Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teflon_

pytanko - patelnia

Polecane posty

Gość teflon_

Hej mam pytanie - czy na każdej patelni teflonowej można smażyć bez tłuszczu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość heheeeejokeehehehe
Nie wiem, nawet nie wiedziałem, że można bez tłuszczu. Mam patelnie Tefal i zawsze daje tłuszcz heh.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość teflon_
często spotykam się z tym, że na jakichś blogach kulinarnych piszą, że coś jest samżone na patelni bez tłuszczu i stąd moje pytanie, czy każda teflonowa patelnia się do tego nadaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam i nie polecam
nie wydaje mi się. jeśli chcesz smażyć bez tłuszczu wlewanego na patelnię to albo produkt przed smażeniem musi zawierać sam w sobie dużo tłuszczu, albo być dobrze zamarynowany w oliwie, albo na tyle cienki, żeby się smażył jak najkrócej. Ja ostatnio musiałam zrumienić mięso na patelni teflonowej tefal i wlałam odrobinę oleju na początku smażenia, a potem już nie dolewałam, a smażyłam ze 3 partie tego mięsa. Mięso było chude mimo że trzymałam je na patelni chwilę - tylko żeby zamknąć pory i lekko zrumienić, to na patelni porobiły się takie zwęglowne miejsca i pod koniec czuć było trochę spalenizną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość teflon_
kurcze to dziwne :-O Bo na prawdę często spotykam się z przepisami, szczególnie na blogach "dietetycznych", w których coś jest właśnie smażone bez tłuszczu. a jak to danie dietetyczne, to pewnie samo w sobie też dużo tłuszczu nie zawiera :-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×