Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość runawayyeahyeah

Trening siłowy - poprawienie sylwetki, czy może byc?

Polecane posty

Gość runawayyeahyeah

Odchudzam sie od dluzszego czasu, teraz chcialabym napiac miesnie i je troszke "wyrzezbic" czy takie cos bedzie odpowiednie? Dodam ze na mojej silowni trenerka twierdzi,ze kobiety powinny robic tylko aeroby, a innej w okolicy brak :)Wiec tak: tydzień 1-2: 2 serie x15 powtórzeń tydz. 3-4: 2x12 tydz. 5-6: 3x10 tydz. 7-8: 3x8 1. Rozpiętki ze sztangielkami na ławce poziomej 4-5 kg. 2. Wyciskanie sztangielek leżąc na ławce skośnej 4-5kg 3. Przyciąganie drążka wyciągu górnego do klatki nachwytem 20kilo 4. Unoszenie bokiem w górę sztangielek 2-3kg 5. Prostowanie tułowia na ławeczce bez obciążeń 6. Uginanie ramion ze sztangielkami (naprzemienne) 4-5kg. 7. Prostowanie ramion na wyciągu 5 kg. 8. Prostowanie nóg siedząc 10 kg. 9. Uginanie nóg leżąc 5-10kg (tylko nie wiem czy to jest uginanie lezac na brzuchu???) 10. Odwodziciele 30kg 11. Przywodziciele 30kg 12. Wspięcia na palce siedząc - jeszcze nie wiem bo nigdy tego nie robiłam Znalazłam to na sfd, tylko nie wiem kiedy mam zwiekszac ilosc kilogramow (o ile w ogole dam rade zrobic na razie tyle, ile jest w zalozeniu:D)

Gość runawayyeahyeah
ok juz wiem ze uginanie nog w lezeniu na brzuchu, nikt nie pomoze z reszta pytan??:(

Gość bakłażan1988
Myślę że ok. w tym co rozpisalas masz i ćwiczenia na klatke i na plecy i na barki i nogi. moglabys dorzucic cos na brzuch i triceps. tylko jesli chcesz nabrac masy to np. w 1 dniu ćwicz plecy i barki, w 2 brzuch i nogi a w trzecim klatke i biceps. a jesli chcesz spalic jeszcze troche tluszczyku to w kazdym dniu ćwicz wszystkie partie

Gość runawayyeahyeah
na brzuch moge dodac tylko cwiczenia pilatesowo - jogowe, bo zwz na kregoslup nie moge robic brzuszkow, nozyc i innych tego typu rzeczy. A na triceps co dorzucic? bede robila 2-3 razy w tygodniu po kolei, na razie zalezy mi na wzmacnianiu i zbijaniu tłuszczyku, zobacze w trakcie co sie bedzie działo :)

Gość runawayyeahyeah
nie wchodze w takie lilnki :) Nikt wiecej z dietujacych pan nie cwiczy? dziwne.

Gość bakłażan1988
na triceps robie pompki na poreczach albo prostowanie przedramion na wyciagu nachwytem. albo po prostu biore hantelki i cwicze

Myślę, że jak na początek masz toszkę za duże obciążenia :)

Gość hahahahahaa cos znalazłaś a ni
e wiesz jak to się je,. to jest za duże obiążenie, nie dasz rady, wcześniej ci żyła pierdząca pójdzie:D

Gość bakłażan1988
jak to nie da rady???ja podnosze mniej wiecej tyle samo

Gość hahahahahaa cos znalazłaś a ni
bakłażan ona zaczyna dopiero ćwoku, to że ty robisz, to nie znaczy,że każda zrobi pomki na poręczach, puknij się w koksowy łeb

odwodziciele/przywodziciele 30kg?? Troszke dużo, zwłaszcza że takie obciążenia stosuje się na suwnicy i to raczej nie nie sam początek. Naprawdę radzę, zacząć ćwiczyć z lżejszymi obciązeniami, a potem sukcesywnie je zwiekszać. ale nie ma co na dzień dobry się przetrenować i nie móc ruszać przez tydzień :) Życzę wytrwałości w ćwiczeniach!

Gość runawayyeahyeah
Ale ja wcale nie zaczynam, cwicze od prawie dwoch lat, tylko teraz chce zaczac sie juz bardziej rzezbic a nie wzmacniac. Odwodziciele i przywodziciele robie na ginekologu, 25kilo, wiec najwyzszy czas przeskoczyc na 30tke. Pompek niestety nie daje rady, moze z pięć damskich zrobię:D