Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziona rozczarowana mama.

złodzeje, podwyższyli ceny zabawek przed świętami!!!

Polecane posty

Gość Kkkjjjaaaaaajjhhddddd
Bo Polska to chory kraj!! Czemu w innym kraju nie podnoszą cen zabawek na święta?! Czemu są promocje właśnie po to by kupić taniej, właśnie po to by każdego było stać na zabawki dla swoich dzieci. Do tego we wrześniu przybory szkolne maja śmieszne ceny, żeby każde dziecko miało wszystko co potrzebuje a nie tylko to na co stać ich rodziców. W naszym porabanym kraju na wszystkim chcą zarobić!!Kto ma wiecej ten jest lepszy..a uczas nas tego już od dziecka :/ szkoda słów poprostu

Gość a ja żadnego z nich
a ne możecie zerknąć w te linki z allegro? :O za 120zł ma i to i to, tylko że w dwóch pudłach a nie w 1

Gość Autorka pieprzy głupoty
Wystarczy popatrzeć w zakończone aukcjie i widać, że najtaniej taki zestaw kosztował z przesyłką 138 zł, a nie 85 zł.

Gość blah blaaah
osobno za te lalki zaplaci ok 115zł razem z wysylka. raptem 30zł wiecej... nie tak dużo. byle autorka sie szybko zdecydowała, a nie jak śnięta w polowie grudnia zakładała temat, ze teraz lalka kosztuje 200zł :o

Gość a ja żadnego z nich
ale może autorka była w sklepie 'stacjonarnym',a nie na allegro :P

Gość a ja żadnego z nich
blah- no masz rację :P w sumie... ja zawsze najpierw idę do sklepu, a później sprawdzam ile wyniesie mnie to na allegro jeśli na allegro jest tanie, a np nie mam kasy 'już', a wiem ze bede miała np za tydzień albo za 10dni, to wtedy piszę do sprzedającego, czy mogłabym zapłacić tego a tego... no i jak się zgadza, to robię 'kup teraz' i tyle :)

Gość normalnie w polsce
bo tu gdzie ja mieszkam, oczywiscie nie w PL to zabawki stoja po tyle sama a duzo znich tanieje np. o 25-50zl przed swietami.

Gość blah blaaah
kolejna rzecz, to wiedzieć KIEDY kupować. porzadne i dobre narty w sezonie kosztuja ok 1500zł, a jak tylko zawita wiosna i stopnieją sniegi... pelno tego zalega w sklepach, sa wyprzedaże i te same narty kosztuja już ok 500zł... :o tak jest prawie ze wszystkim

Gość a ja żadnego z nich
no to jest fakt- trzeba być zorganizowanym bo jakby nie było- na święta też jest dużo okazji- np jeśli chodzi o kosmetyki, to często są promocje zabawki- drożeją, to jasna sprawa ozdoby świąteczne- przed samymi świętami (np w Wigilię :D) są czesto przecenione już :classic_cool: oczywiście nie we wszystkich sklepach idąc na zakupy, trzeba w sobie odnaleźć pierwotny instynkt łowcy :P

Zabawki kupuje się po świętach i nowym roku i przechowuje głęboko w szafie. Polecam ten sprawdzony sposób - przeceny nawet o 70% i tak kupiłam nieraz za grosze, a to dzięki tym napalonym którzy przepłacają w listopadzie i grudniu :D Tak w ogóle to nie polecam Barbie i Kena... pierwszy krok do wyprania mózgu dziecku. Pewnie wszystkie koleżanki już mają więc ona też musi mieć i potem będzie coraz gorzej... a lala jest tandetna i wywołuje kompleksy w dziecku, które "chce być taka jak ona".

Gość kup jej samą barbie
na pewno się bardzo ucieszy z samej lalki jeśli będzie to ta wymarzona. Kena dokupisz kiedy indziej.

Gość zawiedziona rozczarowana mama.
dzięki za linki :) kupię jej samą barbie a ken np.na dzień dziecka.. szczerze to nawet nie wiedziałam, że tak się robi...podnosi ceny... przyznam się ze wstydem, że nigdy jej nie kupiłam takiego prezentu w postaci zabawek... zawsze jakieś użyane na giełdzie, książeczki ,albo po innym dziecku. Dlatego nie mam dośw.w tej sprawie. Na święta i urodziny robiłam jej prezenty w postaci ubran, butów.. .czyli to, co i tak musiałabym jej kupić. Przykro mi było , widząc to rozczarowanie w jej oczach, mimo że zawsze podziękowała, powiedziała, że jej się podoba, dała całusa. Ale widząc tą zawiedzioną minkę po raz kolejny postanowiłam sobie, że kupię jej choć raz wymarzony prezent, dokładnie taki, jaki chce. Nie wyszło, ale znalazłam fajną niedrogą barbie z waszego linka i zamówię. Na pewno i tak będzie szczęśliwa. Dziękuję za rady i zrozumienie. Co za czasy, żeby człowiek dziadował z dnia na dzień.. każdy by chciał przychylić swiat swojemu dziecku. Tym bardziej jak się widzi tą jej pokorę ..nigdy niczego nie wymaga, nie woła, nie żąda..przyjmuje wszystko tak, jak jest. Dlatego tak bardzo się wściekłam. Juz powoli przechodzi, ale rozczarowanie pozostanie.

Gość Że tez taka glupota istnieje!
Bo gdybyś Ty miała sklep to nie chciałabyś zarobić, nie? Myślałabyś tak: "o, jest popyt, ludzie chcą płacić za daną rzecz nawet kilkadziesiąt zl więcej ale BĘDĘ WSPANIAŁOMYŚLNA I NIE PODNIOSĘ CEN" :D:D Weź się laska zastanów co piszesz bo to jakieś idiotyzmy są. Sama handluję na allegro używanymi książkami i jakoś nie widzę nic niestosownego w tym że we wrześniu ludziom się spieszy z kupnem podręczników i płacą za nie więcej niż w innym okresie roku, więc podnoszę ceny. Każdy chce zarobić.