Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eudaiomonia

co dla prawie 4 letnie dziewczynki ?

Polecane posty

oczywiście w granicy rozsądku do 50 zł ? ma już pełno graciarni ... lego kuchenki rowerki hulajnogi granuszki tablice magnetyczne i mase rzeczy ..... co zainteresuje taką dziewczynke ?

Gość dwudziecha
Może jakieś kucyki pony, puzzle, albo lalkę - dzidziusia czy barbie (z serii księżniczek).

Gość dwudziecha
zależy czym się interesuje i lubi bawić.

ma lalki pony kucyki ...z 10 kucyków ... bawi się wszystkim na raz po kilka sekund widziałam jak wygląda zabawa ........ rozpieszczona ... a tu święta przed nami już widze jej super prezenty ... a my mamy sie umówiłyśmy na prezenty dla dzieci w kwocie do 50 zł max ... zalewa mnie krew ... jak słysze że mam jej coś kupić . Ona wszystko ma ... co dusza zapragnie ! i jak dogodzić takiemu dziecku ? :(

ja od zawsze stawiam na róznego rodzaju gry edukacyjne i nie mowie tu o grach komputerowych tylko takich 'planszowych'. Bardzo rozwijaja umysl i moga posluzyc do zabawy na dlugi czas

jak ja dzisiaj pisze :o poproszę o podpowiedzi ładnie brzmią takie logiczne gry ;) tylko nie znam sie jakie ...

mam ! 3,5 rocznego syna . mój sie bawi resorakami cały dzień ... auta ... facet ;) lubi też dinozaury i puzzle ... i nie ma miliona zabawek w pokoju ! :o

A tak teraz ogladnelam Twoje suwaczki:) Moje corki tez maja wszystko:))) Ale nie mam problemow z prezentami, bo zawsze wychodza to nowosci. Poza tym gry do nintendo i wii to zawsze trafiony dodatkowy prezent. Barbie ma zawsze przed swietami jakis hit. Chodzaca barbie z chodzacym konikiem:) Baby Born jedzacy loda lub machajacy raczkami. Quad fr Baby Born... No , ale do 50 zl . to chyba dobre beda kredki. .

wiesz swojemu dziecku kupujemy prezenty do 300zł ... ale na święta dzieciaki sie spotykają ... i dają sobie nawzajem ... i tak więcej tych dzieci coraz więcej ... chyba zrezygnujemy w tym roku ! Do 50 zł rzeczywiście ... dziadostwo można kupić ... a nic porządnego ... nie myśle co dla totalnie rozpieszczonego 6 latka który ma totalnie chyba wszystko co leży na sklepowych półkach :o

Ups, jakos chyba glupio napisalam... Chodzilo mi o to , ze za 50 zl nie ma co sie duzo zastanawiac. Albo ksiazeczka,, albo przybory do malowania, albo puzzle... Fajne gry sa duzo drozsze... zabawki tez. Ale chodzilo mi o to , ze zawsze jest cos do kupienia , chociaz wydaje sie , ze juz dziecko wszystko ma. .

Ale tak to juz jest, ze dla wlasnego dziecka latwo kupic, ale dla "obcych" ... Ja mam tez kilka dzieci w rodzinie , nie wiem co im kupic. Ale naszczescie z tym malym nie mam problemow, bo tak jak i Twoj - cieszy sie z kazdego noego autka:)))

nie normalnie napisałaś . ja zawsze powtarzam jak kogoś stać niech kupi całą fabryke zabawek :p z boku jak ktoś patrzy powie mój syn też ma wszystko co fajne ... ale jak sie popatrzy na pokoik ? ... resoraki leżą na podłodze jakiś tor i pare pudełek z puzzlami ... ma mase zabawek ale na strychu ... jak widze że sie czymś nie bawi na strych .. za 4 miesiące będzie sie bawił kolejką ... ciut zapomnianą albo autem zdalnie sterowanym ;) teraz nie ma potrzeby żeby coś mieć i koniec ... myśle o synie szwagra ... 6 latek który ma - WSZYSTKO ! .. do 50 zł komplet mazaków jakieś kolorowanki albo farby ;) nic więcej ;) w zeszłym roku widziałam jak dziecko dostało podróbke zegarka ben 10 i sie popłakał bo nie pisze na nim Mattel albo Disney ............. o zgrozo chce uniknąć takich sytuacji ! nienawidze KUPOWAĆ PREZENTÓW ! dlatego zawsze mówie że jak ktoś chce kupić mojemu dziecku prezent to podam linka z aukcją z allegro ;) taka istotna podpowiedź albo powiem po prostu że wiadomo że bawi sie non stop autami i puzzlami ;) proste ... u niektóych dzieci załamuje ręce jak matka nie wie czym jej dziecko sie lubi bawić :o :o :o

Gość lilyloo
Ja proponuję iść do pasmanterii, sklepu papierniczego itp. Nakupować papieru różnych struktur, jakiś piórek, koralików, brokatów, kleju do papieru. Później pokazać jej "jak się w to bawi". Można ozdabiać kartki - na zaproszenia czy kartki świąteczne. Można zrobić np. z kartonowego pudła pokoik dla ulubionej maskotki (używając nowej gąbki do zmywania zrobić sofę, ze ścinków zasłonki itp....). Ja mam cholernie małe mieszkanie; moje dziecko ma tylko 3 pudła z zabawkami. W pierwszym ma samochody, garaż itp. W drugim artykuły plastyczne. W trzecim ulubione książki i płyty. Te plastiki leżą schowane w piwnicy - PO PROSTU ZAGRACAŁY A MAŁY SIĘ NIMI I TAK NIE BAWIŁ.

w Tesco w ten weekend nocna promocja - za każde 10zł wydane na zabawki po godz 22 - bon na 5 zł do wykorzystania przy kolejnych zakupach - mając kilkoro dzieciaczków chyba warto :)

Gość kuku ryku.....................
Autorko, w smyku jest promocja na rozne zabawki, my w sobote kupilismy warsztat do rysowania, malowania, stemple za 49 zlotych, przeceniony z 99. Duzo różnosci w tym, pudlo spore, wiec wygląda przyzwoicie :-P i fajne jest :-)

Gość b1
odnosnie smyka tam jest taka gra POCZTA za niecale 50 zl fajna zabawa w zeszlym roku kupilam ja chrzesnicy i cale dnie przy niej spedza. w ktoryms markecie bodaj ze w realu w promocji sa rozowe rolki za 60

Gość b1
odnosnie smyka tam jest taka gra POCZTA za niecale 50 zl fajna zabawa w zeszlym roku kupilam ja chrzesnicy i cale dnie przy niej spedza. w ktoryms markecie bodaj ze w realu w promocji sa rozowe rolki za 60

Może jakaś zabawka typu "spadające małpki", "humpty dumpty spadające jajko" albo "operacja - mały chirurg". Moja córka je ma i te 3 jak najbardziej mogę polecić

małpki ma ... lekarza ma ... rolki ma ... a te koraliki ... jej mama non stop w pracy babka zajęta jeszcze by chlapła pare koralików do gęby i było by na mnie :o dziękuje wam serdecznie za wszystkie podpowiedzi :)

a moze bilety do jakiegos acquaparku, do zoo albo jakis kostium na bal przebierancow ?

Gość Ale heca :)
A ile osób będzie kupowało te prezenty za 50zł? Bo jeśli kilka to proponuje połączyć siły i kupić jeden a fajny prezent. Ja np. zarządzam w tym roku że tak właśnie wszyscy mają zrobić Ustalamy czyje dziecko o czym marzy i zrzucamy sie na realizację marzeń każdego z nich. Pod choinka nie będzie mnóstwa tandety ale będą trafione prezenty.