Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość honda civic

honda civic

Polecane posty

Gość honda civic

Siema. Chciałbym się poradzić co jest przyczyną nadmiernego spalania w moim samochodzie. Mam hondę Civic v gen. z roku 1993 1.3 . Moje spalanie wynosi 11-12 litrów na 100km ;/ . Do tej pory po za dużym spalaniem było wszystko ok.... od jakiegoś czasu gdy silnik jest zimny i jest na ,,ssaniu'' zaczyna mi przerywać. Gdy już silnik się zagrzeje samochód działa bez zarzutów. Drugim problemem jest to gdy podczas odpalania z rana lub po dłuższym postoju i ochłonięciu silnika za 3 razem samochód dopiero odpala . Pierwsze dwa rozruchy są ale silnik nie zapala . Nie wiem czy po prostu jest to spowodowane tym,że mój samochód pali jak smok czy jakiś inny problem. Rok temu było wszystko wymieniane (kable,świece,kopułka... itp) tak,że na pewno nie w tym tkwi problem. Myślałem,żeby zajechać do mechanika i podłączyć pod komputer... z tym,że samo podłączenie kosztuje w granicy 100zł. Czy może po prostu da się wyregulować bez podłączenia i zaoszczędzeniu kasy na ewentualne naprawy... .

Gość honda civic
moze tak moze nie... sam nie wiem

Gość może któryś gar nie chodzi
ja tak miałam ostatnio w v-ce....chociaż to nie honda. A drży lekko na postoju>??

Gość może któryś gar nie chodzi
chociaż teoretycznie po wymian ie kabli i swiec i jeszcze słynnej kopułki;) gary powinny chodzić jak należy...

Gość Beata Krępa
to wina uszkodzonego czujnika temperatury cieczy chłodzącej, wymień i daj znać czy pomogło :classic_cool:

Gość honda civic
no okej tylko czemu bierze 12l/100km?

Gość honda civic
nawet gdy temperatura jest juz optymalna

Gość 678987678909876
bo na zimnym pali wiecej a jak sie wiecznie nie rozgrzewa to jara clay czas tyle tez mam v gena:) cupete:) wczesniej w corsie mialam jebniety termostat noi oczywiscie sonda lambda- to najbardziej prawdopodobne

Gość 678987678909876
noi zapłon czyli kable swiece ale piszesz ze robione zawsze warto spr swiece bo odpalanie za 3- 4 razem u mnie odpalal jak wlasnie swiece byly zajebane

Gość też mam civica
i w moim jest dokładnie to samo. Nie chce odpalać od razu i gaśnie, myślałam że to wina akumulatora ale to chyba świece są do wymiany, bo ostatnio zaczął strasznie dużo spalać

Gość ff4g4g
bo nie umiecie odpalac. przed przekreceniem klulczyka trzeba wcisnac gaz. pozatym jak duze spalanie to sonda lambda do wymiany

Gość 678987678909876
no akumulkator i alternator ma inne objawy takie tyaknie i nie odpalisz po prostu któregos dnia:P mi sie to zdazylo akurat pod poczta hehe:D

Gość zajebisty temat na kafeteria
portal dla kobiet ..................chlopy schodza na psy buahahahahahaha

Gość też mam civica
właśnie wciskam gaz przy rozruchu ale jak jest b.zimno lub jest niepalony przez kilka dni to trudno jest mi uruchomić silnik

Gość 678987678909876
po co wciskacie gaz? v gen to nie gaźnik;/

Gość go to mechanic japan
bo honda jest do ogladania nie do jezdzenia:D

Gość łachtacznica
Trzeba wymienić samochód na nowy bo zwłaszcza w tej chwili są doskonałe promocje. Civic VIII generacji jest tańszy o 6000 PLN i do tego jeszcze zimówki gratis !