Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronikaaaaaaaaaaaaaa

Kidy mogę zrobić test z krwi beta hcg ????

Polecane posty

kiedy mam zrobic zeby wyszedl wiarygodny??? taki test z krwi szybciej wykrywa ciążę niz test z moczu???

Gość a ja.....
tak, szybciej. Mnie wyszedł już 8 dni po potwierdzonej u ginekologa owulacji(hcg 180), ale czasami zagnieżdżanie trwa dłużej

a wiesz moze ile dni po tym stosunku (mysle ze wtedy doszlo do zaplodnienia) mozna zrobic ten test???

az 12 dni sie moze zarodek zagniezdzac???? myslalam ze max 7 dni :(

Gość jeśli jesteś pewna co do dnia
może nawet 12 dnia się zagnieździć dlatego najpewniej jest zrobić test 14 dni po owulacji;)

Gość klaudyna i klaudyn
jeśli jesteś pewna co do dnia ----> ale ty liczysz te 12 dni pewnie jeszcze biorąc mozliwosc ze plemniki mogły czekac na owulkę nawet 6 dni. Do tego 7 dni trwa zagniezdzanie. To bedzie razem 12 dni.

Gość a ja.....
klaudyna i klaudyn- nie zagnieżdżanie samo w sobie od ZAPŁODNIENIA(owulacji)trwa jak napisała poprzedniczka od 5 do 12dni

Gość a ja.....
"Proces ten zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się po około 6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania."

Laski a nie lepiej poczekać do terminu @? A jak sie okaże, że to ciąża biochemiczna? To wtedy rozczarowanie i łzy...

jest tak jak napisałam: dochodzi do owulacji i 5-12 dni po tejże owulacji dochodzi do zagnieżdżenia zarodka w macicy, a dopiero po tym czasie 1-2 dni wytwarza się ludzki hormon zwany beta hcg i można go wykryć w moczu bądź krwi jaśniej chyba nie można;)

Gość weronikaaaaaa
ale mi sie okres spoznia juz 5 dni a testy wychodza negatywne:O od stosunku minelo 15 dni.....

Gość weronikaaaaaa
testy z moczu wychodza negatywne*

Gość weronikaaaaaa
w takim razie ile dni po zagniezdzeniu zarodka test z krwi wykaze ciaze??

napisałam już kilka razy: 1-2 dni po zagnieżdżeniu zarodka pojawia się w organizmie kobiety hormon beta hcg

Cześć dziewczyny, nie wiem co myśleć ;/ stosunek miałam 12 dc, 28 dc zrobiłam test popołudniu wynik negatywny (nawet nie wiem jaką miał czułośc bo info brak) wczoraj 29 dc na paperze zobaczyłam że mam brązowe plamienie uznałam że dostane @ i założyłąm tampona, zdziwiło mnie że nie boli mnie krzyż ani brzuch wieczorem usunęłam tampona był srednio zabrudzony brązowym śluzem i na tym koniec, myslałam że może w nocy przyjdzie @ a tu nic cisza kompletna zero plamienia. Dodam że cykle mam reguralne co 28 zdarza sie co 30 dni. Co myślicie?

Gość no ro to
poczekaj jeszcze a jeśli nie będzie okresu to zrób znowu test.

no własnie trochę sie denrewuje bo z uwagi na test i jak myślałam @ ciąże wykluczyłam i nawet wczoraj zapisałam sie do ginekologa na monitoring cyklu ponieważ mąż pracuje w innym mieście i nie ma mozliwości narazie przyjazdu do domu wiec planowalam pojechać do niego i poprzytulac się :0) czy mimo braku objawów to może byc ciąża? w zeszłym tygodniu brzuch mnie bolał jak na @ ale tylko rano ale za to codziennie od paru dni boli mnie głowa ale tylko wieczorami

Gość no ro to
u mnie 2 ciąże i dwa razy brak objawów na nie wskazujący. Cykle wyglądały jak każdy inny. Żeby było śmieszniej -w cyklu przed zajściem w ciąże bolały mnie piersi jak nigdy wcześniej więc myslalam że się udało a tu nic okres nadszedł wręcz punktualnie. A w kolejnym cyklu zero objawów tylko brak okresu i udało się.

no to faktycznie organizm płata figle wiesz z tego co widze to @ juz raczej nie będzie, nigdy tak mi sie nie zdarzyło owszem miałam plamienia ale zaraz w ten sam dzień ,,zalewało;; mnie no ale z drugiej strony jakby miała to być ciąża to test nie wyszedłby negatywny :/ moze w tym cyklu nie miałam owu? dlatego okresu brak?

Gość gośćaaaaaaaaaaaaaa
Jak czytam, po ilu dniach można zrobic test to mi się smiac chce. ja pierwszej ciąży wyczekiwałam. kiedy owulacje mam na 100 % wiem bo towarzyszy mi bol owulacyjny (ostre potem tępe kłucie przez ok pol godziny) w srodku cyklu na jednym jajniku. cykle mam 32 dniowe wtedy mialam owu 19 dnia cyklu i byl seks. test wykonalam 11 dni po stosunku (owulacji) wynik negatywny -potem powtorzylam 15 dnia po owu i wyszły blade dwie kreseczki 16 dnia tez bo nie moglam uwierzyc i kreska byla jeszcze wyrazniejsza.

Gość gośćaaaaaaaaaaaaaa
Jak czytam, po ilu dniach można zrobic test to mi się smiac chce. ja pierwszej ciąży wyczekiwałam. kiedy owulacje mam na 100 % wiem bo towarzyszy mi bol owulacyjny (ostre potem tępe kłucie przez ok pol godziny) w srodku cyklu na jednym jajniku. cykle mam 32 dniowe wtedy mialam owu 19 dnia cyklu i byl seks. test wykonalam 11 dni po stosunku (owulacji) wynik negatywny -potem powtorzylam 15 dnia po owu i wyszły blade dwie kreseczki 16 dnia tez bo nie moglam uwierzyc i kreska byla jeszcze wyrazniejsza.

Gość gość
Hej laski. Pytanie krotkie: owu była 28.10 pot przytulanie 28 i 29 . Dziś zrobiłam betę wynik poniżej 2. Czy jest jeszcze dla mnie nadzieja?