Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrrrrrrrrrrroggebroood

Czy wasze noworodki i niemowleta tez wydaja w czasie snu takie odglosy

Polecane posty

jakby charczenia, chrapania, jekniecia, stekniecia od czasu do czasu?

Gość iva_bn
Co do charczenia to znaczy ze jest zbyt sucho w pomieszczeniu, moja położna poradziła mi nawilżacz i sól fizjologiczną i pomogło. Moja córeczka ma już skończone 2 miesiące i sobie coś tam w nocy pojękuje, pogrymasi i śpi dalej wiec to raczej normalne

charczenia moze być i sucho, ale najczęściej jest to wiotkosć krtani, która do roku czasu sama ustępuje u nas skończyła się duzo wcześniej a reszta odgłosów to jasne, ze tak

charczenia jak ma nos zapchany. Psiknij solą w sprayu i zobaczysz czy bedzie poprawa. A stękania to i owszem. Czasem nawet gada przez sen po swojemu :)

Nie nie ma zapchanego nosa. To wyglada jak takie dzieciece zle sny, zaraz potem sie wycisza, potem czasem za jakis czas znowu jakby sie lekko wybudza nadal spiac (czyzby faza REM?), powierci, jeknie, chrzaknie, steknie, skrzywi sie, zmarszczy czolo i za chwile znow spokoj.

Czasem jak lezy, nie spiac i np macha raczkami i nozkami dla zabawy, to wydaje takie chrapiace, charczace odglosy. Nie wiem, moze to normalne u tak malych dzieci...

no to ci piszę, że to tzw. wiotkosć krtani, nic nienormalnego, czysta fizjologia

Temperature mam 19-21/22 stopnie. Regularnie wietrze.

Aha. I wszytkie wasze dzieci tak robia, czy tylko u niektorych wystepuje ta przypadosc? Do kiedy trwa?

oj kochana, wyżej napisałam, ze najdłuzej do roku, ale mija często znacznie wcześniej

Gość ojjjjjjjjjjjjjjjjjj
no ... było tak .... teraz mój syn przez sen mówi do siostry "jesteś bzyka i gupek":p albo krzyczy "nie bij mnie ty gupku":-D (słówka nauczył się od niej, a ona w przedszkolu)

Gość małamamam
moja córka ( 9 tygodni) od urodzenia ma tak: najpierw śpi od ok 22.oo do 4.oo-5.oo spokojnie i cicho, potem budzi się na karmienie, po karmieniu i zmianie pieluchy zasypia i śpi do ok 7.oo-8.oo i to drugie spanie jest właśnie pełne charczenia, sapania, pisków, stękania i innych odgłosów których nawet nie potrafię nazwać :-), pediatra powiedziała, że to nic nienormalnego i że samo przejdzie, a na razie musimy sie pomęczyć (spać przy tych odgłosach trudno)

Gość małamamam
zapomniałam: w ciągu dnia śpi spokojnie bez tych odgłosów

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.