Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pan Prezes Wertyp

Kara smierci - jestes ZA, czy PRZECIWKO?

Polecane posty

Gość wyzwałaś go od
ale zrozumcie ze wprowadzenie kary śmierci jest niemożliwe bo to reguluje unia. w całej UE nie ma kary śmierci, Miller dzisiaj mówił ze gdybyśmy ja wprowadzili to sami byśmy się wypisali z unii także...ale co do pytania to raczej jestem za

Gość jestem przeciwkoooo
wszystkiemu co zaproponuje pis :P

Watpie zeby to uchwala weszla w zycie . Ale uwazam ze glowa za glowe.Dlaczego taki skurwiel ktory zabil dziecko badz zone ma siedziec w wiezieniu a panstwo ma placic za jego utrzymanie . albo te smieszne wyroki , za zabojstwo 8 lat albo 10 chore Nie lubie Pisu ale jesli cos takiego wejdzie w zycie , zaglosuje na nich

Gość 312312312123
Zdecydowanie przeciw - skoro tak łatwo przychodzi nam osądzanie innych kto zasłużył na śmierć a kto nie to czy jesteśmy tacy w porządku? Taka Noxelia, głupia jak sto żołędzi, wielka obrończyni niewinnych zwierzątek ale kary śmierci pewnie by rozrzucała na lewo i prawo mordercom. Morderstwo jest złe, ale równie złe jest morderstwo w imię prawa.

Gość ziemkaa
Jestem przeciwko.

Gość Autorko jedynie ci pozostało
jestem za karą smierci . Może będzie wreszcie bezpieczniej na ulicach

Gość 312312312123
ten kto popiera karę śmierci ten niewiele się różni od mordercy - łatwo przychodzi "wymierzanie kary" "osądzanie"

Czasami jesteśmy zmuszeni działać przeciwko Obywatelom, dla ich dobra. Nawet gdyby 100% społeczeństwa było "za" karą śmierci, Platforma Obywatelska storpeduje wszelkie próby przeforsowania tego pomysłu na forum parlamentu. Jak powiedziałem - kary śmierci nie będzie.

Gość wyzwałaś go od
Mater podaj jakies argumenty przeciwko karze śmierci bo ja chętnie poznam ( ja takich nie znajduję) i niech wszyscy którzy są przeciw uargumentują dlaczego

won odwaracajaca kota ogonem Jestem za kara smierci. W Polskim Kodeksie Karnym jest pojecie "zabojstwo" powinno one zostac zastapione slowem "morderstwo".Morderca patrzy na swoja ofiare jak na przedmiot i sam siestaje przedmiotem, wiec czy nie mamy prawa go osadzic i skazac za popełnione czyny? Dlaczego zwyrodnialec bez skrupułow zasluguje na dozywotni pobyt w wiezieniu? Gdzie zapewnione jest mu wyzywienie i opieka medyczna. .Bo czy mezczyzna,ktory porwał trzynastoletnia dziewczynke gwalcił ja i maltretował a pozniej, jak mu sie znudziaa zabil,czy taki mezczyzna po kilkunastu latach pobytu w wiezieniu moze powrocic do spolecznstwa i w nim normalnie funkcjonowac?Czy nie zrobi tego ponownie,ale tym razem sprytniej tak aby go nie zlapano. SKORO ZABIL TO NIECH SIE LICZY Z TYM ZE MOGA GO TEZ ZABIC Podalam przyklad tepa dzido to dotyczy i kobiet i mezczyzn , osob ktore dopuszczaja sie takiego czynu . Zacznij zmieniac siebie a odemnie sie odpierdol

Absolutnie jestem za, niedośc że wyroki są śmiesznie niskie to jeszcze zbrodniarze dostają przepustki gdzie popełniają przestępstwa i spokojnie wracają do więzienia na nasz koszt.

Gość 312312312123
są przypadki ludzi którzy zbłądzili ale potem się nawrócili, uczynili wiele dobra później. Choćby szanse na resocjalizację były 0.1% to warto dać ludziom drugą szansę. Heh jaki odzew w katolickim kraju tyle poparcia dla kary śmierci:D hehe

Gość Killerus
ZA! I NAJCHĘTNIEJ NA TAKICH PIERDOLONYCH PEDOFILACH SAM BYM JĄ WYMIERZAŁ! Na takich skurwieli w pace płaci państwo czyli KURWA MY! A z jakiej to kurwa racji ja mam takich skurwieli psychopatow utrzymywać!!! Wybić wszystkich do nogi!! I pierdolony tusk niech tu szuka jak zaoszczędzić a nie kurwa biednym uczciwym ludziom po kieszeni upierdalać!

oże rzeczywiście wykonywanie samych wyroków jest niehumanitarne ,ale z pewnością zaspokaja chęć zemsty w rodzinach zamordowanych, nie koi...bo to nie takie proste...ale....wystarczy sobie wyobrazić...co czułabym jeśli zabito by, zamordowano...moja mamę ,siostrę...rodzinę ,która kocham, dzięki której jestem jaka jestem. To musi być ból nie do zniesienia ,tragedia ,która ktoś musi wpisać w nasze życie ,abyśmy poczuli jakie to okrutne ,jakie straszne...I wyobraźmy sobie ,że człowiek, który jednym cięciem, strzałem, uderzeniem...stał się przyczyną całej mojej rozpaczy...wciąż może ŻYĆ. Czy nie chciałabym odwetu...pytałabym : dlaczego tak się stało ? I chciała ,by on tez czuł jak z każda sekunda z jego ciała uchodzi życie...Może to zupełnie nieludzkie i niestosowne...może nie powinnam tak myśleć ,bo „to tez człowiek...ale ja uważam ,że morderca to już nie prawdziwy „ktoś ,ale bezwartościowe „nic warte tylko pogrzebania wśród innych mu podobnych. Jego rodzina będzie cierpieć ? Przykro mi, bo wiedziałabym jak mi źle...znałabym ich ból ,pustkę ,złość...ale ten kto powinien poniósłby zasłużoną karę.

Gość maturks4
Nie cierpie PiS. Ale tym razem POPIERAm

jdzie po10 latazch z więzienia i dalej morduje .i będzie mordował. Bo tak naprawdę to on symuluje że jest wariatem O to wam chodzi ? Albo małoletnio przestępcy , nie maja za kszty litości

odwracajaca kota ogonem Ale masz plytkie myslenie . Skoro zabil to niech sam poczuje co to znaczy . A nie kurwa jeszcze takiego skurwysyna panstwo karmi , daje opieke. Wypuszcza na przepustki , moze ubiegac sie o wczesniejsze zwolnienie .. Pedofile pierdolone gwalca dzieci panstwo nie umie sobie z tym poradzic Odpierdolic leb i po sprawie cos za cos. Bylby wiekszy porzadek inna sprawa ze to bardzo kosztowna inwestycja i zapewne nie wejdzie ten przepis w zycie . i jeszcze jedno mysl sobie o mnie co chcesz mi to lata . Pustaku

sorki za literówki

Gość 892839283
u nas nikt nigdy nie wprowadzi kary smierci, bo musielibyśmy powystępowac ze wszystkich organizacji, UE to jeszcze najmniejszy problem. Juz nawet Turcy sie wycofuja z tego, i nie ma powrotu. Czasem niektórzy politycy próbuja tylko zdobywac głosy gadając o tym, tej najb. tępej i sfrustrowanej częsci społeczeństwa. Ale to nawet nie kiełbasa wyborcza, tylko pasztetowa... :p

ktoś może powiedzieć ,że będąc za kara śmierci zniżam się do poziomu samego mordercy .Nie wydaje mi się, by było to prawda...nie uważam też ,że kara śmierci nie ma wpływu na zmniejszenie się ilości przestępstw .Jeśli nie ma...to dlaczego ilość zabójstw w USA, po przywróceniu tego najsurowszego wymiaru kary w 40 stanach, zmalała o ponad 60 %? To nieco dziwny zbieg okoliczności...zważywszy, że mówimy nie o małym kraju, z niewielką liczba ludności...ale o mocarstwie! Myślę ,że takie , a nie inne postępowanie rządzących stanami miało wpływ na to co się stało...i stałoby się tak również w Polsce, gdyby tylko ktoś stwierdził ,że prezydent jest na tyle odpowiedzialnym człowiekiem ,a nasz rząd na tyle dobrym doradcą, że ma on prawo podpisać wyrok na kimś kto pewnie nie zastanawiał się wiele zanim chwycił za narzędzie zbrodni. ! CZESC noxi:):)

oczywiście że "ZA " niehumanitarne jest utrzymywanie przez dziesięciolecia w bardzo dobrych warunkach kogoś, kto z zimną krwią zamordował drugiego człowieka

Jestem za. Moj brat został napadniety, w celach rabunkowych, otrzymał 3 ciosy nozem, zmarł w szpitalu po 2 dniach i 3 operacjach. Morderca jako ze w chwili czynu był 17latkiem, był sadzony jak dorosły, ALE dostal wyrok 15l, po czym obecnie mineły 4l a on "leczy" sie w zakładzie zamnkietym, i co lepsze wychodzi na swieta do domu. To jest kpina. Wiec uwazam ze powinny byc surowe kary, a nie np zawiasy za gwałt. To jest chore.