Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna anna.

dziewczyny, podpowiedzcie imię dla chłopca, to ważne:)

Polecane posty

Zgadzam się. kiedy moja siostra miała urodzić syna i wybrała mu imię Hubert, ja ciągle powtarzałam "nie, znam jednego Huberta, jest beznadziejnym facetem, nie dawaj tak dziecku na imie". Mały się urodził i jakoś przestało mi przeszkadzać jego imię. Teraz kojarzy mi się właśnie z moim siostrzencem

Gość MMMMU
Mam Jakuba , co drugi maluch teraz to Kuba,mój ma 19 lat ,ale Bruno ok ,na pewno nie Maciej lub Mateusz każdy kolega syna tak się nazywa

Moje propozycje Emil, Kornel, Miłosz, Olaf, Daniel, Rafał, Tobiasz i Julian też mi się podoba

Gość baba z lasu
a mnie się podoba Aleksy i tak będzie miał na imię mój synek jak mi się uda go mieć:)

Gość DO TAKA JEDNA ANNA
ZDECYDOWanie stawiam na FABIAN albo Damian ... rzadko spotykane imiona ... ja tak nazwe swoich synow jak zostane mama

Gość DO TAKA JEDNA ANNA
ZDECYDOWanie stawiam na FABIAN albo Damian ... rzadko spotykane imiona ... ja tak nazwe swoich synow jak zostane mama

Gość taka jedna anna.
zdecydowanie macie rację. jak ktoś skrytykuje moje pomysły to zaraz się nad nimi zastanawiam bądź je całkiem wykluczam, a przecież to nam ma się podobać, bo każdy ma inny gust i nikt nie powinien się wtrącać. jak mąż podzieli moje zdanie co do imienia to na pewno takie wybiorę:) dzięki wszystkim za wpisy i propozycje, będę wracać do tego tematu i może coś mnie oświeci i wybiorę to jedno jedyne:) na razie biorę pod uwagę najbardziej pasujące mi do nazwiska, krótkie, niewymyślne i nieoklepane no i co najważniejsze, które najbardziej mi się podobają: Aleks, Julian, Gabriel :)

Mi bardzo podoba sie imie Emil albo Marcel. Nie sa az tak czesto spotykane. ;) Moze Walter (Łolter)? :) Ten to juz w ogole malo spotykany ;)

Gość ajjjatutututu
znam 2 Walterów( nie Łolterów) może Gustaw? Mały Gucio Eryk Wojtek Dariusz Grzegorz Arkadiusz

Gość Proponuje Eryk
Bardzo wygodne w uzyciu, jesli mozna sie tak wyrazic

Gość a moze :)))))
Ernest?Kamil?

noja kolezanka ma Marcela.fajny chłopak.a Fabian-orzykro mi-kojarzy mi sie z pawianem...mieszkam niedaleko szkoły i słysze jak dzieci przezywaja sie-Denis-penis,i Fabian-pawian.nie krzywdz dziecka.

Gość siabadanananna
a moze - a widzisz gdzies, zeby autorka chciala nazwac dziecko denis lub fabian? pisala o aleksie,julianie i gabrielu, a tak na marginesie to dzieci robiace takie rymowanki na pewno slysza to od nietolerancyjnych,bezczelnych i prymitywnych rodzicow, bo nie wierze, zeby dzieciaki w przedszkolu czy szkole podstawowej uzywaly tak same z siebie takiego slownictwa

do pani ktora wypowiadala sie po mnie:autorka nie pisala ze nazwie tak dziecko-ale jakas kobieta napisala ze nazwie Fabian.dlatego napisałam co slysze jak wychodze ze swoim 3 mies.dzieckiem na spacer.a mieszkam przy szkole podstawowej...i takie slowa slyszalam.nie wnikam skad dzieci to znaja,ale znaja.o ile denis-penis musieligdzies uslyszec,to sorry,ale do zoo dzieci chodza i pawiana widzialy...a ze maluchy sa bystre i pomyslowe to łatwo przekrecily fabiana na pawiana.chcialam zasugerowac autorce,zeby wybierala imiona ktore ciezko przekrecic,zrymowac z czyms obrazliwym.

Gość aniołkowa2283
a mi sie podoba MARCEL WIKTOR KRYSTIAN

Gość siabadanananna
spoko :) 🌼

Gość iwonaanowi
Mi się podoba Julian :) Według mnie jest dostojne, fajnie je zdrobnić (Julek), a potem mężczyzna o takim imieniu będzie się wydawał ważnym gościem :) Poznałam kiedyś jakiegoś dyrektora (starszy pan) o takim imieniu i zafascynowało mnie jego imię:)

Gość iwonaanowi
Podoba mi się jeszcze Wiktor, Gabriel i Aleksander (o ile nie byłoby skrótu Olek, bo jest okropny)

Gość jeszcze nie matka
Ja jestem dorosła a też mam skojarzenie Fabian-Pawian i nie dziwi mnie, że dzieci tak wołają. Julian kojarzy mi się z wrażliwcem i nie dawałabym takiego imienia. Mnie podoba się Aleksander, Łukasz, Mateusz, Marcin, Daniel, Dominik. Nie wiem skąd ta moda na Olafy, Oskary, Leonów i Wiktorów - imiona te pasują do starszych osób, wiadomo każdy kiedyś był dzieckiem, ale mimo wszystko nie... Dość już mam jak słyszę Antoni. A może Romek? Sebastian? Mikołaj ?

wybierz imię nie tylko dla chłopca ale też dla mężczyzny, bo Twoj syn będzie też mężczyzną kiedyś..Nie wyobrażam sobie potkać faceta który przedstawia się jako Fabian albo Oliwier lub Oktawian. Masakryczne imiona, naprawdę. Marcin jest ok, Rafał też;)

Gość Julek fajnie
Juliusz taż ładnie a skrót też Julek :)

Gość idzie zima............
ARMIN ;)

Gość jnutht
Ja mam Antoniego ,mówiemy mu Antek,Antoś,Tosiula,Tosiek,Toli itp.i mnie sie podoba :) POLECAM!

Gość dzidziawdrodze
Kiedyś chciałam dać synowi na imię Wiktor (w sumie od zawsze mi się to imię podobało), ale tak wyszło, że pierwszy mężczyzna, którego poznałam o tym imieniu został moim mężem :) Teraz jestem w ciąży i jeśli będzie chłopiec to prawdopodobnie Julian :)

Gość karolinaa21
bruno, Jonasz.

Gość pietrunia22
Wojtek!!!!!!!!!! mały Wojtuś, duży Wojtek i dorosły Wojciech Natomiast jeżeli zastanawiasz się nad imieniem Gabriel to odradzam dla tego, że to imię pasuje mi do małego Gabrysia, albo do dorosłego Gabriela nie ma pośredniego zdrobnienia dla młodzieżowego chłopaka Ale to tylko i wyłącznie Wasz wybór