Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość burnagiel

Brudne wkładki przed okresem

Polecane posty

Gość burnagiel

Czy na 2-3 dni przed okresem wasze wkladki higieniczne też są brudne, jakby brązowe ?

Gość a ja.....
miałam tak przy niedomodze lutealnej. Po leczeniu przeszło. Czasami to zaburzenia, a może taka Twoja uroda. Rodziłaś już?

Gość a może tak do
nie takie coś to plamienia mogą wynikać z problemów hormonalnych. Skonsultuj to z ginem

Gość burnagiel
rodziłam 4 miesiace temu

Gość a ja.....
to pewnie hormony jeszcze się nie unormowały. Ja miałam przed ciążą, więc musiałam leczyć.

Gość burnagiel
W tym cyklu zaczęliśmy się starać o kolejne dziecko, czy przy niedomodze lutealnej ( jakby się tak okazało że takie coś mam ) będzie problem ?

Gość a ja.....
w takim wypadku leć do lekarza. Przy niedomodze lutealnej ciężko będzie zajść w ciążę, a jeśli już się uda ciężko będzie ją utrzymać. Leczenie jest bardzo łatwe, wystarczy suplementacja np. luteiną. Mogą to być też problemy z innym hormonem, a może nic takiego. Ja bym sprawdziła, nie ma sensu ryzykować. Powodzenia

Gość a ja.....
i ja właśnie po poronieniu dopiero się zainteresowałam, plamienia miałam od zawsze i wydawało mi się to normalne. Poroniłam i wtedy badania wykazały niedobór progesteronu. W pierwszym leczonym cyklu zaszłam i bez problemu ciążę utrzymałam. Oczywiście u Ciebie nie musi tak być. Powodzenia w staraniach :)

Gość burnagiel
Z pierwszą ciążą nie miałam problemów żadnych. Myślisz, że po porodzie mogło by się wszystko aż tak pozmieniać ?

Gość burnagiel
Up

zgadzam się z poprzedniczką, to prawdopodobnie jakieś niedoboru progesteronu, zaburzenia prolaktyny czy inne. Idź do lekarza, powiedz o problemie, bo tutaj możemy gdybać. Generalnie plamienia są normalne, pod warunkiem, że trwają kilka godzin przed rozkręceniem @, ale nie kilka dni. Ja rodziłam prawie rok temu i plamiłam aż do października(niedobór progesteronu), zaczęłam leczenie i jest lepiej, chociaż jeszcze troszkę plamię, ale zdecydowanie mniej. Też myślę o drugim dziecku i lekarz absolutnie zabronił starań do czasu unormowania hormonów

Gość burnagiel
a może to mieś jakiś związek z implantacją zarodka ? Czytałam, że implantacja zarodka następuje przeciętnie około tygodnia po zapłodnieniu, ale równie dobrze może to być w czasie od 4 do 12 dni od momentu owulacji, wiec mogłabym sobie coś z tego przypasować :)

Gość femola
a teraz mój problem od dwóch lat nie biore tabletek anty, na poczatku miałam rozlegulowany cykl ale chodziłam do gina miałam cytologie i było oki od pół roku mam problem (jeszcze pojawiła się anemia ale niby już wyleczona) doszło pierw do tego że zaczęłam mieć problemy z cerą (trądzik, grutki itd) oraz suchość skóry a najgorsze że od paru miesięcy tydzień przed okresem mam brązowe plamienia potem okres tylko przez 3 dni i znowu tydzien plamienia, wiem że musze iść do gina znowu ale człowiek tak ciągle to przekłada bo praca itd Jakie powinnam zrobić badania myśle że morfologia to podstawa, dwa lata temu miałam robione hormony tarczycy i było oki