Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadziejka777

pytanie do wszystkich starających się o dziecko

Polecane posty

Gość nadziejka777

chcialam sobie zrobic test z krwi na wykrycie ciazy poniewaz jest on czulszy niz zwykly test z ateki tylko nie wiem na ktore badanie mam się zapisac czy to jest to : Wolna podjednostka HCG-beta(F-HCG-beta) (148) Inna nazwa badania: BETA-HCG, BHCG.f-HCG -BETA Materiał: surowica Cena badania: 42 PLN Czas oczekiwania na wynik: wynik po uplywie 7 dni roboczych Sposób przygotowania pacjenta: Pacjent nie musi być na czczo. Znaczenie badania: Ludzka gonadotropina kosmówkowa (hCG) jest hormonem glikoproteinowym zbudowanym z dwóch połaczonych niekowalencyjnie podjednostek: alfa i beta. Podjednostka beta jest specyficzna dla hCG i wyróżnia ona ten hormon sposród innych hormonów glikoproteinowych, które maja taka sama podjednostkę alfa. Wolna beta-hCG jest używana jako wskaznik prognostyczny do monitorowania programów zapłodnienia in vitro i wszczepienia embrionu, a także w surowicy matczynej jako marker w prenatalnych badaniach skryningowych w kierunku zespołu Downa. ______ czy to : HCG total ilościowo (13) Inna nazwa badania: Gonadotropina kosmówkowa Materiał: surowica Cena badania: 24 PLN Czas oczekiwania na wynik: wynik do odbioru od godz.18.00 tego samego dnia Sposób przygotowania pacjenta: Pacjent nie musi być na czczo Znaczenie badania: Badanie HCG służy do monitorowania ciąży, stwierdzenie ciąży pozamacicznej, ciąży mnogiej. juz sama nie wiem :O

Gość nie chce mi się tego czytać
🖐️

przeczytaj sobie znaczenia obu badan które sama wkleiłas to bedziesz wiedziec :/ ludzie nauczcie się czytać ze zrozumieniem!!!

Gość nadziejka777
czy ktos mi pomoze???:(

drugie, bo pierwsze robi się jako badanie prenetalne około 13tc, jest mniej czułe pod względem wykrycia ciąży na wczesnym etapie

Gość talarek
No i czego nie rozumiesz? 2

nadziejka a ile ty masz lat że czytac nie umiesz???? sama wkleiłaś odpowiedz a teraz marudzisz że nikt ci nie odpowiada :D:D:D

Gość nadziejka777
no właśnie ja myślałam że mam isc na to drugie badanie ale wszyscy na forach uzywaja terminu "beta hcg" na wykrycie ciazy wiec juz sama nie wiem... moze to beta jest jakies lepsze?

Gość nadziejka777
MINIA85 dzięki :) : P : P : P --- umiem czytac ale na forach internetowych dziewczyny pisaly zawsze ze robily "bete" zeby wykryc wczesne ciaze i to mnie zmylilo:O

Gość klapaucius i rosebud
no bo na wykrycie ciazy robi sie HCG beta a nie to drugie!! nie sluchaj tych nieukow wyzej!!

Gość nadziejka777
ok. możecie wracać do garów i pieluch 🖐️

Gość nadziejka777
to coś wyżej to nie ja ;)