Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ach te baby

zona sie wkurwiła ....

Polecane posty

Gość ach te baby

rodzice mieszkaja w duzym domu, wartosc około 700 tys. jako ze jestem jedynym synem to mieszkanie przypadnie mi, ale jestem po slubie 4 lata i jest problemik. zona chce zeby moi rodzice przepisali mieszkanie na nia i na mnie, rodzice mowia ze nie maja z tym problemu tyle ze darowizna dlamnie nie bedzie opodatkowana tylko koszty notarialne, a jak bedzie darowizna jej to bedzie trzeba zaplacic spory podatem od nieruchomosci. co ciekawsze moi tesciowie mieszkaja w bloku maja wlasnosciowe mieszkanie no i 3 dzieci w tym moja luba. gdy zapytałem czy jej rodzice przepisujac mieszkanie przepisza tez namnie... zaczeło sie wykrecanie e tam rodzienstwo ze to i tamto.

z calym szacunkiem co ona odpierdala?? to twoj spadek twoi rodzice. ja bym nie chciala zeby rodzic emojego chlopaka po ewentualnym slubie cokolwiek na mnie przepisywali. nie chcialabym robic majatku dupa jak by to ladnie powiedziec. uwazam ze u ciebie wkradl sie po prostu materializm ktoremu nie powinniscie ulec.

Gość ach te baby
to jak jej zrecznie poweidziec zeby nie wyjsc ... no nie wiem na kogo. bo zaraz bedzie obrazanie , fochy, ze nie kocham ..... o fck ale mam zgage.

Gość skszydlatek
współczuję takiej idiotki....

Nie daj się tak załatwić. W razie śmierci rodziców i Waszego rozwodu dostanie połowę nie swojego domu, litości.

Gość kabaczek gyjhnj
Jeśli dostaniesz ten spadek po ślubie to i tak jest współwłasność i tyle.

Gość obserwatorium_gwiazd_kafeterii
nie chcialabym byc niegrzeczna podobasz mi się:)

Gość ach te baby
Majątek nabyty przez dziedziczenie nie wchodzi do majątku wspólnego chyba że spadkodawca postanowił inacze. ale nie o to chodzi, nie mam zamiaru sie rozwodzic mam 2 dzieci kozacka zone no i niezreczna sytaucje. :)

Gość kabaczek gyjhnj
Ale to nie będzie spadek,tylko darowizna chyba.Wszystkie dobra nabyte w czasie trwania małżeństwa są wspólną własnością małżonków.Zawsze tak słyszałam....może się mylę:(

Gość kabaczek gyjhnj
Szepnij żonie,że jak już będzie twoje to ty jej...bla bla bla;)

Gość uuuuuuuuu
darowizna przepisana na ciebie bedzie tylko Twoja, akurat wiem cos na ten temat bo w rodzinie mam z tym problem

dziekuje. sluchaj no zeba tez sie nie da wyrwac calkowicie bezbolesnie. powkurza sie poplacze i jej przejdzie. najzywej przez pewien czas bedziesz musial jechac na recznym ;) co innego gdyby to wyszlo od twoich rodzicow, ale skoro sama sie domaga to troche slabo. zapytaj ja czy sama chcialaby zapisac dorobek zycia synowej/ zieciowi. a i tak cos mi sie wydaje ze twoi rodzice sa zamozni i raczej groszawam nie szczedza wiec i tak powinna byc wdzieczna a nie domagc sie tak naprawde o nie swoje pieniadze. co do rozwodu oczywiscie to bylby problem, choc gdybys zostawil ja bez gosza przy duszy to wiesz kim bys sie okazal... a nawet jesli to bedzie twoj dom i bedziecie kiedys mogli w nim zamieszkac to watpie ze kazesz jej spac w przybudówce.... wiec problemu, oprocz chciwosci nie widze. Ps. ale z intercyza sie nie godze

Gość D.BillI
to są wasze wspólne dzieci?

powiem krotko niech rodzice przepisuja na ciebie a ty sie nie spowiadaj zonie to przeciez sprawa rodzicow komu co chca zapisac ....

kabaczku mylisz się właśnie. Darowizna byłaby napisana tylko na niego i ona nie miałaby do niej nic. A Ty autorze możesz przepisać dom na dzieci jak będą pełnoletnie.

Gość GH
po twojej smierci lub rozwodzie tak czesc domu nalezy zonie, jezeli rodzice zrzekna sie domu , ale mysle jestes za mlody zeby to roztrzygnac i zostaw ta sprawe rodzicom bo napewno maja wiecej oleju w glowie i prawnik dobrze ich pprowadzi

Gość uuuuuuuuu
a tak wogóle to one jest ciutke nietaktowna skoro wymaga przepisania rowniez na nia.....jesli przepisza na was oboje to bedzie to wspolne, a co jesli za kilkanascie lat bedziecie chcieli sie rozstac, to co ona zabierze czesc Twojego rodzinnego majatku, no chyba troche niezabardzo. Nie daj sie zrobic w balon, uwierz wiem co mowie

chłopie nie daj się wciągnąc.....teraz jest super, a innym razem moze być mniej super. Niech rodzice dadza Tobie a jej rodzice jej.

na miejscu twoich rodziców nie zapisałabym tego na nią!!! absolutnie!!! ty jeśli twoi rodzice dom w darowiźnie dadzą tobie (za co właśnie nie trzeba płacić) możesz kiedy będziesz właścicielem twoją żonę zrobić współwłaścicielem czy jakoś tak i to wtedy też jest za darmo (bo żona to najbliższa rodzina), wiem co piszę bo przechodzę przez to teraz. Powiem ci jednak, że twoja żona to nic, moja znajoma powiedziała swojemu przyszłemu(!) teściowi, który ma kilkoro dzieci, że on ma jego dom przepisać na nią albo nie zobaczy syna!!! czujesz? i facet będzie przepisywał. Baby są niekiedy okropne, aż mi wstyd.

Gość gfhgfhgfhgf
Ona cie wkręca. Niech nie zapisują na nią pod żadnym pozorem! Twoje i koniec. A jak cię bierze pod chuj i szantażuje emocjonalnie to kopa w dupę bo widać, że to kolejna która leci na kasę i nic więcej. Nie miej żadnych skrupułów - ona też ich nie ma jak widać i twardo walczy.

Gość od lat nie dostawalam nic
jak mogles wziasc takie zero za zone? zero godnosci..

A niby z jakiej racji ona tak chce??? Facet miej olej w glowie i nie zgadzaj sie i Twoi rodzice tez niech sie nie zgadzaja Wszystko na Ciebie i tyle A jak tfu tfu tfu noga Wam sie powienie to co?? Zabierze ci polowe chalupy.... Badz mezczyzna miej jaja i nie daj sie No za przeproszeniem wychodzi ze wyszla za Ciebie tylko dla kasy.....

Gość ijhcaa
Najwidoczniej zona ma powody do takiego postępowania - zapewne problemy na tle finansowym mężuś już odstawiał.. Zauważcie: facet już zdążył się interesować, na kogo zostanie przepisane mieszkanie jej rodziców, mimo że oni w ogóle jeszcze nie wyrażali takiej chęci, a dzieci mają 3, nie jednego półgłówka jak jego rodzice. Poza tym: jaki dorosły, rozsądny facet z dwojką dzieci pyta o takie sprawy na KAFETERII? Żałosne.

Gość matko mamy XXI wiek
i takie rzeczy jak ta twoja sprawa czy intercyza to przecież norma !:O Trzymaj sie tego chłopie i nie daj sie zmanipulowac ! Sama jestem żoną i mamy z meżem odrebne majątki .Mam swoje mieszkanie ,które wynajmuje a maż niewielki dom po rodzicach -tez jeszcze w nim mieszkają i niech sobie jeszcze mieszkają ile chca ... Mamy tez wspólny dom .Ja mam swój majatek jeszcze sprzed ślubi i mąż tez ,nie wiem czemu to dla twojej żony takie dziwne .Ile sie teraz słyszy ze ludzie łachy na sobie drą przy podziale majątku ...wiem ze nie zakłada sie z góry takich sytuacji ale....

Gość nie wierzę własnym oczom!!!!
ciekawa sprawa. niby człowiek zawiera związek małżeński, na dobre i na złe i takie tam, a tu brak zaufania. coś chyba nie tak jest w tym związku... niby to co moje to i twoje, ale tak na wszelki wypadek, to dom rodziców tylko na mnie.... fakt, ewentualność rozwodu istnieje zawsze i w razie czego, będzie to coś na zabezpieczenie. mój ojciec był w podobnej sytuacji. dziadkowie przepisali nieruchomość tylko na niego. matka wściekała się tak długo jak tylko pamiętam i wyciągała to przy każdej kłótni. potem się puściła, no i ojcu chociaż ten dom został. ale z drugiej strony może to być kość niezgody i żonie będzie baaaaardzo przykro. sama jestem w zw małżeńskim i dzielimy się wszystkim co mamy. to nas bardzo scala. spadki, nie spadki, kredyty - wszystko razem. miałam kilka sytuacji finansowych, w których to mąż mógł wziąć odpowiedzialność tylko na siebie, ale powiedziałam mu, że jak iść na dno w razie czego to razem. bardzo mu się to podobało i to docenia. w poprzednim związku nic nie było wspólnego i mąż zagarniał wszystko dla siebie. jest teraz sam i pewnie jedzie na ręcznym, którego ktoś tu wspomniał... ;) trudna decyzja przed tobą. w obu przypadkach możesz coś stracić, więc zastanów się na czym ci bardziej zależy.... pozdrawiam :)

Gość fmikimyszka
A ja uważam, że to teścowie powinni się okazać noramlni i przepisać na was oboje mieszkanie. Ale może mają powody, żeby tak nie zrobić czyt. zdradza Cię, złapała Cię na dziecko itp. itd.

Gość eeeeeeeeeeeee..........
Absolutnie...... mieszkanie jest rodziców i koniec. Że jej przyszło dopominać się?????? A ile włozyła w ten dom, że życzy sobie przepisania??? A jak jutro będzie żle i rozejdziecie się??????? To co ty??? Rodzina i dzieci musza mieć mieszkanie, a ty będziesz pod mostem??? Kolejna sprawa, jak co może sprzedac połowę domu z rodzicami.... to jest realne.............