Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ważny temat na dobranoc

Homoseksualiści za granicą

Polecane posty

Czy są na forum osoby, które są gejami, lesbijkami lub bi? Jak wam się żyje za granicą?

Gość femke oddawna
jestem hetero ale mam tutaj w Holandii sporo znajomych homoseksualnych. Zyje im sie normalnie tak sobie mysle po obserwacjach z boku. Pare razy uslyszlam o jakiejs przykrosci ze strony bardziej konserwatywnych holendrow ale to wg mnie naprawde rzadkosc. Ci ktorych znam sa wyksztalceni, pracuja. moj byly szef jest geyem, najlepszy szef w moim zyciu i opowiadal jak musial zrezygnowac z wakacji w Rumunii ze swoim partnerem po tygodniu bo bylo niebezpiecznie.

Gość Mayers66
Mam partnera w UK. Jak na razie bardzo jest zadowolony jest z wyjazdu. Dobrze zarabia, ma mieszkanie, samochód. Chce koniecznie abym dołączył do niego niebawem. W Polsce jak mieszkaliśmy razem musieliśmy niestety mówić, że jesteśmy braćmi. Było to dla mnie trochę uciążliwe. Nigdy nie bratałem z klubami, czy paradami. Nawet wyznaję zasady dość konserwatywne. Jeden partner na całe życie. Może dla tego jestem w związku 5 lat. W UK opowiada mi, że zupełnie inna jest mentalność ludzi. Jeśli jesteś sympatyczny i odnosisz się z szacunkiem do drugiego człowieka to masz po prostu super. Nie spotkał się tam z brakiem obłudy czy homofobii. Ludzie są bardziej otwarci, życzliwi i nie interesują się twoim życiem prywatnym. Mamy zamiar w UK pobrać się. Niestety w Polsce dalej używa się słowa "pedał", "Ciota". i raczej nie będzie tak jak na zachodzie.

Ja sie spotkalam z takim mieszkaniem "na brata" nawet za granica. Geje i w ogole w krajach wschodniej Europy nie maja lekko. Do tego stopnia ze niektorzy za granica sie jeszcze ukrywaja.

Gość Kolowanik
Od 6 lat żyję w Anglii i uważam że nie mam na, co narzekać. Można spokojnie żyć, zalegalizować związek. Fakt Geje, lesbijki w krajach europy wschodniej mają gorzej.

Gość numerowaaaaaa
Ech, nie ma nawet co porownywac. Geje w UK traktowani sa normalnie i nikt sie im nie dziwi. Moze najwyzej starsze pokolenie nie bardzo to rozumie, ale jest na tyle kulturalne, ze sie nie odzywa.

kiedys poznalam jednego polaka, ktory jest gejem i powiedzial,ze w uk jest duzo szczesliwszy, bo wreszci nie musi sie ukrywac, mimo,ze w pl pochodzi z wroclawia, ktore jest dosyc duzym miastem i nie powinno byc zasciankowe w tych sprawach. w kazdym razie teraz jest mega zadowolony, pracuje sobie dla MAC jako makeup artist i jest po prostu soba. amakijazu nosi wiecej niz ja;)

Gość VWE
To prawda na zachodzie jest zupełnie inaczej. Tam nie ma przerysowanego wizerunku geja. W krajach europy wschodniej pomijając Czechy to obraz geja to zniewieściała ciota z wygiętymi rękoma. W UK ludzie są mili i nie interesują się twoim życiem prywatnym. W Polsce zwłaszcza w małych miasteczkach geje, lesbijki mają ciężki los.

Pracuję z ludźmi, w miejscu gdzie spotyka się różne osoby. Poznałam tam wiele osób homoseksualnych. Wyspiarze nie mają nic do ukrycia, ale znam jednego chłopaka (Polak), który ukrywa swój związek z innym mężczyzną, a przy okazji kryje się z tym tak paskudnie, że szuka związków z dziewczynami. Pozwala mu to uniknąć jakichkolwiek podejrzeń. Nie rozumiem takiego zachowania, zwłaszcza, że nie jesteśmy w Polsce. Chłopak jest sympatyczny, tylko przez to wszystko uważam go za totalnego hipokrytę. Pozdrawiam wszystkich szczerych homo i hetero :)

Gość Dobranockaaa
Pewnie boi się. Życie w Polsce jako gej jest trudne. Na zachodzie za prześladowania na tle, że jest się homoseksualistą ma do czynienia się z policją. Fakt Polska to kraj prymitywny i 3 Świata. To już sam fakt, że jeśli ktoś żyje z kimś związku może mieć przez to kłopoty.

Gość gość
nie pisze na temat nie jestem gejem nie bede nigdy ale mój kot jest lezbijką

Gość gość
bzdura polska nie jest krajem trzeciegoswiata bo to sa kraje słabo rozwiniete polska jest wysoko rozwinieta i dosć bogata homoseksualizm jest w polsce dozwolony od 1932r a w 1945 zrównano ze sobą wiek osób legalnie dopuszczających sie seksu homo i heteroseksualnego a w1991 homoseksualizm wykreślono z listy chorub i zaburzeń a w 2003 wprowadzono w kodeksie pracy zakaz dyskryminacji na wglad na orientacje seksualna

Gość gość
a i polandu nie obrazaj bo nie jest prymitywna polska ,,cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie

Gość gość
płynie łajba...!

Gość gość
o holera to choroba pusta stoi wertuj mie geju i lez bijko ty uoja

Gość gość
fertyj jest sam na sam ze swoim chlopakiem fertyj to pseudonim tego geja co ze mno do klasy hodził

Gość gość
ty zdziro! chodził pisze sie przez ch a nie przez samo h nie wiesz tego ucznij się alfabetu no wjesz nje obraźi sie

Gość gość
nie obrazaj sied widzimy sie w sądzie za obraze powiedziałem mamie

Gość gość
sory to było nie obrazaj mie a nie sied poylka ale sąd cie nie minie kiedy znajdziesz sie na minie

Gość gość
nie nożartuje nie na minie tyko w omu gowno z edfgrhdjjnhfkjbm cddjxdjdjdugvvhuvgrhfdjkfndfbngv nkhdfhsufhfuhucnxjv cn vnn fvhdguhufhusryhueryeurhtudhfgjncbj cvkbnijgityjerwy74ey47yetfgjgfbu5ug8fvu8fjvkjg8eehyrjfh nfvhgfurjkjifdjgfvbcigjfyjijvbicfj