Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna w ciąży

Poprosiłam dzisiaj kobiete żeby mi ustąpiła miejsca w tramwaju

Polecane posty

Gość taka jedna w ciąży

Powiedziałam jej że jestem w ciąży i jest mi słabo i niedobrze-jestem w trzecim miesiącu- a ona mi powiedziała że nie wyglądam na ciężarną i mi nie ustąpi:(,nikt mi nie ustąpił:( a ja tak stałam nad nią i było mi coraz bardziej niedobrze aż w końcu zwymiotowałam:( nie zdążyłam wysiąść...

Gość nie ma co ukrywać
trzeba było zwymiotować niby przypadkiem na tą kobietę

Gość afewaf
trzeba bylo na nia zwymiotowac za kare

Gość rdgcdrgvhgcvhfchcjfjfr
ja bym na nią zwymiotowała współczuję znieczulica straszna

Gość MlodaMezatka
po co dodajesz tu posty, tu przesiaduje chora , zakompleksiona czesc spoleczenstwa , ktorzy cale dnie przesiaduja na forum i nie mala zycia osobistego ani znajomych,i tylko wyzywaja wszystkich tutaj od dziwek, ruczaczy itd Bylo chociaz tej kobiecie glupio jak zwymiotowalas? Albo komukoliwek kto slyszal wasza wymiane zdan bylo glupio? Co za ludzie. Zwierzeta sa mniej zawistne

jezeli kobieta ciezarna prosi o miejsce i jeszcze zle sie czuje to chyba kultura wymaga jej ustapic tego samego wymagaja starsze babcie i co im tez odmowicie? co wy wogole ludzie piszzecie

Gość sdsada
Dlatego ja zawsze jezdze sama samochodem i nikogo o nie prosze.

Gość Noooo!!
Gdzie te wspaniale czasy lat 70-80-siatych? gdy nikt nigdy nikogo nie musial prosic! o ustapienia miejsca w autobusie, robilo sie to automatycznie, na widok osoby starszej lub kobiety ciezarnej! a Ty autorko trafilas na wyjatkowo wredna " babe"...ale my Kobiety!! jestesmy zawsze takie podle! dla drugiej kobiety!niestety.....

Gość spierdalaaja na ciązowy tak w
poza tym jakbys miała sympatyczną twarz i biłoby od cebie ciepło napewno ktoś by ustapił ;) pewnie wygladasz jak typowy inkubator z nosem zadartym wyżej niż pireneje :o

Gość pozdrawiam środkowym palcem
straszej pani ustępujemy bo to nie jej wina że jest stara, logiczne...to czeka każdego z nas

Gość pot
na raka mamy wpływ! Mniej pic i nie palić,cukrzyca także mniej żrec słodkie i więcej się ruszać!!!

Gość Noooo!!
To uwierz ! bo cos w tym jest!!

Gość bfgfn
ciąża to nie choroba kurwa trza było na schodkach usiąść :P

Gość piwniczanka...
Ludzie co to za teksty, że mogła nie zachodzić w ciąże czy nie jeździć tramwajem! Ciekawe czy babce koło 60tki też powiecie żeby w domu siedziała albo taxi się rozwoziła. Bo wiemy dobrze, że ledwo taka z domu wyjdzie, postoi chwilę na przystanku i już pędzi do siedzenia bo ona wiekowa.

Gość bzduburbdzudra
pot na raka mamy wpływ! Mniej pic i nie palić,cukrzyca także mniej żrec słodkie i więcej się ruszać!!! bzdura. dzieci z białaczką też paliły i ćpały ? :O

Gość yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja matka miała taką sytuacje że ochrzaniła babe że jej nie ustępuje, baba w końcu wstała i się okazało że nie ma nogi. było matce głupio. nie ma co na ludzi najeżdżać bo mają swoje powody

Gość Noooo!!
Ludzie!! Co wy wypisujecie! Kazda kobieta ma prawo byc w ciazy! I sa dni , kiedy my naprawde lecimy z nog!! Czy w to tak trodno uwierzyc?? Kurcze! nie wierze w to co czytam!! SZOK!!!

Gość onajedna
Ja nie mogę. Co za chamstwo i buractwo tu odpisuje!!! Jeśli ktoś prosi o ustąpienie miejsca bo źle się czuję to należy je ustąpić bez względu na wiek osoby i powód tego samopoczucia. Sorry ale wasz matki też ktoś musiał ruchać żebyście się urodzili i też były w ciąży. Trochę szacunku dla innych.

Gość pozdrawiam środkowym palcem
nie pomyslalas że nasze Matki nie były chamówami które przyjechały ze wsi do miasta, nie płaca tu podatków a wymagają miejsc siedzących? to pomysl jeszcze raz. Na swojej wsi bedziesz miała miejsce na furmance. Siedzące i z szyberdachem :classic_cool:

Gość Noooo!!
pozdrawiam srodkowym palcem.....jak mi ciebie prostaku zal...ty maluczki czlowieczku.....I ty jestesten KTOS z miasta ha ha ha....ty ubogi mieszczuchu ha ha ha....

ja mam samochód :) ale bym ustąpił, nic mnie tak nie złości jak baba nad głową

Gość taka jedna w ciąży
Dla waszej wiadomości-jechałam do pracy. Jak bym siedziała w domu to byście pisali że następny darmozjad tylko czeka na ciąże i już na zwolnienie...Ogólnie dobrze się czuje ale nie mogę za bardzo jeździć.Przystanek był długi a po drodze czerwone światło więc nie mogłam wysiąść.Samochodu nie posiadam a na taksówkę mnie nie stać.

Gość kobieta chyba zapomniała
że kiedyś sama była w ciąży

skąd ja to znam... ciąża bliźniacza, miałam ogromny brzuch - przez całą ciąże nikt nie ustąpił mi miejsca ani razu... raz jeszcze jakiś dziadki się nade mną wytrząsały jacy to teraz młodzi niekulturalni i miejsca nie ustąpią. nie wiem co jest z ludźmi nie tak... :( swoją drogą ustąpiłabym miejsca każdemu, kto by mnie o to poprosił bo by się źle czuł, bez względu na to czy by był w ciąży czy nie. każdy może się znaleźć w takiej sytuacji, nie wspominając już o tym, że nigdy nie wiemy czy dana osoba nie jest np. ciężko chora

Gość i co z tego..............
Niektorym to zdrowo na dekiel wali :O Naprawde to taki problem podniesc dupe z miejsca, jak prosi o nie ktos, kto zle sie czuje? Nie wazne czy w ciazy, czy ma zlamana noge czy go glowa napierdala... Ktos sie zle czuje to chyba ludzkim odruchem jest mu pomoc :O

TAKA JEDNA W CIĄŻY PRZEPROSIŁA CIĘ CHOCIAŻ TA BABKA, JAK ZWYMIOTOWAŁAŚ ???? TA KTÓRA CI NIE USTĄPIŁA MIEJSCA?

Gość świat upada
Ja kilka lat temu nie będąc w ciąży ujrzałam nagle przed oczami zieloną ścianę i poczułam, że za chwilę padnę na podłogę w zatłoczonym tramwaju. Resztką sił poprosiłam osobę siedzącą najbliżej, żeby mi ustąpiła, bo mi słabo. Okazało się, że to był młody facet i wiecie co? Od razu mi ustąpił, a potem jeszcze jak wysiadał to się pytał czy wszystko w porządku. Kiedyś jak wsiadała osoba starsza to zazwyczaj ktoś zawsze ustępował miejsca, teraz nikt, a najgorsi są nastolatkowie i faceci w tzw. wieku średnim. Teraz jestem już w dość zaawansowanej ciąży i jeżdżę tramwajami czy metrem i często widzę takie obrazki, jak np. ten: wsiadły dwie nastolatki - prosto ze szkoły: szpilki, makijaż, mini spódniczki. oczywiście usiadły na wolnych miejscach, jedno z tych miejsc to było miejsce oznaczone jako dla osób starszych, inwalidów itp. Na następnym przystanku wsiadły dwie babinki starsze mocno i myślałam, że te gówniary wstaną, a tymczasem co? Spojrzały na te staruszki i odwróciły się w drugą stronę. Ja wysiadałam na następnym przystanku, więc wstała i mówię do nich, żeby sobie usiadły. niestety nie zdążyła żadna z nich, bo usiadł sobie zażywny pan po 40tce :o myślałam, że mi ręce opadną.

Gość ochchc
ja tez bym ustapila. kazdemu kto by poprosil. W ciazy czy nie, jak ktos prosi ze sie zle czuje, to wypada pomoc. Kultura osobista zobowiazuje. Ale niektorzy co tu sie tak madrze wypowiadaja chyba nie wiedza co to znaczy. Nie ma znaczenia czy ktos jest ze wsi czy z miasta. Z reguly te kwestie poruszaja ludzie zakompleksieni, ledwo przeprowadzeni z mniejszej miejscowosci :/ I jeszcze jedno., do tych co sie pluja ze w ciaze zachodzila z wlasnej woli: kobiety ktore w dzisiejszych czasach decyduja sie na dziecko, na dodatek pracuja, powinniscie na rekach nosic. To kto QRWA ja sie pytam bedzie ZAPIERDALAŁ na wasze EMERYTURY za 30 lat, jak nie to dziecko?? Wiec polecam wiecej szacunku dla kobiet generalnie, a w ciazy tym bardziej. Pozdrawiam autorke, nie wszscy zchamiali do reszty!