Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszeiscdodentysty

MAM PYTANIE ODNOŚNIE DENTYSTY ...

Polecane posty

Gość muszeiscdodentysty

dawno nie byłam, bo sie panicznie boi dentystów, gentycznie mam zdrowe zęby i nie bolą mnie wcale, dbam o nie.. ale no właśnie.. ukruszone mam jedynki i ty kły da się spiłowac tak aby nie były tak szpiczaste.. moze to przerażające co pisze, nie widac tego na 1rzut oka, ale ja wole miec je ładne.. a no i pytanie.. jestem ubezpieczona, bo sie zaocznie uczę, czy zabieg wyrównywania zębów będzie płatny?

Gość truuuuuuu
jak będziesz miła dla dentysty (czytaj: złapiesz go za siusiaka) to za darmo poważnie,ja tak zrobilam

Gość dsdffdfgghhjjh
oczywisscie, na NFZ nie ma stomatologii estetycznej, nawet za lepszą plombe musisz zaplacic

po to kły są tak zbudowane a nie inaczej aby chwytać i przytrzymywać pokarm , nie wiem jak to jest z NFZ , prywatnie na upartego mogliby zrobić , aczkolwiek raczej piłują jedynki , nie trójki ...takze serio nie wiem.

Gość pani chirurg z powolania
Kły mają wystawać poniżej poziomu innych zębów- taki jest kanon anatomiczny i nie bez przyczyny tak jesteśmy zbudowani. Usunięcie krawędzi tnącej kła , tej trójkątnej wystającej części korony może skutkować utratą prowadzenia kłowego- cechy prawidłowego zgryzu zapobiegającej min. nadmiernemu ścieraniu się pozostałych zębów. Tak więc warto się dobrze zastanowić.

Gość muszeiscdodentysty
no dobrze, ale chodzi mi o jedynki i dwójki , chciałabym je wyrównac, bo mam ukruszone :O a nie orientujecie sie ile zapłace? mniej wiecej?

Koleżanko to zależy od stomatologa i od miasta... A to ze cię zęby nie bolą nie oznacza, ze nie asz ubytków. Mój mąż poszedł do dentysty po dwóch latach ot tak niby na kontrolę a trzeba było 4 zeby robić. Rozbieżnosci są różne. Przykładowo w wawie za średnie wypełnienie biorą 180 pln, w lublinie 100. Najlepiej znaleźć kika dobrych gabinetów i popytac.

Gość muszeiscdodentysty
o kłach też mówiłam ale skoro mówicie, ze tak ma byc to cóz. chociaz np aktorzy maja równiutkie wszystkie zęby i im się to tak nie wyróżnia.. a gdy pojawia się na dziąśle przy zębie coś w rodzaju ropy to czego to jest objaw?

Gość muszeiscdodentysty
mieszkam w małej miescowosci i mam obok siebie miasteczko, do kótrego powiatu należę, a ok 15 km mam miasto juz duze- KRAKÓW, więc moje pytanie jest tez takie, ze skoro należę pod to mniejsze, a ucze sie w Krakowie moge isc do dentsyty do Krk?

Gość muszeiscdodentysty
??