Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baniutek84

wysoka goraczka i wymioty od 5 dni

Polecane posty

Gość baniutek84

moje córeczka ma 2.5 roczku i od piatku goraczkuje wysoko i wymiotuje,(bez innych obiawów typu kaszel,katar,bol gardla czy ucha)w sobote bylam na izbie przyjec bo miala 41.1 temp,i przypisali jej tylko paracetamol w syropie,poprawa nastapila w poniedzialek(wczoraj)ale na krotko,bo juz w nocy pojawily sie znow wymioty i temp do 39.9,nie wiem co mam robic dodam ze jestem za granica i tu lekarze na wsztystkie choroby przypisuja paracetamol,pomozcie prosze!!!

Gość baniutek84
no nie bardzo dopiero wczoraj troszke zjadla,no i dzis pierwszy posilek pol godz temu

Gość frtgyhujiollotrew
41 st ????? !!!!!! Matko !!!!! Przede wszystkim nie dopuszczaj do takiej temp ! Jesli jest szansa ze utrzyma syrop w żołądku przez godzinę to zamiast paracetamolu podaj jej coś na bazie ibuprofenu np. Ibum, Nurofen ! To ma silniejsze działanie. Albo czopki też z ibuprofenem ! Możesz też np. czopka z paracetamolem i Nurofen/Ibum w tym samym czasie podać żeby szybko zbiły tak wysoką temp.

Gość pytająca mama
czopki szybko zbijają temperaturę, i dawaj dużo pićc żeby się nie odwodniła

dawaj co 4 godziny na przemian coś na bazie paracetamolu z czymś na bazie ibuprofenu i najlepiej w czopkach skoro są wymioty tygląda mi to na "grype żołądkową" więc nie wolno ci dopuścić do odwodnienia jeść nie musi jak nie chce ale pić musi i to najlepiej idz do apteki i kup coś z solami mineralnymi u nas w PL jest taki lek orsalit się nazywa ale za granicą to nie wiem

aby zbic temp wsadz ja do wody o 2 st niza niz ma, a pzoniej poloz recznik na czolo mokry. powinno troszke ulzyc. pamietaj aby nie byl bardzo zimny bo dozna szoku. podaj 5 ml ibuprofenu jesli wymiotuje podziel to na 2 czesci. musisz podawac bardzo duzo ( w miare mozliwosci picia) bo moze siie odwodnic, powinna dostac kroplowke z elektrolitami alew jesli to nie mozliwe to postaraj sie podawac jak najwiecej plynow w malych ilosciach.

Gość baniutek84
podaje jej te soloe mineralne,a wlasnie eraz dostala rzadkiej kupki,tu lekarze to konowaly(londyn) juz sama nie wiem co robic,jutro musze sie wybrac do lekarza znowu i tym razem n ie odpuszcze jak nie przypisze mi antybiotyku,bo mysle ze bez niego to sie nie obejdzie niestety:(dziekuje za rady:)

jak to jelitówka czyli rotawirus to antybiotyku nie dostaniesz bo na to nie ma dużo płynów i zbijaj gorączke nic więcej nie zrobisz w Pl do szpitala by wysłali na kroplówkę ale tam to się o to nie doprosisz :/ a i spróbuj jeszcze podawać wode z glukozą

Gość baniutek84
wlasnie zastanawiam sie czy nie poleciec do polski i wyleczyc corcie bo sie bardzo martwie

Gość blog krokodyla
DO SZPITALA! od piatku dziecko 41 stopni teraz koło 40? A dzisiaj wtorek??? Nie wyszłabym z dzieckiem z izby przyjęc bez recepty na antybiotyk i bez osłuchania dzieciaka przez lekarza.

Gość blog krokodyla
Mój pięciolatek kiedyś załapał zapalenie płuc niewykrywalne osłuchowo, dopiero na rtg wyszło. Też miał gorączke jak jasna cholera To mi nie wygląda na wirusówkę, za długo juz trwa

Gość cioteczka83
a może to wyrostek?

Idz jeszcze raz do lekarza ,niech dokładnie dziecko zbada ,może jakieś wyniki zrobi ,powiedz jak to wygląda i niech poszuka przyczyny ,wnusia miała powiekszone migdały do dostała amoksytylinę jakoś tak i pomogło ,a mieszkamy w Anglii

Gość mamama27
szok - 5 dni i tak popostu piszesz na kafe - synek miał 39 to sie mega martwiłam - dostawał naprzemiennie co 4 godz ibum i paracetamol - pierwszą dobę ciągle żeby nie dopuszczać do podniesienia się gorączki - potem był lekarz i antybiotyk - to pomogło - a są jeszcze takie plasterki na czoło obniżające gorączke - podobno super - co za lekarze ją wypuścili i ty na co czekasz jak gorączka tyle nie spada? dla mnie szok..

Gość lady bronka
spróbuj zapalikowac czopek na zbicie goraczki, bedziesz miec pewnośc ze dziecko nie zwróci i sie wchłonie, reczniki mokre, sa plastry na czoło chłodzące. dziwni ci lekarze w uk, znaja tylko paracetamol - wg nich leka na całe zło :( spróbuj podać elektrolity, u nas jest orsalit który zapobiega odwodnieniu i uzupełnia elektrolity, pewnie w uk sa odpowiedniki.

Gość D.BillI
opieka w UK to jak trafisz - są miejsca, gdzie lekarze się mniej przejmują, z drugiej strony widziałam kiedyś takie pismo z NHSu, że Polacy często latają na 'izbe przyjęć' z grypkami i przeziębieniami, z którymi mogliby spokojne pójść za 2 dni do GP, więc to nasze koloryzowanie prawdopodobnie już się zaczyna mścić... mam nadzieję, że baniutek uzyskała jednak pomoc dla dziecka...

przetestuj te nowe plastry chłodzące na czoło... a jaki jest powód wymiotów ? bo skoro dziecko dalej wymiotuje pomimo leków i ma wysoką gorączke to chyba bylas ponownie u lekarza a nie siedzisz tu i pytasz co ? 41stopni to jest bardzo! wysoka gorączka,ja pamietam jak mój syn miał temperaturę 38,6 i była masakra

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
zimne okłady na prezguby dłoni i na wątrobę poza tym czy lek przeciwgorączkowy jest dposaowany do jej wagi? i moze to infekcja ukm skoro nie ma kaszlu i kataru a moze zapalenie opon mr, sprawdź czy nie ma sztwynosci karku 5 dni to za długo na takie objawy!!!!!!!!!!

Gość baniutek84
wczot=raj bylam wlasnie u GP(przychodnia w Londynie)i okazalo sie ze moje dziecko ma ostre zapalenie lewego ucha i gardla :( dostala antybiotyki i juz dzies calkiem inne dziecko,nie ma goraczki,ani wymiotow,biega tanczy,pomalu jesc zaczyna:) ja juz w sobote mowilam lekarzom ze moze to uszko ale powiedzieli ze tylko lekko zaczerwienione,a przeciez z czegos te wymioty i ta strasznie wysoka temperatura musiały być,tyle sie wycierpiala moja córcia,no ale dzieki Bogu pomału wraca do zdrowia.Dziekuje wszystkim za rady:) pozdrawiam

Gość Luu luu
W uk lekarze sa z deka zacofani ale tez prawda jak tu ktos pisal ze polacy z byle czym lataka do lekarzy. Co do leczenia dzieci to tez kiedys mialem taki przypadek ze corka goraczkowala mocny kaszel i wymioty.lekarka kazala natychmiast przyjechac do przychodni Po przebadaniu corki lekarka otwarla wielka ksiazke i zaczela cos w niej szukac.....po okolo 3-4 minutach powiedziala nam ze juz znalazla lek dla naszej corki.zapytalem co to za lek a ona na to.....Paracetamol...... Zostalem bez slowa No ale tak tutaj jest. W polsce wszedzie wciskali antybiotyki(nie wiem czy tak dalej jest bo wyemigrowalem 13 lat temu) ale bynajmniej tak zawsze bylo....tutaj antybiotyk to ostatecznosc Pozdrawiam