Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna anna.

dziewczyny, podpowiedzcie imię dla chłopca, to ważne:)

Polecane posty

Gość taka jedna anna.

witajcie, jestem w 40tc, a nadal nie jesteśmy zdecydowani na imię, wyjdzie na to, że wreszcie urodzę, mąż pojedzie do urzędu i nie będzie imienia dla dziecka. od razu uprzedzając komentarze w stylu: to wasze dziecko, wybierz sama itp odpowiem, że to nie jest wcale takie proste jak się wydaje i gdybym miała wybór nie pytałabym na forum o podpowiedzi. już piszę skąd problem w wyborze imienia: podoba mi się patryk, aaale: mam na imię patrycja, tragicznie zmarły syn kuzynki miał tak na imię- odpada ignacy,antoni,jan,franciszek itp nie w moim guście i poza tym są już chłopcy wśród znajomych,rodziny o takich imionach podobają mi się proste,nie udziwnione imiona, ale: bartosz/bartłomiej,rafał,robert,mateusz,jakub,kornel,dawid,damian - występują już licznie wśród znajomych,rodziny w liczbie mnogiej większość nie podobają mi się takie wymyślne jak: nataniel/natan (pies moich 3znajomych), kajetan, alan, brajan/brian, ksawier itd... leon, tymon, dorian itd...też już pozajmowane ładne jest też michał, ale będzie gryzło się z nazwiskiem sylwester, za długie do nazwiska długiego jak podacie jakieś propozycje to się wtedy jeszcze ustosunkuję, bo na razie wyleciały mi z głowy dalsze...

Gość strona 703
dla mnie ładne jest tylko; PIOTR

Gość jjjjjjjjjjjjjj
a Kacperek?:)

mój pierwszy syn ma na imię Oliwier, drugi dostanie imię Olaf. Może być też Hubert.

Gość sdsdfsdoasopasopsd
mamma-zu wyprowadziłaś się w końcu z domu? co na to mąż?

Gość czego...
Adam, Wojciech, Jakub, Jasiu, Konrad, Maciej, Oliwier, Sebastian

Gość nestea........
Marcin, Lukasz, Adam, Filip, Jakub, Piotr, Bartek, Pawel

Gość ADAM mmmm
w/w Adam ponadczasowe, Piotr, Szymon, Kamil

tak wyprowadziłam się. co na to mąż? szczęśliwy nie jest. tak jestem w ciąży.

Gość bede_mama
Mnie się podoba Piotr, Szymon, Wojtek, Łukasz

Gość a może by tak :)
Paweł, Grzesiu, Łukasz, Konrad, Maciek, Adam, Dominik, Darek, Wiktor, Marcin, Karol, Adrian .... Albo może poczytaj Imiennik i może wyczujesz - dziecko się upomni o to imię :) Powodzenia

No i w sumie jak nie masz nic co cię porywa to poczekaj az zobaczysz malego. Przecież nie musisz go zapisywać w urzędzie już w 1 dobie życia. No i do 6 miesiąca możesz zmienić imię.

Gość taka jedna anna.
dzięki wszystkim za typy, oczywiście większość z nich jest już w posiadaniu rodziny i znajomych, nie chcę się powtarzać:) kilka z tych imion, które podałyście kojarzą się nam-rodzicom oraz bliskiej rodzinie z jakimiś dziwacznymi lub nielubianymi osobami:) tak czasami jest, że jak imię kojarzy się z kimś to wołając tak do dziecka będzie się ta osoba niemiło wspominała. patrzyłam na spis imion, ale większość tak jak mówiłam jest już zajęta bądź nie podoba nam się. z wymienionych przez Was podoba mi się: Gabriel,Dominik ale znowu mężowi nie:) no i tak to właśnie jest...Chciałabym imię krótkie,pasujące do nazwiska,nie bardzo oklepane i też nie wymyślne. Ostatnio wpadł mi w oko Julian, ale przyjaciółka zrobiła wielkie oczy, a na kafeterii przeczytałam, że imię jest strasznie pedalskie i dziwne. Kacper,Filip,Maciek,Adaś też nie trafia w mój gust...Kilka tych prostych,ponadczasowych imion wymienionych przez Was jak Piotr czy Wiktor też już są w rodzinie. Ostatnio też widziałam imię Aleks- co Wy na to? Bo Aleksandrów teraz u nas od groma:)

Gość taka jedna anna.
wiosenna mamo i może by tak:) - chyba macie rację, może dziecko samo natchnie mnie do wymyślenia imienia, bo niby kilka mi się w miarę podoba, ale jakoś tak nie jestem przekonana, a w końcu imię to na całe życie, jak patrzę na te imiona to coś w nich jest, ale jednak nie do końca na niektóre bym się zdecydowała:) mąż znów wybrzydza, ale też sam decyzji nie podejmie.

No nie ma co się spieszyć. :) My mamy Karolinę, która jest Zośką bo się pospieszyliśmy ;) Poznałam mamę która w 5 miesiącu zmieniała synkowi imię bo go nazwali Jaś a mówili do niego Adaś. Czasem sobie lepiej przemyśleć. No chyba ze masz pewność taką na 100%

Gość taka jedna anna.
a co myslicie o imieniu Aleks bądź Julian? Czy one są naprawdę dziwne czy jak to tutaj przeczytałam: pedalskie?:o

Aleks mi się kojarzy z lwem z bajki (chyba madagaskar?) A Julian (kurcze tez byl w tej bajce :D:D ) ale bardziej mi się podoba Julian.

Gość taka jedna anna.
hehe, no rzeczywiście obydwa te imiona były w tej bajce...nawet o tym nie wspomniałam...a co do Gabriela to bardzo ładne, ale mąż kręci nosem:)

Gość ja ostatnio slyszalam
Myszon i Mścisław:D

Gość Fabian
Fabian

Gość mama sama w domu...
ja zawsze mówiłam że mój syn będzie miał na imię Rafał ale tak się ułożyło że mąż ma tak na imię więc synkowi daliśmy na imię Adrian

Gość genowefa z pigwy
Myślę autorko, że jak ktoś stwierdzi coś niepochlebnego na temat danego imienia to ty już je skreślasz. Co to znaczy, że ktoś uważa za pedalskie, niech sobie uważają co chcą. Ile osób tyle opinii. Nie dogodzisz każdemu w jego upodobaniach. Tak samo, że imię nie podoba się rodzinie. To raczej rodzicom ma się podobać, a rodzina ma przyjąć to do wiadomości. Co do kojarzenia przecież pod imieniem będzie inny, nowy człowiek niż ten z którym komuś tam się kojarzy więc imię nabierze nowego znaczenia. W ten sposób nigdy nie znajdziesz imienia godnego dla dziecka.

Jak moja mama nie mogła się zdecydować jakie imię wybrać mojemu drugiemu bratu, to powiedziała, że będzie takie jakie sobie sam przyniesie. Urodził się w Piotra i Pawła, a chociaż mamie się bardziej podobał Piotr, to dała Paweł, bo Piotrków w rodzinie dużo. Dla mnie najpiękniejsze jest Maciuś i tak dałam synkowi, chociaż w jego roczniku wśród znajomych sama moda na Maćki, a mnie się od zawsze podobało i tak dałam, nie patrząc na nikogo.