Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 111144444447777788888889999999

problem z mama, doradzcie prosze

Polecane posty

Gość 111144444447777788888889999999

mam 25 lat, mieszkam z mama i niepelnosprawnym bratem, mama w najblizszym czasie bedzie przechodzic na emeryture mam chlopaka z ktorym spotykam sie juz jakis czas i powoli zaczynamy planowac jakas tam przyszlosc podczas rozmowy z mama wyszlo, ze ona liczyla, byla pewna ze razem ze swoim mezem bede mieszkac w domu rodzinnym, tzn bylibysmy w 2 malych pokoikach plus wspolna kuchnia i lazienka z moja mama i moim bratem rozwazamy zeby TYMCZASOWO ppomieszkac u rodzicow chlopaka, mielibysmy duzy pokoj, kuchnie, a lazienka bylaby wspolna, ani pokoj ani kuchnia nie bylyby przechodnie, a oddzielone wydaje mi sie ze to byloby lepsze rozwiazanie niz mieskzac u mnie, choc to nie jest tak ze chce sie wyprowadzic ze swojego domu, bo jest mi zle mama jak to uslyszala to sie rozplakala i teksty w rodzaju "po co ja to wszystko robilam, staralam sie" rodzice rozwiedli sie dawno, ojciec zrobil w domu pieklo, alkohol, grozby, przystawianie noza do gardla, ogolnie terror psychiczny i fizyczny wiec rozumiem ze mama bardzo duzo w zyciu przeszla i jest teraz taka wrazliwa nie wiem czy powinnam sie wyprowadzac, kiedys tam jak mamy zabraknie bede musiala wiecej pomagac bratu, bo nie jest w stanie samodzielnie mieskzac, bez pomocy nikogo mam mentlik w glowie z tym wsyztskim...

Nie ma to jak szantaż emocjonalny. Mogła powiedzieć wprost że wychowała Cie żeby mieć opiekę na starość i żebyś zajęła się bratem.

Gość Niefortunne sformułowania
????? To moze ty zamieskaj z bratem a mama z chlopakiem

Nie rozumiem jak można zrobić sobie dziecko, wychować i nie dać mu iść własną drogą. To jak niewolnictwo. Rodzice unieszczęśliwiają własne dzieci kosztem swoich egoistycznych celów.

Gość Misia Koala
Pamiętaj że rodzicom należy się szacunek..najbliższej rodzinie...Twojemu bratu też, ale to NIE OZNACZA że masz sie stać ich niewolnikami i nie mieć prawa do swojego życia, wyborów, planów..wraz ze swoim mężem, który stanie się nową rodziną. Przecież to że się wyprowadzisz nie oznacze że zapomnisz o Mamie i bracie..możesz zorganizować jakąś pomoc, sama pomagać, zapłacic za pomoc, odwiedzać ich często. Nie ma nikt prawa niszczyć Twojego życia i zabronić innej drogi, odmiennej od wizji Twojej Mamy

" Nie rozumiem jak można zrobić sobie dziecko, wychować i nie dać mu iść własną drogą." Nie rozumiem jak można kupić sobie psa, nakarmić i nie zajebać kopa. Żeby poszedł własną drogą.

lukas... w główke? ...no To zalukaj ;)