 to ca艂e dotykanie, trzymanie za r臋k臋 itd. No chyba 偶e spontanicznie co艣 zrobi臋 i w zale偶no艣ci od reakcji albo b臋d臋 kontynuowa艂, albo b臋d臋 musia艂 wymy艣li膰 jakie艣 szybkie uzasadnienie :) Jestem dobrej my艣li. Jak si臋 tak zastanawiam dok艂adniej, to coraz wi臋cej rzeczy do mnie przemawia. Przecie偶 nawet w pi膮tek, zamiast wyj艣膰 gdzie艣 ze znajomymi, p贸j艣膰 si臋 pobawi膰, czy zrobi膰 cokolwiek innego, sp臋dzi go ze mn膮 :) I to nie jest pierwsze takie spotkanie, a kilkunaste a mo偶e i kilku dziesi膮te... I zawsze by艂o mi艂o, rozmawiali艣my, 艣miali艣my si臋, wymieniali艣my do艣膰 osobistymi informacjami... Pffff ale to wszystko trudne :) Ale b臋dzie dobrze. Dzi臋kuje 96jjj76 za mi艂y post.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 96jjj76
co to ma znaczyc zmienny i zaskakuj膮cy? czy to pisal facet? :>??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 96jjj76
no ja jestem prawie pewna 偶e jej na tobie zale偶y. Skoro si臋: - spotyka - odp na smsy - rozmawiacie duzo, otwiera sie przed tob膮 - spedzacie czas - ile czasu trwaja spotkania? Jak sie zachowuje w twojej obecnosci, poprawia wlosy, chce byc dla ciebie ladna? Chcesz spr czy jej sie podobasz? czy co艣 czuje? sp贸jrz jej w oczy g艂臋boko, wymownie, d艂u偶ej, i zobaczysz od razu, jak ona popatrzy. Odwroc wzrok i pozniej znowu. Musisz z wyczuciem, To dobra gra spojrzen, oczy najwi臋cej Ci powiedz膮, czasem wiecej niz s艂owa. Jak ktos jest zakochany/zauroczony to bardzo uwaza z dobieraniem s艂贸w. Wiecej powiedz膮 ci oczy, a jeszcze wi臋cej jej dotyk kiedy bedziecie blisko. Po czym jeszcze poznasz czy zalezy jej na Tobie - czy slucha uwaznie co mowisz, piszesz, pamieta o czym jej mowiles, interesuje sie twoimi sprawami, wydaje sie byc ozywiona w twoim towarzystwie, czesto sie usmiecha, spoglada zalotnie, poprawia ubranie, bierze nog臋 na nog臋, przegl膮da si臋 w lusterku kiedy nie patrzysz. Dziekuje ci za wszystko, czujesz ze wzbudzasz jej podziw,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do hmmmm
nie jestem taki pewien je偶eli zosta艂 zaszufladkowany jako "przyjaciel" to nim jest a sprawdzi膰 to mo偶na w jeden spos贸b na ca艂ym 艣wiecie m臋偶czy藕ni podkre艣lam m臋偶czy藕ni jak im si臋 podoba kobieta zaczynaj膮 j膮 dotyka膰 i nie jest to trzymanie za r臋k臋 jak pisze hmmm :D obejrzyj sobie dowoln膮 telenowel臋 masz troch臋 czasu do pi膮tku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 96jjj76
jak to zrobic, z tym kontaktem fizycznym u was>? najlepiej bylo by gdzies gdzie jest mila romantyczna atmosfera, odpowiednie swiatlo, Jak nie lubicie dyskotek i pubow, moze jakas kawiarenka, moze jakis klub, nie wiem, usi膮艣膰 bsliko siebie, przysun膮膰 si臋. Zapytaj czy jej zimno, wez j膮 za r臋k臋, spojrz jej najpierw w oczy tak jak Ci pisalam. A pozniej wez jej twarz w d艂onie, przysu艅 do siebie i delikatnie poca艂uj. Mysle ze to dobre na poczatek, nic nie musisz mowic. mozesz napisac pozniej smsa, ze dziekujesz za wieczor b. mily, ze b. Ci sie podoba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 96jjj76
od r臋ki powinno si臋 zacz膮膰, pozniej pocalunek, pozniej dotyk pozostalych czesci ciala. nie wiem co masz na mysli z tym dotykaniem, za co ma j膮 z艂apa膰? :) :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do hmmmm
96jjj za co ma j膮 z艂apa膰? :D za nic co to za pomys艂 w og贸le z dyskoteki w pcimiu? ma j膮 dotyka膰, r臋ka, rami臋, plecy, szyja w艂a艣ciwie kark, policzek ok ale ostro偶niej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm_
@96jjj76 Kilka godzin. To zale偶y co robimy. Rekord to chyba z 6 gdzie wi臋kszo艣膰 czasu rozmawiali艣my. Na spotkania przychodzi "przygotowana", tzn. widz臋 偶e wcze艣niej musia艂a w 艂azience troch臋 czasu si臋 pom臋czy膰 :) Pami臋ta co m贸wi臋, czasami kiedy rozmawiamy i dochodzi do momentu, gdzie mog臋 o czym艣 powiedzie膰 co艣 wi臋cej (a bardzo du偶o czytam i na bardzo du偶o temat贸w potrafi臋 powiedzie膰 co艣 od siebie) to m贸wi臋, czasami to chwil臋 trwa, wygl膮da na zainteresowan膮 bo p贸藕niej albo zadaje pytania, albo dodaje co艣 od siebie - tak jak to rozmowa. Z podziwem to nie wiem, zdarza艂o si臋 偶e komplementowa艂a moj膮 wiedz臋 :) Co do tych wszystkich sygna艂贸w to ci臋偶ko cokolwiek mi powiedzie膰. Zachowywa艂a si臋 jak kobieta... rozr贸偶nienie kt贸re jej zachowania s膮 "nienormalne" a kt贸re normalne wykraczaj膮 poza moje mo偶liwo艣ci poznawcze :) Twoje rady bardzo mi si臋 podobaj膮, ich wykonanie jednak jest dla mnie bardzo trudnym zadaniem... Nie wiem jak to jest, umiem i rozumiem niekt贸re koncepcje z "mojej nauki" kt贸re s膮 bardzo, ale to bardzo trudne, 艂atwo przychodzi mi znajdywa膰 r贸偶ne rozwi膮zania, a tu, pomimo pozornej jasno艣ci dzia艂ania, nie wiem jak si臋 do tego zabra膰 :) Emocje i uczucia wymykaj膮 si臋 analitycznemu podej艣ciu ;) Bezwzgl臋dnie, w najbli偶szy pi膮tek, spr贸buj臋 czego艣 wi臋cej, nie chc臋 planowa膰 bo to mo偶e si臋 藕le sko艅czy膰, je艣li dojdzie do czego艣 czego nie uwzgl臋dni艂em w planie. @do hmmmm 呕ycie to nie film. A to 偶e w wi臋kszo艣ci zwi膮zkach, bardzo szybko dochodzi do fizycznych akt贸w, jest prawdopodobnie powodem ich krucho艣ci. Bardzo niewiele jest par kt贸re uzupe艂niaj膮 si臋 bior膮c pod uwag臋 cechy charakteru i rozumiej膮 na p艂aszczy藕nie emocjonalnej. Ona zaimponowa艂a mi nie tyle urod膮 (cho膰 k艂ama艂bym, 偶e jej pi臋kno jest mi oboj臋tne) co specyficznie otwart膮, inteligentn膮 postaw膮 do 偶ycia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do hmmmm
m艂ody jeste艣 i ma艂o wiesz "dochodzi do fizycznych akt贸w" :D to w polsce ludzie s膮 jak drewniane lale i trzymaj膮 dystans a jak pomy艣l膮 偶e mo偶e jednak chyba mo偶na by po艂o偶y膰 moj膮 r臋k臋 na jej to czuj膮 ko艂atanie serca i si臋 poc膮 tak 偶e pot zalewa im oczy. Ca艂a kultura latynoameryka艅ska, anglosaska nie m贸wi臋 o afryka艅skiej oparta jest na dotyku to oznacza 偶e ludzie nie 偶ywi膮 z艂ych zamiar贸w i si臋 akceptuj膮 nawzajem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziwna bajka
Przeczyta艂em tw贸j w膮tek i twoja sytuacja by艂a ca艂kiem podobna do mojej. Ja raczej ma艂o atrakcyjny ale do艣膰 u艂o偶ony kole艣 przyja偶ni艂em sie z kole偶ank膮 ze studi贸w. Po jakim艣 czasie co艣 do niej poczu艂em i te偶 wydawa艂o mi sie偶e mog臋 liczy膰 na cos wi臋cej, ale postanowi艂em 偶e lepiej poczeka膰 na dalszy rozw贸j zdarze艅 ni偶 wyskakiwa膰 ze swoimi uczuciami. W moim przypadku sko艅czy艂o sie to na platonicznym uczuciu z mojej strony. W ko艅cu chcia艂em jej wszystko wyzna膰 i zako艅czy膰 ca艂膮 znajomo艣膰 i w do艣膰 du偶ym uniesieniu i frustracji nalega艂em na spotkanie lecz nieznalaz艂a dla mnie w贸wczas czasu. Do tej pory nie wiem czy to by艂o przemy艣lane z jej strony czy tak poprostu wysz艂o. Niespotkali艣my sie wtedy i nie zerwa艂em kontaktu ale bardzo go ograniczy艂em. Dlaczego to napisa艂em. Ot贸偶 wydaje sie 偶e wasze wzajemne uczucia do siebie sa podobne i ona te偶 do ciebie co艣 czuje ale warto pami臋ta膰, 偶e dziewczyny czasami szukaj膮 te偶 m臋skich przyjacj贸艂ek do kt贸rych nic nie czuj膮 ale dobrze im w ich towarzystwie i chc膮 aby tak pozosta艂o. Co do twoich plan贸w na pi膮tek to uwa偶am 偶e trzeba to w ko艅cu ruszy膰 z miejsca i zobaczy膰 co b臋dzie dalej. Stan w kt贸rym jeste艣 jest wyniszczaj膮cy. Lepiej znac prawd臋 i wedy sie do niej ustosunkowa膰 ni偶 偶y膰 w nie艣wiadmo艣ci i z艂udzeniach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hiiuufkenjkfe
Kilka godzin - to sporo czasu - nie tracilaby go gdyby jej na tobie nie zalezalo. 6 godzin to sporo. Swietnie sie wam rozmowia, jest o czym, wzajemnie sie sluchacie z zainteresowaniem. "przychodzi "przygotowana", tzn. widz臋 偶e wcze艣niej musia艂a w 艂azience troch臋 czasu si臋 pom臋czy膰 " - pewnie bo stroi sie dla ciebie. Musisz ja skomplementowac, jak sie krepujesz w bezposrednim kontakcie to napisz sms - pieknie dzisiaj wygladalas! "Pami臋ta co m贸wi臋," bo ona chlonie kazde Twoje slowo. Zapewniam cie ze okazalo by sie ze pamieta takie szczegoly, ktorych ty nawet nie pamietasz, a ktore powiedziales. "zdarza艂o si臋 偶e komplementowa艂a moj膮 wiedz臋 " - imponujesz jej. Kobiety czesto chwala facetow specjalnie zeby pokazac ze widza ze oni sie staraja, albo czegos dokonali, chc膮 w ten sposob dac do zrozumienia ze ich podziwiaj膮. Bardzo typowe jak ktos jest zakochany.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 96jjj76
"w wi臋kszo艣ci zwi膮zkach, bardzo szybko dochodzi do fizycznych akt贸w, jest prawdopodobnie powodem ich krucho艣ci. Bardzo niewiele jest par kt贸re uzupe艂niaj膮 si臋 bior膮c pod uwag臋 cechy charakteru i rozumiej膮 na p艂aszczy藕nie emocjonalnej." A kt powiedzial ze jedno i drugie nie moze isc w parze. Fizycznosc jest bardzo wazna. Bez niej praktycznie nie mozna nic zbudowac. Nie wszystko da sie tak nazwac s艂owami. Jelsi chodzi o Twoja sytuacje to jestem dobrej mysli - dziewczynie zalezy na tobie, bardzo mozliwe ze jest nawet zakochana, pewnie martwi j膮 ze nie dzieje sie miedzy wami nic fizycznego, w sensie pocalunek. i wiecej wiary w siebie, musisz byc pewny siebie, tego ze podobasz sie kobietom te偶. A tej dziewczynie napewno sie podobasz. Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 96jjj76
dziwna bajka - nie zgadzam sie z Toba. Ona nie chce tylko przyja藕ni. Przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna jest niemozliwa, bo zawsze o cos chodzi... A z reszta jakby juz kobieta chciala tylko 'przyjazni' to taka osoba bedzie zachowywala sie po kumplowsku, nie bedzie sie wysilala na chwalenie, nie bedzie spedzala z koleg膮 6 godzin, Kolezanka bedzie chciala sie pozwierza膰 - ze swoich k艂opot贸w sercowych. Wiec nie w tym przypadku. Tu widac ze cos jest na rzeczy, inaczej byc nie moze. Niech sprobuje ja pocalowac, wzi膮膰 za r臋k臋. musi byc dobra atmosfera, przygaszone swiatla. Najlepiej jakbys ja zaprosil do siebie w og贸le.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 96jjj76
jak ona znajduje czas - to zawsze jej zalezy. W sporadycznych przypadkach jak go nie znajdzie zaproponuje inny dzien.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ,mpolmn,./.,
Odradzam wyznanie mi艂o艣ci, mo偶e j膮 to wystraszy膰. Natomiast poca艂unek w policzek, czy wzi臋cie za r臋k臋 jak najbardziej jest wskazane. Powodzenia i wi臋cej wiary w siebie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moge cos zrobic
Czy jest mozliwe ze atrakcyjna dziewczna rzeczywiscie zaczela cos czuc absolutnie nie atrakcyjne nie czujom

Udost臋pnij ten post