Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paczuszka.22.

mamy 2, 8, 11 lub 13 - latek czym interesują się wasze dzieci, co lubią? robię

Polecane posty

Ale ona w ogóle ma 2 pokoje... to chyba lekki luksus jak na kobietę z 2 małych dzieci. Rodziny biedne mieszkają np. w szóstkę na 20m2. Ta pani na 100% dostaje dopłatę do mieszkania i rachunków z UM ale "opiekun" już tego nie napisze albo nie wie o tym :D I przez takie cwaniary naprawdę biedni ludzie nic nie dostają bo raz że w ogóle wstydzą się prosić a dwa że rośnie znieczulica społeczna powodowana przez zawodowych żebraków🖐️

Gość no więc tak...
Kaflara, zmieniłam zdanie o Tobie, widzę, że znasz się na rzeczy. Przepraszam za poprzednie. :) 🌻

Gość rodzinka widać płodna
ta paczka miałaby sens gdybys sama bezposrednio mogła ja wysłac, a nie przez jakiś magazyn, posredników

No więc właśnie... tacy co mają miliony i mogliby sami zrobić i dostarczyć 1000 paczek nie dadzą ani grosza. A łapią się na to ci średnio lub wręcz mało zamożni bo chcą być "lepsi". Tu jest potrzebna terapia normalnie i kubeł zimnej wody na głowę :D

Gość rodzinka widać płodna
no a te ciuchy z pck to wędruja na daleki wschód do lumpeksów, a czasem nawet polskich, jedna babka znalazła w lumpeksie zrobiony przez siebie na drutach sweter :D pomagać oczywiscie, ale z głowa

Gość achhhh kafe......
kaflara idiotko - rodzinę możesz wybrać sama. Tą panią którą opisujesz możesz pominąć i wybrać kogoś kto wg ciebie bardziej potrzebuje pomocy. Ale nie, ty się uczepiłaś tej...

Gość no więc tak...
Najbardziej zabolałe mnie te informacje o Owsiaku... A co z TVNem?

Co wybrać? Wirtualną rodzinkę której biedy nikt tak naprawdę nie potwierdził? Ja podałam pierwszy przykład z brzegu, dosłownie, jako dowód, że tam nikt niczego nie weryfikuje. Co taki opiekun-wolontariusz może wiedzieć? I paczki nie idą bezpośrdnio do rodzin!!! Trafiają anonimowo na magazyn i nie wiadomo co dalej. Moim zdaniem każda jest otwierana, wszystko się wyciąga i układa, a z nich wydaje "dary" na takiej zasadzie jak mops czy caritas!!!

Jakbym widziała zdjęcia takiej rodziny, warunki w jakich żyją to prędzej. A tu nie ma nic... dane pozmieniane, anonimy, wirtualne twory jakieś... jak można być tak naiwnym i nie rozumieć o co chodzi? :D

Gość achhhh kafe......
i bardzo dziwne, że się nikt tym nie zainteresował

Owijak jest nie do ruszenia. A poczytaj jak pobił faceta który za stoisko z okularami na woodstocku nie zapłacił bo stał poza terenem imprezy... rzucił się na niego a potem jeszcze swoich opłaconych karków nasłał i zniszczyli mu cały towar... tak postępuje szlachetny człowiek? :D A na tym woodstocku dzieci po 14-15 lat w błocie, ćpające i pijące... jakieś to dziwne normy jak na kogoś kto noworodkom pomaga🖐️

Gość Paczuszka.22.
a poza tym kaflara - jest możliwość uczestniczenia w wręczaniu paczek, można poznać tą rodzinę i pomagać jej dłużej jeśli ma się ochotę anonimowość jest dlatego, żeby zapewnić tym rodzinom komfort, żeby nikt ich potem nie wytykał palcami

Gość ja także popieram
Ale to jest opcja specjalna dla jednostek, a nie standard... ja też nie popieram takich akcji i zgadzam się całkowicie z kaflarą bo plebs jest plebsem i nawet nie umie docenić tej pomocy niestety wychodząc z założenia że im się należy i tyle🖐️

Gość Paczuszka.22.
te rodziny same się nie pozgłaszały. Powybierali je pracownicy socjalni

Gość Bebito.pl
Zgadzam się,puzzle oraz drewniane klocki do układania różnych budowli to bardzo dobry pomysł na zabawkę. Poza tym warto sprawdzić takze zabawki edukacyjne http://bebito.pl/pol_m_Zabawki_Edukacyjne-3003.html w naszym sklepie jest niska cena,a wybór szeroki.

Gość Danusia 899*CC
My w wolnych chwilach bardzo lubimy wspinać się na linach,to daje ogromną satysfakcję. Zresztą zobaczcie sami www.Linlandia.pl polecam to miejsce.

Gość ammmyy
8-11 latek bawi sie teraz wyrzutnia Nerf, bardzo polecam, zwłaszcza jesli jeszcze masz synka. To dla nich naprawde świetna zabawa.

Gość Kaja

Moje córka uwielbia jeździć na nartach -  pierwsze kroki stawiała w wieku pięciu lat ( w szkółce narciarskiej Dimbo w Szczyrku).  Teraz ma już prawie osiem i jeździ rewelacyjnie. Myślę, że w głównej mierze to zasługa tego, że nigdy nie zmuszaliśmy jej do jazdy - sama chciała i od początku traktowała to jako świetną zabawę.