Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paczuszka.22.

mamy 2, 8, 11 lub 13 - latek czym interesują się wasze dzieci, co lubią? robię

Polecane posty

Oczywiście udowodnić nic nie można... najlepszy sposób to otwierać ludziom oczy.

Gość no więc tak...
Coś słyszałam na ten temat i o willi Owsiaka... Cóż, chyba nikt się za to nie weźmie.

Gość Paczuszka.22.
ja też byłam wolontariuszką WOŚP, byłam przy liczeniu kasy i jakoś nikt tam nie oszukiwał, kilka razy nas sprawdzał, podpisywaliśmy protokoły. A o domach samotnej matki to dopiero można sobie poczytać..

Owsiak to spędza większość czasu w kurortach w ciepłych krajach... jakiś czas temu był widziany w Egipcie w hotelu w którym tydzień kosztuje 5000 euro :D Poczytaj dokładnie jego życiorys poza tym. Sprawdź kim był tatuś, itd.

Gość no więc tak...
Już lepiej iść do takiego DSM, niż wysyłać za pośrednictwem internetu.

Ja byłam nie przy zbiórce z puszką tylko w jednym ze sztabów... i nic więcej nie napiszę. Wiem wszystko o ludzkiej podłości i obłudzie :D

Gość uwaga##
uważajcie na oszustkę na kafe. podaje się za matkę samotnie wychowującą dzieci i wyłudza od ludzi pieniądze, żywność, chemię domową

Owijak ciągnie czystą kasę, a szlachetna paczka - towary. Całość przyprawiona artystycznie, ckliwie, slogany, obrazy, hasła opracowane przez wysokiej klasy socjotechników i psychologów :D

Gość no więc tak...
Anna G.? Znam, znam przypadek. Usunęli wątek i wszystkie dowody, dobrze, że ludzie mieli to pokopiowane. Kaflara, może jednak uchylisz rąbka tajemnicy? Świadomość społeczna to dobra rzecz.

Nigdy nie pomagajcie na odległość. Była też niejedna historia jak ktoś podarowane ciuchy odnalazł na allegro :D

Nic nie uchylę bo nic nie jestem w stanie udowodnić, a i tak byłabym zakrzyczana przez kupę ludzi że to taka szlachetność a ja się czepiam... Podałam prostszy przykład. Ile z was nabrało się na "pojemniki PCK" ustawione w wielu miastach i te śmieszne karteczki o zbiórce odzieży, pościeli, itp? :D

Gość no więc tak...
Kaflara, w takim wypadku, dlaczego jest tak mało ludzi, takich jak Ty, którzy przyznają, że wiedzą o co chodzi?

Gość rodzinka widać płodna
pierwsze dziecko w wieku 17 lat, potem nastepne i nastepne, ojciec pracuje tylko dorywczo, pewnie zrobia jeszcze z trójke dzieci, skoro maja kredyt to pewnie na coś go wzieli? Rozumiem potrzebe posiadania dzieci, serio podstawowe prawo kazdego człowieka, ale jak juz nie potrafia utrzymać jednego, drugiego to trzecie i czwarte samo sie nakarmi i ubierze? Po opłaceniu wszystkiego zostaje 230 zł na os, to fakt nie jest duzo, ale dałoby rade. Przy tak niskim dochodzie dostaje sie dofinansowanie do przedszkola! PO DRUGIE przedszkole w podstawowym wymiarze czasu jest za darmo! zazwyaczj do 13 PO TRZECIE po godzinie 13 nie pobiera sie oplat 2. od rodziców wychowujących czworo i więcej dzieci, bez względu na liczbę dzieci uczęszczających do przedszkola, pozostających na utrzymaniu rodziców (opiekunów prawnych) i we wspólnym gospodarstwie domowym. W przypadku dzieci pełnoletnich uwzględnia się tylko dzieci pobierające naukę, jednak nie dłużej niż do 24. roku życia

Gość a autorka zadała
takie proste pytanie....echhhhhhh

Pierwsza z brzegu historyjka ze szlachetnej paczki: Kod rodziny: POD-766-012482 Pani Beata (31 l.) wraz z dwójką synów Alanem (6 l.) i Oskarem (2 l.) tworzą kochającą się rodzinę. Przyczyną trudnej sytuacji pani Beaty jest brak pracy oraz samotne wychowywanie dzieci. Trzyosobowa rodzina mieszka w dwupokojowym mieszkaniu. Niestety problemy finansowe powodują spore zaległości w opłatach. Na dochód rodziny składa się zasiłek dla bezrobotnych (530 zł), zasiłek rodzinny (330 zł) oraz alimenty (500 zł). Sami oceńcie :D

zadała proste pytanie a z kaflarą w pełni sie zgadzam, to samo caritas, jak kiedys napisalam jak tam sie "pomoce" rochodza to mnie tu od niewiernych i faryzeuszy wyzwali :D hehe

Gość Paczuszka.22.
fajnie, że dyskusja jest tak żywa ale ja zadałam w temacie konkretne pytanie. Mam kontakt z osobą, która opiekuje się tą rodziną, wiem, że ta rodzina istnieje, wiem, że się starają o jakąś pracę dla tej pani. Wam wszystko się wydaje takie proste. Wszystko jest czarne albo białe. Nie znacie dokładnej sytuacji tej rodziny. Ja chcę im pomóc i to zrobię, postanowione. Proszę o odpowiedź na moje pytanie z tematu, jesli macie coś do powiedzenia a nie o ocenianie mojej inteligencji, ich zaradności życiowej i stanu konta założyciela fundacji.

Twoja paczka trafi do magazynu, a nie do rodziny... to wielka różnica bo ani ty nie wiesz kto to jest ani oni nie wiedzą kto "udziela pomocy". Wszystko załatwia fundacja-pośrednik który może wręczyć zupełnie co innego niż ty spakujesz albo nie wręczyć nic bo ten "opiekun" wymyśla wirtualne rodziny... i kto to sprawdzi twoim zdaniem? :D

Gość no więc tak...
Kaflara mnie przekonała. Te trzy stówy przeznacz lepiej na to, o czym Ci pisałam.

Gość Paczuszka.22.
Trudno, widocznie okażę się idiotką. Dobrze, że ty nie dasz się zrobić w ciula

zostało mi sporo rzeczy kiedys po córce, podarowałam jej do domu małego dziecka, miejscówka była sprawdzona, pan sam przyjechał i odebrał rzeczy dla maluszków, bezpośrednio, bez finansowania prezesów fundacji i całej tej biurokracji

Ale zobacz sama: Pomoce szkolne: Zeszyty, Bloki, Kredki, Farbki, Cyrkiel, Plastelina, Papier kolorowy, Nożyczki, Klej, Piórnik, Przybory do pisania Matka ma samych alimentów 500zł, a żebrze o blok do rysowania za 2zł i kredki które w Tesco kosztują 1.50zł czy jakąś plastelinę za 2zł. Czy to jest wg. ciebie w porządku? Ma 1300zł dochodu i ciężko jej się utrzymać... przecież to jest ordynarne oszustwo i cwaniactwo!!! Ta sytuacja nie ma nic wspólnego z BIEDĄ!!!! Bieda jest na wioskach gdzie dzieci myją się w miednicach, w wodzie grzanej w garnku... dojeżdżające do szkoły 10-15km... jedzące suche bułki...

Gość gupiababajaga na miotle
moja 13-latka juz na bank nie ma cnoty, i ciagnie fiuty

Jasne że tak!!! Tylko pomoc bezpośrednia!!! A nie usypianie swojego sumienia wirtualną pomocą bo na tym właśnie żerują takie fundacje i każdy socjolog wam ten mechanizm wytłumaczy :D

Gość no więc tak...
Kaflara, bo mamusia to najprawdopodobniej kobiecinka w różowej kurteczce, ze zrobionymi paznokietkami, z utlenionymi włosami i kozaczakami z pseudokrokodylowej skóry...Widziałam również takie.

Gość achhhh kafe......
..... żmije...

No więc właśnie... spędzająca większość życia w korytarzach um, mopsu, caritasie, parafii... nigdy nie kalająca się pracą i tak samo wychowa swoje dziecko i to jest najgorsze!!

Gość no więc tak...
Przy ogromnych oszczędnościach i pewnych wyrzeczeniach dla siebie, można utrzymać dwójkę dzieci z te pieniądze, choć dziwi mnie, że zasiłek jest podwójny, ale alimenty już nie.

Gość kalina*
a najdziwniejsze, że na takie akcje łapią się głównie ludzie, którzy sami mają nie -za- różowo jeśli chodzi o kasę