Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama 2012

KTO MA RACJE? CIĄŻA A IMPREZY

Polecane posty

Gość przyszła mama 2012

Kurcze no poradzcie mamusie. Jestem w ciąży narazie w 6 miesiącu, ale niezbyt dobrze ją znoszę, dopiero co ustały całodobowe mdłosci i wymioty, cala masa innych dolegliwosci trwa... Mój problem polega na tym, ze moj mąż twierdzi, że to ostatni w zyciu moment na imprezy i spotkania i ciśnie mnie ciągle na jakies wyjscia a glownie na zapraszanie ludzi do nas. Ja przyznam nie bardzo mam na to ochote, bo jestem śpiąca szybko, praktycznie od 22 się męczę siedząc z nimi, nie moge nic wypic, zapalić i wlasnie czekam az bede juz po.... Powiedzcie mi czy mąż ma racje i mam teraz na siłe sie spotykac bo potem wszystko sie zmieni na gorsze????

nie ma prawa cie zmuszac jak zle sie czujesz na imprezach to na nie nie chodz i nie organizuj, a po porodzie tez mozna gdzies wyjsc dziecko z babcia lub kims innym zostawic i tyle, a teraz to tobie ma byc dobrze i ty masz wypoczywac

Gość przyszła mama 2012
Ale to mój mąż i robie to też dla niego...

Gość nestea......
a ile maz ma lat ze nie rozumie, ze sie zle czujesz? jak chce imprezowac to po cholere zakladal rodzine? a jak juz musi sie z kims spotkac to niech idzie z kolegami do baru a tobie da odpoczac.

Ale Ty jesteś jego zona i on może zrobić coś dla Ciebie też. A poza tym, to może zaproponuj mu,żeby czasem wyszedł gdzieś sam. Ty nie będziesz się męczyć a on się rozerwie skoro tego potrzebuje

Gość kalamata
mam ten sam problem, trudno mojemu facetowi zrozumiec, ze mam inne potrzeby na dzień dzisiejszy, a on jakby chciał sie teraz nachapac. W dodatku przez pewien czas miał w ogóle ochote nawet sam wychodzic skoro ja nie mam ochoty, nie zbaraniam na siłe ale uwazam, ze skoro ja siedze z brzuchem to powinien ograniczyc sie, ja na jego miejscu chciałabym byc przy nim. Nie zmuszaj sie, pozwól od czasu do czasu na piwo z kumplem ale dawaj do zrozumienia, ze tala kolej rzeczy skoro zdecydowaliscie sie na dziecko

Gość 4raltu
twoj maz niemoze sie wstrzymac od imprez ? i to stwierdzenie ,,jak dziecko sie urodzi to juz koniec"boze co za patologia z was :O ja rozumiem jakas impreza raz na jakis czas ale non stop patologia i tyle

Gość nowa-ma
To niech teraz on pomyśli o tym, żeby zrobić coś dla Ciebie i Waszego dziecka

Właśnie. Imprezy to przyjemność, a nie przymus, więc to bez sensu. A teraz powinnaś myśleć przede wszystkim o sobie i dziecku, a nie o fanaberiach swojego męża

Gość No na dzień dobry
Ale wy się staraliście o to dziecko czy to wpadka??Mi się wydaje że wpadka i on nie jest ani gotowy ani dojrzały do roli ojca.Ile macie lat?A ty nie ulegaj powiedz że nie bo źle się czujesz i koniec kropka.Niech się obraża

Gość Ludzie na łeb upadli
"... nie moge wypić, zapalić i właśnie czekam, aż bedzie już po..." - dziwnie zabrzmiało - jakby ton palenie i picie było ważniejsze. Rozumie że jak urodzisz to pierwsze co wyskoczysz zajarać ?

Gość to może najwyższy czas
przypomnieć mu, że to kobiety w ciąży mają "zachcianki" i mężowie mają je spełniać a nie odwrotnie :D

Autorko a czy Twój mąż jest w stanie zrobić coś dla ciebie? Imprezy w ciąży oczywiście. Czemu nie! Ale tylko wtedy kiedy masz na nie ochotę. Nic na siłę!

Gość to może najwyższy czas
chyba strasznie niedojrzałego faceta wybrałaś na ojca swojego dziecka. Albo w ogóle jakieś małolaty z was..

Miałam ostatnio rozmowę o sywestrze.... Jakoś ta noc nigdy nie była dla mnie szczególna... Mój mąż uparł sie żeby koniecznie gdzieś wyjść bo "trzeba"... Chyba go cos pokręciło... Wie, ze mam problem z kregosłupem i ledwo chodzę, a o tańcu nie mam mowy. Wie, ze godzina 22 a ja na stojaco potrafie zasnąć.... W końcu mu powiedziałam, zeby spadał i jak ten wieczór jest dla niego na prawdę taki ważny to niech idzie balować sam...

Na imprezach zycie sie nie konczy. Bedzie czas rowniez po urodzeniu dziecka. Ale u was to widze to chyba jakas patologia. Imprezujecie ok - ale znajomi palą przy tobie? Nie widza ze jestes w ciazy? A Ty tez czekasz z utęsknieniem na to by po porodzie napic sie i zapalic? E ... to troche nienormalne. Chyba nie do konca jestescie przygotowani oboje na pojawienie sie dziecka i wyglada na to ze dziecko oznacza dal was koniec zycia. Az strach pomyslec jak wy to dziecko bedziecie wychowywac ...

Bello wybacz, ale ja czekam aż urodzę, wykarmie i zpale papieroska. Tak brakuje mi obecnie tego. Moze z czasem przestanie mi brakować.

Ja jestem przeciwna paleniu - dlatego tak mnie mierzi sama mysl o matce ktora ledwo po porodzie biegnie aby zapalic. Nie karmia piersia bo wazniejszy papieros. Dla mnie to patologia. Moja bratowa palila trzymajac miesieczne dziecko na rekach i to bylo okropne. ( w sumie nic dziwnego ze dziecko wwieku 5 tyg mialo zapalenie pluc) Ja mysle ze czas ciazy i karmienia to dobry czas na to by rzucic ten ochydny nalog ale zdrowia swojego i swoich dzieci.

Ja też się starłam o to z mężem ostatnio. Nie rozumie że ja już nie dam rady imprezować wiele godzin. Po prostu ok północy jestem tak wykończona, że zaczynam marudzić;) jeszcze towarzystwo zwykle coś wypije a Ty nie więc to wkurza co oni za głupoty czasem gadają;-) Więc jak jestem zmęczona po prostu się zbieram do domu i nie ma dyskusji. A imprez w domu nie robię bo nie mam siły. A skoro on ma ochotę to niech sam taką imprezę zrobi;-) zobaczy ile to wymaga pracy. Ja sobie odpuściłam.

Gość dziewczyno moja droga
to dobrze nie wrózy na przyszłosc trafił ci sie nieodpowiedzialny palant zamiast meza