tralala91 0 Napisano Listopad 22, 2011 Hej:) Problem z nadwagą mam od zawsze, ale tyle co teraz to jeszcze nigdy nie ważyłam. Już nie mogę na siebie patrzeć, brzydzę się własnego ciała :( Dlatego postanowiłam wziąć się za siebie i pozbyć się tych wstrętnych nadprogramowych kilogramów. Łatwiej jest mi wytrzymać na bardzo rygorystycznej diecie niż po prostu ograniczyć ilość spożywanych kalorii dlatego moja dieta taka właśnie będzie. Doskonale wiem o tym, że jest ona niezdrowa tak więc proszę mnie nie krytykować, bo i tak nie zmienię zdania, a przecież nikogo nie zmuszam do jej stosowania :) A oto jej zasady: - jeść 2 małe posiłki o stałych porach (w moim przypadku 13:00 i 17:00) - pić 1,5 l wody - pić dużo zielonej i czerwonej herbaty - ćwiczyć 1h dziennie (z wyjątkiem sobót i niedziel - wtedy czas na odpoczynek ;) ) - stosować balsam wyszczuplająco-ujędrniający - brać tabletki wspomagające odchudzanie (ja mam Linea Detox). Na tą chwilę ważę prawie 80,7 kg, ale bardzo bym chciała przed końcem roku zobaczyć na wadze 72 kg. 8 kg w miesiąc to bardzo dużo, liczę jednak na to, że mi się uda :) Na tym oczywiście nie zakończy się moje odchudzanie, będę walczyć aż nie osiągnę swojego celu, a mianowicie 60 kg. Jednak po nowym roku zwolnię tempo. Jeśli ktoś chce się przyłączyć to zapraszam, możecie odchudzać się po swojemu - ważne, że cel ten sam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tralala91 0 Napisano Listopad 22, 2011 Poprawka stopki ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gleam666 Napisano Listopad 23, 2011 ja sie dołacze ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość qwsaqwsaq Napisano Listopad 23, 2011 to ja tez sie przyłączam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Listopad 23, 2011 Jedz nie 2 ale 5 posiłków, najlepiej każdy po 100 kalorii, jeśli już chcesz tak rygorystycznie się odchudzać, Kup błonnik w saszetkach lub sypany i traktuj go jak jeden posiłek( ja tak robiłam, bo pyszny kisielek wychodzi). Rób pilling kawowy, naprawdę działa.2 posiłki to za mało, na początku schudniesz, ale potem zwolnisz metabolizm. Zrób sobie 3 dni diety oczyszczającej; wiem po sobie ,że po oczyszczaniu szybciej się chudnie. Ja miałam taką dietkę oczyszczającą, że przez 3 dni jadłam 150g ryżu( waga przed ugotowaniem ) i kilo jabłek dziennie. Schudłam 3 kilo przez te 3 dni. Albo spróbuj dietę sardyńską, osoba która ją stosowała schudła 16 kg w 3 tygodnie. Jeśli chcesz szczegółów wpisz w google dieta sardyńska. Ona chyba jest opisana nawet na tym forum. Życzę powodzenia , mam nadzieję , że trochę pomogłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 2 posilki to za malo! zwolnisz metabolizm lepiej co 2,5 - 3godziny zjedz cos malego moze to byc kromka chleba wasa, troche twarogu, jablko ale cos musisz zjesc zeby metabolizm byl na takim samym poziomie i zeby ciagle pracowal! ja sama jestem na ok 1000kcl plus cwiczenia nie zawsze dzien w dzien mi sie chce cwiczyc ale probuje pilnowac zeby zjesc ok 1000kcl wczesniej bylam na jakichs dukanach, nie dukanach, rozwalilam organizm, okresu nie mialam przez 3 miesiace, straszna cera teraz nie mam ochoty na slodycze, na nic zakazanego, bo jem normalnie ale ograniczam jedynie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Listopad 23, 2011 Polecam chlebek chrupki z Biedronki, kosztuje ok. 2 zł, a jest większa paczka niż wazy, no i też jedna kromka ma 20 kalorii, w smaku też super.A co do diety to jak chcesz mogę ci wypisać listę produktów niskokalorycznych, abyś mogła sobie układać dietkę. Np. taki jadłospis: Śniadanie : 2 kromki pieczywa chrupkiego, 100g pomidora i ogórka-ok70 kalorii całość 2 śniadanie : jogurt nat. 0% 200g - 100 kalorii lub 2 % 120 kalorii Obiad: 200g kapusty kiszonej gotowanej z 200 g pomidora i 100g szynki z indyka lub kurczaka chudej ok. 160 kalorii Podwieczorek 2 jabłka małe ok. 100 kalorii obydwa kolacja ser biały chudy 100g ok. 100 kalorii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Listopad 23, 2011 Polecam sól niskosodową. I naprawdę polecam produkty z biedronki, zwłaszcza wędliny w plasterkach, ser biały chudy i jak pisałam pieczywo chrupkie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 ja w ogole nie jem chleba, ryzu, makaronu, ziemniakow i rezygnuje ze slodyczy mam takie zbozowe wafle z kauflandu, za 70gr jeden, ma 30g i ok 80kcl, jak mam ochote na slodkie to to jem ale narazie kupilam 5 i dopiero 1 zjadlam ;) wasy nie kupuje bo jest droga, sa tansze zamienniki, wlasnie nawet w biedrze, jedna mala "kromka" ma ok 20kcl mozna zjesc 3 plus 50g twarogu, to ma wtedy 110kcl, malo a ja sie tym na sniadane najem jest wiele zamiennikow i sa calkiem tanie :) aha i duzo duzo warzyw! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 ja w kauflandzie wczoraj kupilam cos z kurczaka, jakas szynka czy cos to sie nazywalo 8plastrow za 3,60zl, i 100g ma 60kcl, malenko! poza tym zauwazylam jedna bardzo wazna rzecz jak jadlam wczesniej, czy na diecie dukana, czy na innych, tracilam o wiele wiecej kasy na jedzenie teraz trace ok 60zl na jedzenie jest wlasnie wiele zamiennikow, ktore sa malo kcl i malo kosztuja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość manuelka12345 Napisano Listopad 23, 2011 Koleżanka agnieszka - taka madra a nie wie, że pomidora z ogórkiem sie nie łączy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 o ogorku i pomidorze napisalam agnissia a nie agnieszka wiec czytaj uwaznie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zigaziga Napisano Listopad 23, 2011 pomidorów z ogórkiem nie lączy się jak komus zalezy na witaminach;))) a jak masz gdzies witaminy to możesz jeść ile wlezie;)))więc się nie podniecaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anulaczarnula@ Napisano Listopad 23, 2011 ciekawe co piszecie ale ja mam problem ze jak zaczne jesc to mogłabym tak bezkonca łatwiej mi nic nie jesc :( niz czesto a mało:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anulaczarnula@ Napisano Listopad 23, 2011 bo czesto a mało to podobno najlepiej i super sie chudnie ja pare lat temu własnie tak schudłam na sniadanie mała kromka z czyms tam ,a nie tak jak teraz 3 obiadek na małym talerzyku a nie nawalone ile sie da itd. co zrobic aby jesc malutko próbowałam obkurczyc żołądek przez trzy dni same kefirki i nic to nie dało jak zasuszyc zołądek czy bedac na glodówce to sie da zrobic ile trwa takie obkurczanie zołądka przeciez przez 2-3 dni sie chyba nie skurczy???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 anulaczarnula - a nie mozesz zmniejszac zoladka przez jakis czas? bez sensu robic glodowki czy cos mi sie wydaje ze np jednego dnia staraj sie jesc 1500kcl po kilku dniach zmniejszaj kcl o 100 bedzie ci latwiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 za mna narazie : 7:30 - serek wiejski - 150kcl, 4kromki ala wasa - 80kcl, lacznie 230kcl 10:00 - jablko- 120kcl pozniej mam w planach o 12:30 i 0 15 jakies jogurty i o 17:30 4male kotlety sojowe plus 2 ugotowane buraki i koniec i nie wyjdzie mi nawet 1000kcl a jak sie pilnuje zeby jesc co 2,5h to nie jestem glodna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Listopad 23, 2011 Pierwsze słyszę, że pomidora z ogórkiem się nie łączy, serio. A możecie mnie uświadomić czemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 ja o tym slyszalam ze cos tam jakies skladniki sie lacza i sie eliminuja, wiec wtedy taki ogorek albo pomidor zostaje bez wartosci odzywczych ale mozna np zrobic salatke i od razu ja zjesc ale jak np na kanapke i to troche postoi to juz nie nie wiem jaki jest sens ale mniej wiecej to tak bylo ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Listopad 23, 2011 agnieszka, widziałam w innym poście, że szukasz książki Ewy Dąbrowskiej, ja ściągnęłam z chomika, jak chcesz, to daj mi mejla, spróbuję ci wysłać, jak chcesz to mam też inne e-booki o odchudzaniu, jęsli uda się wysłać to ci wyślę. Bo ja w teorii o odchudzaniu wiem prawie wszystko, gorzej z praktyką :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 agnissia - ja ja mam juz bo mi tez jedna babeczka z forum wyslal :) ale dziekuje ;) czytalam juz ja, chcialam tez ja stosowac, ale czuje sie na niej za slabo, okropne bole brzucha przy czym wygladalam jak bym byla w ciazy ;) teraz stawiam na normalne jedzenie ok 1000kcl plus cwiczenia nie zawsze udaje mi sie cwiczyc ale staram sie dziennie po jakies 25minut plus rano brzuszki chcialam kupic stepper, ale mieszkam w akademiku, i nie za bardzo mam miejsce :( ja nie chce chudnac 10kg w ciagu meisiaca, b wiem ze to sie odbije na zdrowiu dochodzilam do takiej wagi przez kilkanascie lat, wiec musze dac czas organizmowi zeby sie pozbyl nadmiaru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Listopad 23, 2011 No i doczytałam o tym pomidorze i ogórku, ogórki zabijają witaminę c, nawet uczyłam się o tym na biologi, ale dawno to było. Ale o ile dobrze pamiętam, to tylko świeże ogórki tak mają, kiszone już nie. Dzięki za przypomnienie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 ja w sumie czasami robie salatke z ogorka, pomidora, papryki, rzodkiewki plus czosnek ale co ja pokroje to od razu zjadam, a wtedy podobno ta zasada sie nie sprawdza a jesli chodzi o kanapki to np biore troche tunczyka, kromki ala wasa plus kroje ogorka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Listopad 23, 2011 agnieszka, to polecam ci książkę Joanny Samborskiej pt.Musisz jeść, aby schudnąć. Bardzo fajna, naprawdę , nie żadna dieta tylko racjonalne spojrzenie na jedzenie. Jak chcesz to mogę ci wysłać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 poprosze :) a.leonowicz@op.pl wiesz co ja nie stosuje jakiejs diety typu tego nie tamtego nie organizm potrzebuje wszystkiego po prostu nie jem chleba, ziemniakow, ryzu, makaronu, kaszy jem zamienniki, patrze na kalorie zeby nie przekroczyc jakiejs tam ilosci ale mieso tez jem ( w weekendy) jak mam czas gotowac jem rybe, jem twarog, serek wiejski, z otrąb robie sobie owsianke (tez w weekend bo w tygodniu sniadani ejem juz w pracy) jem warzywa, owoce, kotlety sojowe doslownie wszystko ale w mniejszych ilosciach ale ksiazule wyslij ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anisss Napisano Listopad 23, 2011 Ja zaczęłam dietkę 21.11.2011 z wagą 92.2 kg , mogę się do was przyłączyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 anis - a jaka diete robisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anisss Napisano Listopad 23, 2011 Stosuję nisko węglowodanową , warzywa i białka. Jest to moje kolejne podejście , może teraz się uda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 23, 2011 napisz cos wiecej jakie zasady stosujesz? jakies cwiczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anisss Napisano Listopad 23, 2011 Ćwiczyć nie lubię , jestem totalnym leniem , jedyne co robię to jakieś prace w ogrodzie , żeby się trochę poruszać. Co do diety to nie jem słodyczy , pieczywa , ziemniaków.Jem nabiał, wędlinę . pieczywo chrupkie.Ugotowałam sobie duży garnek kapusty z cebulką , papryką i pomidorem.Zakwasiłam ją octem jabłkowym i będę ją mieć na kilka dni.Już zgubiłam 1,8 kg i bardzo mnie to zmotywowało do dalszego działania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach