Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doanousidanusi

Do anusidanusi.

Polecane posty

Gość doanousidanusi

Kiedyś pisałaś, że chętnie pomożesz w opracowaniu diety optymalnej. Otóż mam problem, nie lubię mięsa. Masło, sery, ryby tak, ale mięsa nie znoszę. Ewentualnie pierś z kurczaka,jakaś kiełbasa np biała ale to rzadko. Próbowałam się zmusić, ale mięso mnie odrzuca, czy w takim razie mogę żywić się optymalnie? Da rady jakoś ułożyć jadłospis?

Gość doanousidanusi
jajka jak najbardziej. Rosół odpada.

Gość doanousidanusi
lubię też sałatę z oliwą, to by się nadawało?

Gość doanousidanusi
produkty które bardzo lubię i mogłabym jeść codziennie : sery (żółte, pleśniowe, twarogowe), tuńczyk, makrela, śledź i inne ryby, jajka, orzechy... mięso tylko sporadycznie. O boczku itp nie ma mowy, nawet nie przełknę. Bardzo bym chciała wprowadzić żywienie optymalne, ale wydaje mi się, że w tym co jem jest za dużo białka w stosunku do tłuszczu.

Gość doanousidanusi
sporadycznie szynki, białą kiełbasę, kabanosy. Niewiele tego

Gość doanousidanusi
up

Gość doanousidanusi
Założyłam sobie że będę zjadać 2 posiłki dziennie, śniadanie i obiadokolację. Moje dzisiejsze śniadanie: 3 jajka, 2 plastry sera, 3 pieczarki, 20gram margaryny ( nie było masła, kupię) kawa ze śmietanką 30% Policzyłam 3x jajko = 16T 21B 3W i 250 kcal 2xser= 12T 10B 0W i 150kcal 3x pieczarka= 0T 3B 3W i 20kcal masło= 12T 0B 0W- 100kcal śmitanka- 5T 1B 2W -60kcal Czyli razem: 45 T 35 B 8 W 580kcal No i wychodzi za dużo białka w stosunku do tłuszczu...

Gość doanousidanusi
zupy na warzywach. Kika lat byłam wegetarianką i tak mi zostało. Wątróbka ok ale 2/3 razy w miesiącu.

to nie jest tak zle ,watróbka wystarczy 3 razy w miesiacu. tłuszczu musisz zjadac wiecej. kalorii nie liczymy.podaj ile wazysz i czy chcesz pozbyc sie kg.

Gość doanousidanusi
śmietanki jakieś 60ml Moja prawidłowa waga to 63 kg, mam sporą nadwagę. Jak mogę zwiększyć ilość tłuszczu?

Gość .do anusidanusi
a widziałaś film pt. JEDZENIE MA ZNACZENIE ? jest on zaprzeczeniem tego co Ty propagujesz - zobacz na YouTube

cos zle policzyłas tą smietanke. jajka na masle lub smalcu. jajka z majonezem,warzywa duszone z masłem ,kawa ze smietanka, bita smietanka na deser,pomidorki ze smietanka lub ogórki. z czego korzystasz przy liczeniu b t w?

Gość doanousidanusi
z ile waży.pl nie patrzyłam ile tej śmietanka, raczej na oko lałam. Ciężko mi oszacować. Smalcu niestety też nie lubię

Gość doanousidanusi
tak, korzystałam z różnych źródeł, ale nadal ciężko mi ułożyć jadłospis bez tego mięsa

dużo masz kg do zgubienia? na sniadanie ja najbardziej lubie jajecznice. na poczatku mojego żo robiłam z 2 całych i 3 żółtek,do tego dodaj łyzeczke masła,ja dolewam troche kremówki -jest mieciutka. możesz robic omlet z takimi dodatkami jak lubisz,możesz jesc twaróg ze smietaną. na obiad rybka ,ser smażony,nalesniki optymalne z tym co lubisz. jajka sadzone, jajka w sosie.filet z kurczaczka białek które zostają z jajecznicy nie wyrzucaj. ubij na piane dodaj troche kokosu i upiec na masle placuszki

Gość doanousidanusi
Kurcze, nie wiedziałam, że jest taki wybór :) No to zabieram się za czytanie Twojego topiku, odezwę się już tam. Do zgubienia mam min 20 kg

własnie przed chwila zrobiłam nalesnik optymalne. składniki jaja,smietanka 30%,cukier waniliowy,odrobina dzemu. smalec do smazenia. czytaj.jutro sie odezwe:)