Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj synek888

MOJ SYNEK MA PONAD 3 MIESIACE I WAZY

Polecane posty

Gość moj synek888

7.5KG . Czy to nie za duzo? Pediatra powiedaiala, ze taiego dziecka sie nie odchudza. Karmie dziecko piersia .

Gość wszorajszymdzniemjest
duzo

Gość to cie pociesze
moja córka jak miała 5 m-cy wazyła 10,5 kg (była na piersi wyłącznie) teraz ma 11 lat i jest chuda jak patyk

Gość moj synek888
no wlasnie bardzo sie martwie o synka bo jest bardzo duzy ... my tez zmezem jestesmy wysocy ale zadne nie jest grube. Starszy syn jak byl maly to byl szczuplym dzieckiem... a mlodszy taki bycus :(

Gość mój jak miał 4 miesiące to
ważył 8200g i było wg pediatry ok :) teraz ma 15 miesięcy i waży 12 kg. Zależy też od tego jak dziecko się duże urodzi. Też karmiłam piersią. Wg mnie jest ok i nie masz się czym martwić :)

Gość matka mamuska
moja pociecha wazyła na ostatniej kontroli 7,5 kg czyli miałw tedy 6,5 miesiąca,,, pytam za każdym razem o niedowage, ale pediatra mi mówi, żeurodził sie mały i nie będzie tak tył,, poza tym oboje jesteśmy szczupli a szczególnie mąż,, jeśli lekarzmówi, że jest ok to jest ok :) nie martw sie jak zacznie się więcej ruszac spali :) że tak to nazwę :)

a ile ma wzrostu?jest duży czy gruby?moja córeczka była gruba,a teraz jest ogólnie duża,większa niż dzieci w jej wieku.

Gość moj synek888
jak sie urodzil wazyl 3750g i 59cm teraz nie wiem ile ma cm ale zakladam mu ubranka rozm 74. dzieki wszystkim za opinie troszke mnie uspokoilyscie 👄

Gość mój jak miał 4 miesiące to
mój jak się urodził to miał 3350g :) wg mnie waży prawidłowo i nie masz się czym martwić :)

moja córeczka urodziła sie 3250g i 55cm i tak do pół roku bardzo przybierała na wadze,jak taki długi sie urodził,to teraz też pewnie jest dłuższy niż inne dzieci,ale myślę,że nie ma powodów do niepokoju.

Mój ma pół roku i wazy 9 kg. Ale nie jest gruby. Urodzil sie dosc spory. 60 cm/3780 g Twoj synek jest miedzy 90 a 97 centylem wiec jest OK.

Moj synek jak mial 3 miesiace wazyl 7 kg i 65 cm. tez bardzo przybiera na wadze. teraz ma 6 miesiecy i wazy 9 kg ale jest dlugi 75 cm. urodzil sie 3600 i 58 cm. Mysle ze nie powinnas sie marwic, ja tez sie stresowalam ze duzo je, duzo tyje. teraz sam sie unormowal i je tylko 4 razy mleko po 170 i obiadek i deserek. Jezeli rozwija sie prawidlowo to sie nie przejmuj sie i nie porownój do innych dzieci bo bedziesz popadac w obłęd bo jedne dzieci sa chude jak patyki, inne pulchniutkie a potem wszystko sie moze zmienic... karmisz piersia i nie masz czym sie martwic:)

Gość mama111
Moja córa na cycu tyła początkowo po 1,5kg na miesiąc(?)Lekarka kręciła głową i cmokała,ale mówiła,że karmienie naturalne więc jest ok.I do tej pory jest duża(pulchna też ale nie gruba).Gdy idzie ze swoją starszą o 2,5r siostrą wszyscy pytają,czy to bliźniaczki ?:)(starsza się wpienia:D )

Gość ahahahaha
Tak i wyglada jak anorektyk!!! Moja bratanica ma prawie 3,5 roku i wazy 14 kg i wyglada jak glodzona. Nie sluchaj takich bezsensownych wpisow bo waga dziecka w koncu staje lu b zwalnia!!!

Gość serio aż tyle
Moja córka ma 4,5 roku i waży 16kg

Gość nie przejmuj sie ,,,,,
na piersi dzieci szybko i duzo przybieraja Wszystko w porzadku

gorzej jakby tyl po mm Ale jak na piersi to wszystko ok :-) Pozniej zwolni , a jak zacznie sie ruszac , pelzac , raczkowac , chodzic , juz nie bedzie tak przybieral

Gość serio aż tyle
Kobieto Ty się zastanów co fundujesz swojemu dziecku, raz powstałe komórki tłuszczowe nigdy nie znikają, mogą co najwyżej się skurczyć a w takim wypadku organizm będzie dążył do ich wypełnienia. Twoje dziecko całe życie będzie musiało być na diecie. Jeśli to chłopiec to ok ale ile psychicznych męczarni będzie przeżywać dziewczynka. Moja córka ma 112 cm i waży 16,3 kg i wygląda normalnie.

filipka twoje porownanie jest bez sensu To ty nie masz pojecia w temacie , a twoje dziecko za malo wazy

serio az tyle , dziecko jest karmione naturalnie wiec nie panikuj tak

Gość serio aż tyle
Czy ja wiem czy potem dziecko samo schudnie. Znam wypadki, że rzeczywiście po tym jak pociecha staje się już bardziej samodzielna, chodzi itp to te kg jakoś same znikają. Ale to powiedziałabym bardziej loteria. Np dziecko mojej kuzynki uwierzycie, że jest w wieku mojej córki i waży 40kg? Serio 40 kg. Ale mała zawsze jadła kiedy chciał i co chciała. Np na śniadanie moja córka pije kakao i do tego pół bułki z szynką a ta mała zjada 2 takie półki.Jeśli chodzi o obiad to jej porcje są tak duże jak jej mamy, byłam tego świadkiem na spotkaniu rodzinnym, po jakiejś godzinie mała sama zjadła całą czekoladę. I jak reaguje jej matka cieszy się, że dziecko zdrowo wygląda.

Gość serio aż tyle
Ja w każdym razie byłabym silnie zaniepokojona. Mam nadzieję autorko, że Twój syn z tego "wyrośnie" życie grubasa różami usłane nie jest. Pozdrawiam

serio az tyle - a karmilas piersia ? Wiesz powodem do niepokoju na pewno by bylo gdyby byl na mm Ale na mleku naturalnym jest w porzadku Co do twojej znajomej to faktycznie za duzo i za duze porcje je to dziecko

sorki , chodzilo o kuzynke

Moja corka ma 5 miesiecy i 6kg. Karmiona mlekiem modyfikowanym. We wtorek u lekarza spotkalam dziewczyne rowniez z coreczka w wieku 6 miesiecu i jak powiedziala wazy "prawie 10 kilo" i również karmiona jest piersia. ZNam mnóstwo przypadkow gdzie dzieci karmione piersia w wieku 6miesiecy waza juz 10kg, (ta waga zazwyczaj utrzymuje sie do roku czasu, potem to wygoni :) ) Nie spotkalam sie jeszcze w moim otoczeniu z grubaskiem karmionym mlekiem modyfikowanym..ciekawe to :)

mój mały na 7 miesięcy ważył 8635 i mierzył 80 cm,ciuszki zakładam na 86

Gość i za to go kochasz?
a mojej kolezanki corka w wieku 7 m-cy wazyla 5 kg , karmiona mm