Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale czy napewnoo??

Czy czarna spacerówka to dobry pomysł ?

Polecane posty

Gość ale czy napewnoo??

hej na wiosnę chcę kupić czarną spacerówkę troszkę ma żółtego ale to w środku i jeden mały kwiatuszek na daszku I zastanawiam się czy to faktycznie dobry pomysł ? Czy nie będzie wtedy bardziej słońce piekło dziecka ? bo przecież to czarne... Jak myślicie ?

Gość 5anielkap
jak jedziesz na pogrzeb to jak najbardziej

Gość yyyhmyyy
Oczywiście że to głupi pomysł, czarne grzeje, no chyba że nie żal Ci dzieciaka. I piszemy "na pewno", oddzielnie!

świetny! Mam dokładnie tą samą ;) Wygląda pieknie. Za każdym razem jak na nią patrze to rośnie we mnie radość ze nie wybrałam różowej (bo akurat byly dwa kolory do wyboru) ;)

I nic dziecka nie piecze. Mam do niej taką "oczorypną" różowa parasolkę od słonka, różowy kocyk (tym razem jasny) i wygląda po prostu bajka ;)

Gość ale czy napewnoo??
skoro na pewno pisze się oddzielnie to dlaczego jeszcze nie zwróciłaś uwagi że pisze się z jednym "o" ;/ ? no i jeszcze pasowało by napisać z jednym znakiem zapytania ;/ oj.... :D No i oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że grzeje ale na mieście dużo widać spacerówek całkowicie czarnych więc pytam was tutaj czy to do końca dobry pomysł

Gość ale czy napewnoo??
bo wiosenna mamo chcę kupić taką samą jak ty :)

Gość yyyhmyyy
To ja ci odpowiadam że pomysł jest żałosny, proste. To że pięknie wygląda jak to wiosenna mamusia prawi, to nie znaczy że jest to dobre dla dziecka. A poprawiłam tylko to, co napisałaś nieświadomie z błędem, resztę sobie sama "urozmaiciłaś" - proste.

Gość yyyhmyyy
raczej świadomie* myśląc że to poprawna pisownia.

ja miałam ciemno fioletową i nic dziecka nie parzyło więc tez pewnie i czarna nie bedzie :) no i przy naszym "czystym" powietrzu to lepsza czarna niż jakaś jaśniutka bo przynajmniej tak nie bedzie widać brudu kumpela kupiła ecru i klnie jak szewc na nią bo co tydzień do prania się nadaje

alez pierdoly opowiadasz. Ja jako dziekco mialam ciemnogranatowy wozek, dla calej trójki mialam ciemnogranatową gondolę, dla manki czrno rozowa spacerówke jakos nie zauwazylam zeby cokolwiek grzalo czy zlego się dzialo. Myslisz ze do czerwonego czy odblaskowo niebieskiego ci nie grzeje? Musialabys biale miec, żeby slonce odbijalo a ile widzisz bialych wozków? Juz nie wpsomne o tym ze są nie praktyczne bo dziekco się brudzi. Wozki zazwyczaj są wykonane z materiałów ktore w jakimś stopniu odbijają promienie sloneczne i nie zalezy to od koloru. To ze w czarny grzeje a w śliwkowy nie to jakiś mit.

Gość ale czy napewnoo??
hehe dobra nie dyskutuj już na temat mojej pisowni :) i nie wkręcaj sobie że napisałam nieświadomie :) he a ty jaki kolor masz spacerówki ?

Gość ale czy na pewno
hhujijiki

Gość ale czy na pewno
p.s to nie do autorki , pomylka po prostu

Gość yyyhmyyy
Napisałaś świadomie z błędem, myśląc że piszesz poprawnie, poprawiłam się post niżej :) Moje dziecko ma spacerówkę w kolorze pastelowej mięty. Taki kolor ODBIJA światło. Warto wybrać się DO DOBREGO sklepu, gdzie nie będą wciskać Ci kitu że czarne odbija byle tylko wózek im zszedł :-O Czarny, czy ciemny kolor to ciemny i tyle, filozofem nie trzeba być. Takie wózki są dobre na zimne dni, ale na pewno nie na lato.

Gość hmm*hmm
ja mam akurat zielony dosc jasny ale czarne mi sie tez podobaja tylko zastanawia mnie to czy one nie blakna od słońca??

Gość yyyhmyyy
czarne są niepraktyczne i tyle w temacie. Co z tego że ładnie wyglądają, w życiu nie tylko wygląd się liczy :)

no faktycznie, w Polsce tyle tego lata mamy, że idzie zwariować :D poza tym w lecie buda jest opuszczona, to w co niby ma grzać? ja miałam czarno - szary wózek i świetnie się sprawdzał

Gość hmm*hmm
dlaczego niepraktyczne??

Czarne na zime, zielone na lato, blekit na wiosne i czerwień na jesien (kup ze 4 autorko bedziesz miala odpowiednie kolory do pory roku ;) ) Nie blakną od slońca. Tzn nie wiem jak po kilku sezonach bo nasz przeszedł tylko jeden sezon letni, ale zupełnie nie zmienil koloru.

Gość fruziaaaaaaaaaa
dziewczyny a jaka to spacerowka, pokazcie:) mi sie wydaje, ze to swietny pomysl. A wozka w kolorze mietowym za darmo bym nie chciala:)

Gość fruziaaaaaaaaaa
czarny jest niepraktyczny???????:) no i dokladnie, skoro lato to raczej buda opuszczona:) wiec w co ma grzac:) ja sama mam x landera szaro zoltego, a zawsze chcialam miec czarny wozek:) pozatym kieds byly chyba tylko ciemnogranatowa wozki i jakos nikt nie narzekal:)

Gość wiosenna jak ma na imię
trzecie dziecko? Pytam z ciekawości ;)

Karolina Zofia, ale chyba będzie Zosią bo nie ma osoby w rodzinie która by się tak do niej nie zwracała. Ja pisze Lolka ale też mówię do niej "Zosiu".

Ja pierdziele jeżeli jest gorąco to kolor nie robi za bardzo różnicy mi zarówno w czarnej jak i białej bluzce jest gorąco .Autorko czarna spacerówka jak dla mnie super dokupujesz kolorową parasolkę i fajnie ,bardzo dużo jest czarnych wózków zarówno z niższej jak i wyższej półki kolor elegancki jak i praktyczny,a te które tak głośno krzyczą to chyba lubują się w różowym bądź pstrokatych kolorach.

Gość yyyhmyyy
poza tym w lecie buda jest opuszczona, to w co niby ma grzać Opuszczona jeśli kupisz wózek typu czołg :) Normalnie budy nie powinno się opuszczać, bo dziecko nie powinno mieć bezpośredniej styczności ze słońcem, radzę się douczyć. Pytasz rozumiem o wózek dla malutkich dzieci. Buda jest nie tylko po to aby chronić przed deszczem, ale także wiatrem który jest także w lecie jak i przed słońcem. Teraz w nowoczesnych wózkach z tyłu są specjalne siatki po to, aby przechodziło do środka powietrze, a buda była nieopuszczona, bo małemu dzieciątku to nie służy. Idąc waszym tokiem myślenia lepiej kupić wózek bez budy, jedynie z parasolką :D No i rzeczywiście na pustyni ludziska są okutani czarnym materiałem :-O bo przecież nie białym :D

Gość hahahaaaaaaaahhhaaa
niepraktyczny to moze byc bardzo jasny wozek , bo bedzie sie brudzil

Gość yyyhmyyy
niepraktyczny to moze byc bardzo jasny wozek , bo bedzie sie brudzil jeśli tylko w tym widzisz praktyczność, to serdecznie współczuję twojemu dziecku. Ciuchy pewnie też będzie nosiło czarne i szare, żeby nie było widać na nich brudu, po co często prać :D