Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teflon_

pytanko - patelnia

Polecane posty

Gość teflon_

Hej mam pytanie - czy na każdej patelni teflonowej można smażyć bez tłuszczu?

Gość heheeeejokeehehehe
Nie wiem, nawet nie wiedziałem, że można bez tłuszczu. Mam patelnie Tefal i zawsze daje tłuszcz heh.

Gość teflon_
często spotykam się z tym, że na jakichś blogach kulinarnych piszą, że coś jest samżone na patelni bez tłuszczu i stąd moje pytanie, czy każda teflonowa patelnia się do tego nadaje

Gość ja mam i nie polecam
nie wydaje mi się. jeśli chcesz smażyć bez tłuszczu wlewanego na patelnię to albo produkt przed smażeniem musi zawierać sam w sobie dużo tłuszczu, albo być dobrze zamarynowany w oliwie, albo na tyle cienki, żeby się smażył jak najkrócej. Ja ostatnio musiałam zrumienić mięso na patelni teflonowej tefal i wlałam odrobinę oleju na początku smażenia, a potem już nie dolewałam, a smażyłam ze 3 partie tego mięsa. Mięso było chude mimo że trzymałam je na patelni chwilę - tylko żeby zamknąć pory i lekko zrumienić, to na patelni porobiły się takie zwęglowne miejsca i pod koniec czuć było trochę spalenizną.

Gość teflon_
kurcze to dziwne :-O Bo na prawdę często spotykam się z przepisami, szczególnie na blogach "dietetycznych", w których coś jest właśnie smażone bez tłuszczu. a jak to danie dietetyczne, to pewnie samo w sobie też dużo tłuszczu nie zawiera :-P