Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tegooorocznaa maturzystka.

pytanie dotyczące studniówki

Polecane posty

Mam rude włosy i zielone oczy, myślicie, że zielona sukienka będzie dobrym pomysłem? czy raczej połączenie rudego z zielonym wygląda zbyt nachalnie?

Gość 1abahahaha
bordowa będzie lepsza

Gość Eeerrr...
Zielona zdecydowanie lepsza niz bordowa! Bordowy kolor postarza...

myślałam nad taką głęboką, leśną zielenią, nad bordem też się zastanawiałam ale trochę się boję, że na zdjęciach wyjdę czerwona na twarzy bo sukienka wybije rumieńce... a podoba Wam się jakiś konkretny krój? sukienkę muszę uszyć sama bo jestem trochę niewymiarowa i zastanawiam się nad długością i nad tym czy lepsza jest obcisła czy raczej luźna??

Gość habahababa
"sukienka wybije rumieńce" :D wróżę ci pomyślny wynik na maturze :classic_cool:

habahababa nie rozumiem o co ci chodzi, mam bladą cerę, naturalne rumieńce i boję się, że w sukience w ciepłym odcieniu mogę wyglądać jak burak, a moją maturą się nie przejmuj, nie ma się czego bać

Gość chyba oszalałaś
zieleń do rudych włosów? nic mniej orginalnego wymyślić nie mogłaś :O

Przyznaję, że wygląda niebanalnie :) Chociaż ja mam karnację taką jak ta blondynka z drugiego zdjęcia, a mówiąc o zieleni miałam raczej na myśli coś takiego: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS3mOw_kkuln_l8LDVOk6Ht9ZUK3orKbeb1-59IlxV_149RfqHhHA http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRtim3G9JBFiinwOG2q0XGsTqndplcJnP9kva2Hu_ptHv35r7GN chodzi mi tu o sam kolor, o kroju niestety nie mam pojęcia :( myślicie że lepsza jest długa czy krótka sukienka na studniówkę? boję się, że długą obszarpię obcasami...

Gość zastanów się nad
granatem :) może fajnie wyglądać do rudych włosów :)

może ktoś mi doradzi? :)

Kolezanka ma za chwile studnioke tez ruda jak ta dziewczyna ze zdjecia Wybrala wlasnie taki oscien zieleni jaki wkleila ta dziewczyna wyglads zjawiskowo A skoro masz wahania to moze klasycznie czern z biela albo srebro z granataem albo szafirem albo zielonym moze cos w kolorze starego zota albo cynamon kawa z mlekiem moze srebro jasna pistacja albo cos przelamujacego np szaroscie z zieleniami lub szaroscie z niebieskosciami

czerni wolałabym uniknąć, wiele dziewczyn z mojej szkoły wybiera "małą czarną" i czerwone szpilki, a ja nie chcę wyglądać jak klon, zresztą idę z chłopakiem na którym mi zależy, a który zazwyczaj widzi mnie "na sportowo" więc chciałabym zrobić wrażenie ;) a co myślisz o takiej głęokiej, butelkowej zieleni? I chcialabym zapytać też o zdanie w kwestii kroju, Twoim zdaniem lepsza jest długa czy krótka sukienka na taką okazję?

Moja rada albo w kolanko albo prze ale z umiarem Ja bym raczej postawila na gleboki szmaragd :)

nie mam problemu z chłopakiem hmm... właśnie ciągle zastanawiam się nad długą, nigdy takiej nie miałam i nie wiem czy jeszcze nadarzy się okazja żeby taką sobie sprawić ;) sukienkę muszę uszyć bo jestem trochę "niewymiarowa" i myślałam właśnie o dopasowanej górze w jakimś ciemnym kolorze i zielonym, lekkim dole do kostek. Co myślisz o tym pomyśle? Boję się tylko, że zniszczę sukienkę obcasami w trakcie wieczoru....

podnoszę :)

Myślę, że zielona sukienka może bardzo fajnie kontrastowac z Twoimi wlosami i pasować do oczu, ale niech to będzie jakaś żywa zieleń a nie zgniła czy butelkowa ;D Połączenie super kolorów, podoba mi sie takie.

a co myślisz o długości???

Gość Zainteresowana24
ojee, te laski na zdjeciu to na jakiej sa imprezie..? bo co jedna to lepiej wyglada. a w temacie, zielone z rudym, niby fajne polaczenie ale jak juz ktos powiedzial banalne. Rude zawsze sa kojarzone z zielonym. Ale zalezy jaka kiecka i dodatki, bo moze wygladac mimo wszystko fajnie.

Gość zostaw kotke w spokoju
a co znaczy "niewymiarowa"? bo nie wiedzac jaka masz figure to ciezko jest cos doradzic, co maskowac a co podkreslac. kolor sukienki zeta-jones super! co z tego ze polaczenie rudy+zielen jest malo oryginalne, rownie banalne sa te wszystkie bordo, czerwienie, granaty, czernie i srebra jezeli chodzi o studniowki

Gość Zainteresowana24
do kostek? nie..

właśnie nad tym się zastanawiam :) interesuje mnie taki kolor: https://lh4.googleusercontent.com/-ARsYG1ARHB8/TYJVLqeDLTI/AAAAAAAAANM/Z_sm3bNVSsg/catherine-zeta-jones-green-evening-gown-golden-globes-2011.jpg oczywiście sukienkę uszyłabym prostszą, a zieleń połączyłabym z czernią na przykład, boję się jednak długości, myślisz że mogłabym niechcący obszarpać brzegi obcasami?

Gość fbfdb
ojej tutaj sa chyba same kobietki bez gustu. jezeli juz chcesz ryzykowac z zielenia to oczywiscie wybieraj tą głęboką butelkową ! a nie jakas tam szmaragdowa gdyz jest ryzyko ze bedziesz wyglądała w niej jak choinka - na wzór tej rudej dziewczyny ze zdjecia studniowkowego ktore wstawiła jedna z uzytkowniczek !!! długosc kiecki zalezy wyłącznie od Twojej figury jezeli jestes wysoka i zgrabna to smiało mozesz szyc długą, długa sukienka ma w sobie to ze sama w sobie wyglada bardzo elegancko (ale nie mowie tutaj o typie sukienki "syrena") powiedz mi jaki masz tym figury to ja Ci zaraz doradze :)

mówiąc o tym, że jestem niewymiarowa miałam na myśli strasznie duży biust :( ostatnio mierzyłam w H&M czarną suknię do kostek bo chciałam zobaczyć jak będę w takiej wyglądać i co się okazało? sukienka o rozmiarze 36 idealnie leżała w ramionach i talii, ale dopiero rozmiar 42 pasował na mnie w biuście :( nie chodzi o to, że mam jakieś wielkie piersi, mam, jak to ktoś kiedyś ujął, "bardzo wąsko rozstawione żebra" i nie mogę znaleźć niczego w sklepach. Z sylwetką raczej nie jest u mnie źle, mam 165cm wzrostu, 88 w biuście, 57 w talii i 90 w biodrach, ważę 54kg więc myślę że gruba też nie jestem...

a i wiecie co z perspektywy czasu wydaje mi sie najlepsze? na studniowke dziewczyny szukaja sukienek "balowych" w ktorych potem wygladaja jak stare pudernice. na mojej studniowce najlepiej wygladala kolezanka, ktora miala sukienke a w zasadzie komplecik - mocno rozkloszowana spodnica na wielu warstwach tiulu, do tego gladki top i zakiet. bardzo proste a jednoczesnie dziewczece i eleganckie. i pamietaj - nie kupuj sobie butow z paskiem wokol kostki! ;)

88cm ale jaki to rozmiar stanika? bo 88 to nie tak duzo jezeli chodzi o obw, ale moze te cm uciekaja ci nie w szerokosc tylko w wypuklosc? to wtedy albo zakiecik zeby to lekko zakamuflowac albo faktycznie dluga suknia, zeby rozciagnac proporcje http://www.pudelek.pl/artykul/36478/ada_szulc_nagrywa_teledysk/ tylko nie z taka gora jezeli masz duzy biust

zostaw kotke w spokoju w końcu studniówka to pierwszy "poważny" bal, czyż nie ;) Nie rozumiem o co chodzi z tymi butami, mogłabyś wyjaśnić?

Gość fbfdb
a na obcasach wysokich potrafisz chodzic (tak z 8cm) ? bo ja bym Cie wsadziła w sukienke o kroju "józefina" tylko ze ona moze troche za bardzo eksponowac biust podsyłam zdjecia (głownie suknie slubne sa robione na ten wzor ale sadze ze w ciemnej zieleni bedzie kiecka wyglądała super, i oczywiscei bez "koła" na dole, gora mocniej dopasowana, oddzielona paskiem lub poprostu odcięta a dol luzno puszczony bez jakichs dodatkowych udziwnien) http://www.google.pl/imgres?q=sukienka+jozefina&um=1&hl=pl&tbm=isch&tbnid=PVR_dFV9B2kRNM:&imgrefurl=http://archiwumallegro.pl/suknia_slubna_jozefina-1167993551.html&docid=yCgbNt9e9jb7dM&imgurl=http://images38.fotosik.pl/312/9eadecac0da4e4d2med.jpg&w=500&h=853&ei=jKvPTofmCfHT4QSgy7Ew&zoom=1&iact=hc&vpx=339&vpy=191&dur=451&hovh=182&hovw=107&tx=80&ty=67&sig=101675592699662931482&page=3&tbnh=117&tbnw=50&start=43&ndsp=20&ved=1t:429,r:9,s:43&biw=990&bih=604 sorry za dluugi link pamietam ze jak miałam zakusy aby rowniez sobie samodzielnie uczyc sukienke na studnie to byłam zakochana w tej http://www.google.pl/imgres?q=felicyty+huffmann+bia%C5%82a+sukienka&um=1&hl=pl&sa=N&tbm=isch&tbnid=zUY_zQp_fdyEKM:&imgrefurl=http://www.luxlux.pl/artykul/suknia-felicity-huffman-2170&docid=aAWZjtJWttWUCM&imgurl=http://j.luxlux.pl/l1939/232ce0360020c20645be5516&w=390&h=667&ei=WKvPTriYCq7U4QSQ-qhU&zoom=1&iact=hc&vpx=96&vpy=107&dur=568&hovh=294&hovw=172&tx=92&ty=145&sig=101675592699662931482&page=1&tbnh=153&tbnw=87&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:0,s:0&biw=990&bih=604 ale z racji mojego mikroskopijnego biustu musiałam zrezygnowac