Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amissy

Czym sie kierujecie przy wyborze partnera?

Polecane posty

Gość amissy

Co jest dla was wazne i na jakie osoby zazwyczaj zwracacie uwage?

Gość wszystko zależy
od tego do czego to ma być partner

Gość amissy
Partner na cale zycie :)

Gość amissy
Regres, a jakies konkretne cechy charakteru?

toearancyjnosc,opiekunczosć,inteligencja,szczerość,wierność,życzliwosć ... to na tyle :)

Gość maciej_zabrze
Ja to co regres ale zaradnosc, zaradnosc jeszcze, ale to chyba w inteligencji sie miesci ;)

Gość Kurde, Regres mialam o Tobie
Lepsze zdanie... ale nie. Wyglad na 1szym miejscu :o

Gość maciej_zabrze
i dodalbym jeszcze opanowanie.. nie ma nic gorszego niż panikująca baba

Wyglad na 1szym miejscu" ale to jest proste jak drut Jesli kobieta ni ejest ładna to raczej jej charakter mnie nie bedzie interesował... Kobieta najpierw musi mi sie spodobac żebym miał chęć ją bliżej poznać a jesli okaze sie że charakter ma do dupy,to i wyglad Megan Fox jej nie pomoze bym mógł z taką być

Gość dokładnie tak jest
najpierw musi nam sie ktoś spodobac bez tego , dalszego poznawania nie bedzie po prostu, bo nie mamy na to ochoty :)

Nie zgadzam sie. Mozna zaczac od poznawania sie internetowego - a kiedy poznasz, ale nie wyglada, a mysli i poglady, jakos Cie zafascynuje, to pozniej wyglad moze okazac sie rzecza drugoplanowa. Tym bardziej, ze malo jest brzydkich osob. Wystarczy zadbac o siebie, schudnac, zmienic fryzure i juz jest sie atrakcyjnym czlowiekiem.

1. Wygląd nie zauważę nawet anioła z charakteru, jak będzie gruby jak beczka np. - Regres ma rację 2. Pracowitość Nie nakarmi się rodziny miłością 3. podobny poziom intelektualny Nie chcę mądrali i profesora, ale tłumoka też nie 4. Opiekuńczy, niezbyt romatnyczny, optymista 5. Nie pali

Gość wszystko zależy
wszystko zależy od tego do czego to ma być partner ....... Partner na cale zycie pytanie nie brzmiało na jaki okres ma być umowa :( tylko do czego partner

Gość dokładnie tak jest
nie bede z facetem, który kompletnie mi sie nie podoba z wyglądu, chocby jego charakter mnie nie wiem jak fascynował i nie chodzi o to zeby był żurnalowy ..... mnie ma sie podobac

Mozna zaczac od poznawania sie internetowego - a kiedy poznasz, ale nie wyglada, a mysli i poglady, jakos Cie zafascynuje, to pozniej wyglad moze okazac sie rzecza drugoplanowa." Chyba jaj sobie robisz :) W internecie mozna pocisnąc niezłą ściemę i tak zazwyczaj jest ... kobiety i mezczyzni kłamia tam na potęgę i takich cech charakteru jak pracowitosc,życzliwosc,zaradnosć raczej nie odkryjesz przez gg od kogos tam po 2 stronie monitora ! wiec poznanie charakteru drugiej osoby po przez neta uwazam za coś niemożliwego !!!

Gość amissy
Jejku.. partner do jedzenia razem zupek chinskich i ogladania baletu mongolskiego.. jelsi partner na cale zycie to partner na cale zycie, maz/żona. Do zycia ze sobą

Gość wszystko zależy
"partner do jedzenia razem zupek chinskich i ogladania baletu mongolskiego.." to już jest jakaś podpowiedź ja bym się kierował na skośne oczy

Gość wszystko zależy
"maz/żona" polecam najpierw ustalenie tego o czym wiele cipuleniek dowiaduje się za późno żona, dzieci, odpowiedzialność za nich, ich dobro i tym podobne sprawy

Zakladalam, ze zrozumiesz, poprzez analogie - Ty patrzysz na wyglad, pozniej poznajesz czlowieka i charakter - ja zaczynam od poznawania poprzez rozmowy, niepotrzebny mi do tego wyglad (internet to tylko przyklad, uwazam tez, ze jesli ktos jest "prawdziwy i prawdomowny" to w mailach i na gg przedstawia swoja prawdziwa osobowosc, zreszta, jesli ma to byc zwiazek, tak czy inaczej trzeba sie poznac realnie. Jesli ktos klamie, to i spotykajac sie z nim przez dluzszy czas mozesz nie odkryc jego prawdziwej osobowosci). Ale skoro nie pojales, to inny przyklad. W zyciu kierujemy sie nie tylko zmyslem wzroku, a sluchu. Ty, banalnie i standardowo - widzisz ladna dupe, podchodzisz, dupa albo okazuje sie byc warta poznania, albo nie. Ciekawa i bystra, albo nie. Jesli TAK - przyjmujesz do wiadomosci, ze dupa jest czlowiekiem, ale przede wszystkim jest ladnym cialkiem. Tak mysli sporo ludzi, jakiez to przykre. A przeciez mozna inaczej. Slyszysz, co ktos mowi. Jego (no dobra - jej) slowa odkrywaja to, na co do tej pory nie wpadles. Jej poczucie humoru jest zarazliwe, uwagi trafne, ironia celna. Podchodzisz. Jest ladna, albo nie bardzo. W pierwszym wypadku jest to latwe. Ale sa ludzie, ktorzy takze w drugim potrafia podejsc do tej osoby i spojrzec na nia inaczej, niz w czasie terazniejszym. Jak mowie, malo kto jest brzydki, naprawde brzydki. Wiec, dajmy na to, ze kobieta ma nadwage. Albo wyglada na tzw. szara mysz, ma cienkie brazowe wlosy i ubrana jest w worek. Wiesz, zawsze mozna dac jej sile, chec i bodziec do zmian. Zawsze moze schudnac, zmienic fryzure, ufarbowac sie - i zmienic swoj wyglad na lepsze. Ja nie skreslam ludzi za wyglad, chyba, ze nie dbaja o higiene. On nie jest tez rzecza przesadzajaca o tym, czy chce kogos poznac, czy nie

Gość wszystko zależy
"Do zycia ze sobą" jeżeli taki jest cel partnerstwa priorytetem są warunki egzystencji jakie musi ci zagwarantować im dłuższy termin umowy tym muszą być lepsze

Wiesz, zawsze mozna dac jej sile, chec i bodziec do zmian. Zawsze moze schudnac, zmienic fryzure, ufarbowac sie - i zmienic swoj wyglad na lepsze." a jak masz twarz krzywą to tez ją zmienisz? Oczywiscie że zmiany zawsze mozna wprowadzić ale czasami po prostu innych cech takich jak rysy twarzy,krzywy nos,owal twarzy,zapadłe oczy ...po prostu nie zmienisz a to sa przeciez cechy wygladu które wpływaja na całokształt wygladu

Gość wszystko zależy
omnibusy nie istnieją im wyżej stawiana poprzeczka tym bardziej zrozumiała staje się instytucja wielożeństwa

Gość wszystko zależy
Regres, nie doceniasz medycyny. Bierz to co cię zechce. Zrobisz sobie z tego to co chcesz mieć ty.

piszesz tak dużo o słuchaniu ... Ok załóżmy ze fajnie mi sie z kims gada na gg,jest dobra w rozmowie,inteligentna ,obeznana, wszechstronna tematycznie ... przychodzi do spotkania i okazuję sie że moje wyobrazenia na temat wygladu diametralnie sie róznią ( a przypomnijmy że szukamy osoby na partnera zyciowego) i co ? w moim przypadku taka osoba nawet mega wygadana z która mi było tak dobrze przed monitorem nie bedzie mogła zostac moją partnerką zyciową gdyż po prostu mi sie nie podoba i nie jest w moim typie a co za tym idzie nie bede sie zmuszał do zaakceptowania takiej osoby tylko dlatego że miło mi sie z nią rozmawiało :) to jest takie proste i logiczne

Gość wszystko zależy
pieniądze dają szczęście jak ich nie masz to ciesz się tym co ci skapnie i nie wybrzydzaj nawet jak jesteś brzydliwy

Gość luuuuuuuuzer
dziewictwem czyli moimi kompleksami na tle krótkiego fiuta i zerowej atrakcyjności mojej własnej co akurat jest prawda a nie kompleksem

Gość wszystko zależy
fajnie piszesz Regres "jest dobra w rozmowie,inteligentna ,obeznana, wszechstronna tematycznie ..." a wygląda jak gwiazda filmowa i taka leci na Regresa co to ani w glowie ani z twarzy ale wymagania stawia się przecież innym im większy koczkodan, tym wyżej stawia poprzeczkę