Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulamaluda

Dostałam oferte pracy za 5zł za h

Polecane posty

Gość ulamaluda

od roku jestem na bezrobociu i mam już tego dość dodatkow to pół etatu po 4 do 5 godzin dziennie nie wiem czy brac czy odpuśćić skoro już tak długo nie moge znaleść pracy

Gość a jak powiem ci tak
wyzyskiwacze szukają właśnie takich jak ty co za grosze pracują i to może bez umowy ja bym olała taka pracę i innym radze to samo niech nauczą sie w tym chorym kraju doceniać pracownika

Gość ulamaluda
najgorsze jest to ze mażą napiera żebym wzieła ta prace niz siedziala w domu

Gość maturks4
To zależy, jaka praca i w jakim regionie kraju. Wg mnie zawsze lepiej zacząć od czegoś. Nikt cię tam nie przylutuje, po nabraniu doświadczenia można zmienić

Możesz wziąć tą a w międzyczasie szukac innej, zawsze to lepsze niż nic

a jak powiem ci tak wyzyskiwacze szukają właśnie takich jak ty co za grosze pracują i to może bez umowy ja bym olała taka pracę i innym radze to samo niech nauczą sie w tym chorym kraju doceniać pracownika zgadzam sie z tym...niedługo będą płacić 3 zł za godzine i wymagac znajomosci 3 jezyków itp... jak ludzie nie beda pracować za takie stawki to moze coś sie zmieni

rzecz w tym że pracodawcy nie znają pojęcia wstyd, czuja sie lepsi bo mogą sobie wybrac sposrod setki zdesperowanych bezrobotnych...przebierać wśród nich jak wśród sweterków :O

najlepiej, więc wyjechać stąd jak najdalej, opuścić ten tonący statek :o przez krótki czas było w Polsce dobrze, albo mi sie zdaje

Gość sdkjfskdfj
Rzecz w tym, że wyjechać też już powoli nie ma gdzie. Cała Europa jest powoli tonącym statkiem, dosyć życia na kreskę. Idą ciężkie czasy i każdy ktokolwiek czyta coś poza tvn24.pl wie, że lekko nie będzie w najbliższych latach. Nie tylko w Polsce.

Gość yyyyyyyyyyyebababactowszystko
oto jak tracimy kase z budżetu gdyby papierosy były po 5-6 zł to moze ktos by je kupował i byłyby wpływy do kasy ale po co kupowac po 11 zl z tego za fajdanego rządu jak mozna na ulicy od rosjan czy kogos tam kupic za 4-5 zl przemyt kwitnie i moim zdaniem słusznie! Polacy kradną bo rząd ich do tego zmusza! nieuczciwe chore państwo!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość sdkjfskdfj
A tam 2013. W 2013 to będziemy powoli sprzątać po wojnie. O ile ktoś przeżyje. :-) A tak na serio to Australia wydaje mi sie niezlym rozwiazaniem, ale tam duzo wezy. ;)

Gość szukajaca pracyyy
to jest 800zl /mies czyli tak jakby na sam czynsz.

Gość ttt55ttt
a kto cię wpuści do Australii? z jakiej okazji? ty chyba nie wiesz jak oni pilnują porządku, jak łapią pracujących na czarno, itp. a wizę inną niż turystyczna ciężko dostać... a i tak mogą się przyczepić, że jak polka to jedzie na czarno pracować, zwłaszcza jak sprawdzą że nie masz majątku i firmy w polsce bo kogo stać na wycieczki tego typu🖐️

Gość wyzwałaś go od
ale w tym kraju jest wyzysk...i jak tu ma byś dobrze skoro się ludzi nie szanuje? może mógł Ci zaoferować miskę ryżu na godzinę?:O

Gość kmmkoi
sorry, ale za granica i nie znajdziesz wcale lepszej pracy. Nie masz pewnie kwalifikacji, wiec w fabrylkach przy tasmie dostaniesz 5.8 brutto na godzine, a i tak jest teraz tylu emograntow, ze nawet aby pracowac przy tasmie trzeba znac jezyk.

Gość Zabawne prowo r
kmmkoi sorry, ale za granica i nie znajdziesz wcale lepszej pracy. Nie masz pewnie kwalifikacji, wiec w fabrylkach przy tasmie dostaniesz 5.8 brutto na godzine, a i tak jest teraz tylu emograntow, ze nawet aby pracowac przy tasmie trzeba znac jezyk. masz racje, teraz do glupiego sprztania kibli, pracy na tasmie trzeba znac jezyk, choc praca i tak w srod rodakow no bo jaki angol bedzie pracowac za 6,08(od pazdziernika)

Gość konieczynkaaaaa
5 zl za godz 20-25 godz tyg. to od 100zl do 125 na tydzien miesiac za 500 zl Wow nasza po;lska rzeczewistosc

Gość 678987678909876
ja mam 6:(

Gość mondrA joanna
tylko nie mylcie 5zł/h z 6f/h bo akurat te 6f ma wartość 30zł/h :) i więcej można kupić za 6f niż za 5zł!! na przykład chleb tostowy to 0.48f a 10 jajek to 1.15f i jeszcze zostaje na paczkę mielonki za 0.40f, margarynę za 0.60f i colę za 1.25f... a w polsce co macie za 5zł z tego?

Gość mondrA joanna
w fabryce przy taśmie zarabia się 1200-1400zł... TYGODNIOWO🖐️

Gość onyxiaa
a czy ty głupia stomatoloszko chciałabyś pracować za 5zł/h? głupia krowo

Gość mondrA joanna
do tego wyliczaenia wyżej - wydałam niecałe 4f więc jeszcze dorzucam dużą paczkę ciastek (markizy waniliowe) za 0.50f i może paczkę obranej marchewki za 0.50f... powodzenia w zrobieniu takich zakupów w polsce za 1h pracy za minimalną stawkę🖐️

Gość mondrA joanna
a teraz polska: chleb za 2zł, margaryna za 3zł... i po pieniądzach!!! smacznego!!!

Gość mondrA joanna
czyż nie mam racji MALA? czy to nie SZOKUJĄCE porównanie? :D

Masz racje, mieszkalam rok w anglli tzn pracowalam. Caly wozek zakupow np a Asda za 50funtow, zresz tydzien w Polsce za 50zl kupisz cos na obiad i moze kolacje - jesz tylko dzis. Tam jest zuplenie inne zycie, gdyby tak bylo u nas... eh :/