Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Długowłosa_17

Dla długowłosych: opinie, porady, przemyślenia, stereotypy,teorie

Polecane posty

Gość do rogeraaa
rogerek jesli chcesz moge dac ci sie pobawic moimi dlugimi wlosami, i po ich dlugim obmacywaniu pozwolic ci sie spuscic na nie. chcesz?

Jest lepsze ale i tak ktoś zdążył sie już wpisać. Czekam na wypowiedzi też innych i szczególnie Adama ;D. Ciekawe co on powie w tym temacie.

Witam Was moi kochani "fani"... :)) Długo wyczekiwany, ale jednak jestem... :)) Czytam i czytam ten topik i aż miło... żadnych awantur, spisków, że ten zboczony Adam haircutter wpisał się pod innym nikiem, bo zuzia czy xxx napisał coś po myśli haircuttera, więc to pewnie on... :) Temat i wpisy godne podziwu i bardzo dziękuję za zaproszenie (jak przypuszczam to Twój chłopak Paulinko mnie zaprosił). Słuchajcie, w woli wyjaśnienia... Jestem fryzjerem, w Polsce pracowałem u Laurenta (w stolicy), w Kanadzie w prywatnym salonie w centrum Toronto, a teraz przyznam że bardziej mi się opłaca jeździć do klientek niż otwierać salon, zwłaszcza że często wybywam za granicę i posiadanie salonu było by problematyczne pod moją nieobecność. Jeśli chodzi o "golenie modelek"... Nigdy nikomu nie każę się u mnie golić z długich włosów na zapałkę. Każda dziewczyna "modelka" sama decyduje czy chce ściąć tak czy inaczej swoje włosy. Ja mogę coś zasugerować, podpowiedzieć lub odradzić, ale ostateczna decyzja należy do klientki "modelki". Zazwyczaj owe "modelki" to dziewczyny które i tak noszą się z zamiarem ścięcia swoich długich włosów, więc co za różnica czy zetną je u jakiejś pani Krysi w osiedlowym salonie, zapłacą masę kasy i wrócą do domu nie zadowolone, czy zgłoszą się do mnie, zrobią sobie kilkadziesiąt zdjęć z długimi włosami, zostaną za darmo ostrzyżone, i dostaną kolejnych kilkadziesiąt zdjęć z nową fryzurką. Kochani, lepszego układu nie widzę... A pamiętajmy że te dziewczyny i tak planują ściąć włosy. Przecież Ty Paulinko nie zgłosisz swej chęci wzięcia udziału w moim projekcie, bo ty kochasz swoje długie piękne włosy i nie zamierzasz ich nigdy ściąć... na takie modelki nie liczę, bo i po co na siłę kogoś przekonywać do zmiany poglądów czy wizji swojego wyglądu. Ja szukam modelek z możliwie jak najdłuższymi włosami, chętnych na konkretną zmianę fryzury (podcinanie końców raczej nie wchodzi w grę). Nikogo nie zmuszam do golenia sobie głowy na zero, nikomu nic nie każę. Dziewczyna przychodzi, wybiera fryzurę, ja jej mówię czy przy jej rysach i figurze dana fryzura będzie OK (bo przecież nie każdej kobiecie pasują krótkie włosy, nie każdej pasują długie lub kręcone do ramion... czasem rodzaj włosów wyklucza pewne fryzury)... Po wybraniu konkretnej fryzury dziewczyna rozczesuje włosy, bawi się nimi, zaplata je, rozpuszcza, a ja pstrykam zdjęcia i jednocześnie jest nagrywany film... Później jest strzyżenie nagrywane i zazwyczaj fotografowane, no i po strzyżeniu sesja zdjęciowa nagrywana również na kamerę już w nowej fryzurce ze ściętymi włosami w ręku lub na podłodze. No, wiecie już o co chodzi od A do Z. Najlepsze jest w tym to że mam już kilka filmików i kurcze nie mam czasu ich zmontować i wkleić na moją stronkę... Ale już nie długo, ogarnę i ten temat. I czy według was mój projekt jest zboczony, aspołeczny, czy ja komuś robię krzywdę?? Tu myślę że każdy pojmie o co chodzi, na moim topiku kilka dziwnych osób przemyciło swoje chore wizje i poglądy i zrobili mi tam siekankę... Tak więc nawet już tam nie zaglądam...no, może czasem żeby poczytać wpisy Długowłosej (tak, Twoje Paulinko) i Rogerka, bo to są z nielicznymi wyjątkami jedyne warte poświęcenia czasu wpisy. OK, jak zwykle się rozpisałem... Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i miłą lekturę tego topika. Postaram się tu zaglądać (możliwie często). Pozdrawiam!! Adam (haircutter). Ps. Na priv odpisałem P.Mateuszowi/Shavingman... tak więc Długowłosa jeśli to Twój man, to masz jeszcze jedną dość długą lekturę do przeczytania w jego skrzynce e-mail... :) Pozdrawiam.

Tak , to o czym napisałeś jest na serio w stu procentach innym ujęciem sprawy ;) Podoba mi się Twoje zaangażowanie . Przyznaję gdybym była niezdecydowana i miała zniszczone końcówki , gdybym się wahała to ten opis by mnie przekonał ;P Aż sama się sobie dziwię co piszę xd. W ogóle jakoś te słowa tak przekonujące są , jednak Adamie masz dar przekonywania trzeba to docenić ;) To wszystko wygląda w opisie tak wspaniale że pewnie nie jedna by się zgłosiła albo już popatrz czy nie masz masy maili od oczekujących na sesje u Ciebie ;P Masz rację znasz mnie za dobrze , wiesz że tego nie zrobię i tak też będzie , cieszy mnie że szanujesz decyzje innych dziewczyn\kobiet . Widzę że wszyscy mamy talent do rozpisywania się . Mój chłopak napisał Panu niezły referat z tego co czytałam , a także Pana odpowiedzi są niezłymi referatami, a teraz ja dopisuję swoje ;d.Wiele daje do myślenia. Widać jak tam Pana dzieci internetu ocenili pochopnie. Tak naprawdę dopiero tutaj widać Pana zaangażowanie, to że oba obrazy Pana taki jaki można by mieć z opisu tamtych głupot internautów i ten chociażby tutaj i na mailu mojego chłopaka , który zgodnie z oczekiwaniami przeczytałam ;P zupełnie sie od siebie różnią . Sama nie chcę mieć tez już z nimi nic wspólnego. To może także coś zaprezentujesz mojemu chłopakowi jak już zmontujesz te filmy :P Wydaje się że wersja z włosami w rękach ciekawsza bo nigdzie tego nie ma ;D, ale każdy lubi co innego. Po raz pierwszy chyba opisałeś na forum jak dokonujesz tego "dzieła" co jest dla mnie bardzo niesamowite i mile zaskakujące. Jeszcze raz dzięki za wpis i zapraszam ponownie Panie Adamie. PS.Pozdrówka wszystkim ;)

Fajnie, fajnie moi drodzy, tylko szkoda, że Haircutter nie zagościł na dłużej :)