Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryczkaaaaaaaa

Zgrzytanie zębami i biegunka :(

Polecane posty

Gość tryczkaaaaaaaa

Witam, mój niespełna roczny synek zgrzyta ząbkami i od 3 dni robi wodniste kupy. Poza tym nic mu nie dolega, żadnego kaszlu, wymiotów, gorączki. Wiecie może jaka może być tego przyczyna? Czy lekarz to konieczność? Zawsze z przychodni synek wraca bardziej chory niż tam przyszedł...

Gość zaszkodona
zgrzytanie zębami było objawem robaków, ale może sięmylę

Gość mama111
Owsiki:)Jedna tabletka dla całej rodziny i po kłopocie.

Gość tryczkaaaaaaaa
eh, niestety wiem właśnie. Ma całe cztery zęby a zgrzyta jakby miał pełen zgryz. I chciałam się właśnie dowiedzieć czy może dzieci tak sobie się "bawią" pierwszymi zębami czy to jednak te robale. W ogóle czy te zgrzytanie i biegunka to ma jakiś związek ze soba?.. wiem, wiem, tu lekarzy nie ma, ale może któraś z mam coś mi podpowie...

Gość gfhnfnbh
mój tak robił ( biegunka też ) i przyczyną była alergia pokarmowa ale i tak zrobiliśmy badanie na owsiki na wszelki wypadek możesz mu podać smectę i koniecznie probiotyki np. polecam Lactoral co ma alergia do zgrzytania ? alergia powoduje rozdrażnienie, a małe dzieci często zgrzytają ząbkami - bo to je uspokaja mój zawsze zgrzytał w trakcie zasypiania - koszmar

Gość gfhnfnbh
a i jeszcze jedno mi przyszlo do głowy często podczas ząbkowania dzieci mają biegunkę - może twojemu idą następne zęby po prostu to, że zgrzyta dla zabawy też jest bardzo prawdopodobne myślę, że do lekarza nie musisz, obserwuj na razie

Gość gfhnfnbh
moj synek przez pełny rok zgrzytał, aż udało się ustalić alergen - uczulił się na jabłka ( a podobno nie uczulają ) w każdym razie po odstawieniu jabłek, przestał zgrzytac, zaczął normalnie spac w nocy, poprawił się apetyt i zniknęły zielone kupy i częste biegunki

Gość tryczkaaaaaaaa
Nawadniam go, o dziwo pije pięknie Orsalit, a kiedyś pluł nim dalej jak widział. smecte też podaję. Dziękuję za porady, z lekarzem na razie się wstrzymam, nienawidzę przychodni, a synkowi to bardziej szkodzi niż pomaga.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
mój synek też w tym wieku zgrzytal zębami, to bylo dla niego nowe doświadczenie,a robaków nie miał bo badania robiłam. Po ok miesiacu mu przeszło i zapomniał;) A biegunka może mieć związek z ząbkowaniem ewentualnie no i może też zgrzytać bo może swędzą go dziąsła i próbuje różnych sposobów żeby temu zaradzić;) Ja bym nie szła na razie do lekarza, chyba że będzie się to nasilało i ewentualnie na własny koszt zrobiłabym badania w kierunku robaków;)

Gość tryczkaaaaaaaa
Właśnie, bo żeby to był jakiś wirus czy bakteria to tak sobie tłumaczę, że powinna wystąpić gorączka, może wymioty, osłabienie. A on wygląda zupełnie normalnie i właśnie robi mi za plecami sajgon zupełnie nie przejmując się piekącym tyłkiem. Więc pewnie następne zęby idą. Dziękuję mamusie, jesteście super.

Robaki mogą nie wyjść w badaniach. Moja lekarka mi mówiła, że czasem się "ujawnia" przy którymś badaniu. Mój syn miał powracające biegunki jednodniowe. U innego dziecka w rodzinie znaleźli owsika i lekarz kazał tez naszego profilaktycznie przeleczyć. od tamtej pory problem biegunek się skończył. Zgrzytanie też słyszałam świadczy o owsikach często

Gość lady bronka
córka kiedy miała 4 zeby zgrzytała nimi na potegę, miałam od tego ciarki na plechach. dla niej było to nowe doswiadczenie po prostu. czytałam ze kiedy dziecko ma owsiki zgrzyta przez sen też. u nas biegunki jednodniowe pojawiaja się kiedy ida nowe zęby, podaje wtedy orsalit do picia na wszelki wypadek jesli uznam że małą trzeba nawodnic bardziej i po prostu czekam az biegunka minie.

Gość Milena1235
Moja córeczka miała często problemy z biegunką. Biedna męczyła się czasem nawet po kilka dni. W końcu postanowiłyśmy znaleźć jakiś skuteczny środek, który nie tylko zahamuje biegunkę w danej chwili, ale również będzie zapobiegać kolejnym. Myślę, że nam się udało. Przeglądając różne strony w internecie trafiłyśmy na Firmę CaliVita. Kupiłyśmy preparat "AC-Zymes". Jest to produkt, który zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus, wykazujące wszechstronne działanie i aktywnie zwalczające patogeny, które dostały się do naszego układu pokarmowego, powodując m.in. biegunkę. Od czasu stosowania tego preparatu mama nie ma już tego typu problemów. "AC-Zymes" pozwala jej zachować normalną florę jelit, eliminacje substancje szkodliwe dostające się do przewodu pokarmowego oraz zapobiega zaburzeniom procesów trawienia. Polecam ten produkt każdemu, kto ma tego typu problemu. Tutaj macie link do sklepu, w którym ja dokonałam zakupu: http://www.vitero.pl/pl/p/AC-Zymes-2-mld-flory-100-kaps./129