Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta 17...

Telefon-Zapytanie

Polecane posty

Gość Marta 17...

Czy jak podpisuje umowe na abonament i kupuje tel. komórkowy u operatora moim przypadku Orange to czy dalej są w telefonach blokady sim-lock ?

Gość antonina111111
ni ma juz

Gość Witek00956
jak nie ma, jak dalej sa simlocki w tel zakupione w salonie operatora

Gość antonina111111
ło a mialo nie byc;p

Gość Witek00956
zobacz na Allegro jeszcze duzo jest tel. nowych sprzedawanych z blokada simlock

Gość jkkaksisd
a smartfony też mają simloki?

Gość w play nie ma simlocka
ale w orange to nie wiem.....

Gość moja mama...
dwa dni temu podpisywała umowę i dostała telefon w T-mobile. Pani powiedziała jej, że teraz telefony są już bez simloca. Fakt na razie nie próbowaliśmy włożyć sima z innej sieci, ale pewnie spróbujemy.

Gość w orange sa simlocki
nie ma ich w Plusie , T Mobile, Playu A jak chcesz telefon z orange i zeby nie bylo simlocka to musisz udac sie do salonu firmowego orange. takie cos z rególy znajduje sie w miescie wojewódzkim i to jeden sklep. Bierzesz ze soba karte gwarancyjna, dowod zakupu i placisz za zdjecie simloka 77 zł. Tam ci wpisują w karcie gwarancyjnej zdjecie simlocka

Gość Romeczka mam na imię
no ok a jak juz jest tel. po 24 miesięcznej umowie to operator zdejmie mi simlocka za darmo czy coś muszę płacić za zdjecie blokady

Gość w orange po zakonczeniu umowy
musisz zaplacic te 77 zł. W t Mobile po zakonczeniu umowy za darmo zdejmuja, tylko nie wszyskie salony o tym wiedza :D, trzeba sie uprzec jakby cos krecili :) W playu jezeli ktos ma simlocka tez zdejmują i to w rowniez w trakcie umowy, w plusie nie wiem

Gość w orange po zakonczeniu umowy
W plusie tez chyba po zakonczeniu umowy zdejma. Ale w przypadku T Mobile, Orange, Plusa to tylko robia w salonach firmowych a tych w Polsce kazdy operator ma góra z 20 :O W playu simlocka mozna zdjac w dowolnym salonie

Gość El.Hombre
tutaj macie strone do blokady simlocka za friko prosta strona bardzo jasno opisane co robic krok po kroku http://simlock.gsmservice.pl/1,1,Nokia,unlock.html

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wziełam tydzien temu Nokie 500 na abonament z Orange i nie ma simlocka

Gość Nor-bert
Podpisując umowę z Orange zgadzasz się na blokadę:). Za 77 zeta zdejmuja blokade :D

Gość to masz fuksa
w orange trafiaja sie telefony bez simlocka ale to tylko jak gdzies zapomna ich załozyć :D Ale 99% ich telefonów dalej ma simlocki

Gość nie wiecie ze orange
to najbardziej chciwa firma z tych operatorów?? :classic_cool: Ale moga sonie na to pozwolić bo maja najwięcej uzytkowników

Gość Tadzio C5C
Orange coraz bardziej się stacza. Potrafią oni założyć simlocka na telefon, jednocześnie nie potrafią go zdjąć. Bareja mógłby stworzyć film na ten temat. Klienci, którzy oddali telefon do salonu czekają tygodniami nie mogąc z niego korzystać. Ci którzy nie oddali a mieli otrzymać kod i instrukcję na maila są w podobnej sytuacji... Jedyne co mogą zaoferować to zwrot pieniędzy ale simlock zostaje - to po jaka ch.... oferują usługę usuwania simlocków jak nie potrafią ich zdejmować...

Gość Tadzio C5C niestety
tak tez bywa :O Ale za to orange to najbardziej prestiżowa sieć :classic_cool: Tak ich rzecznik prasowy kiedyś powiedział. Prestiż kosztuje :classic_cool:

Gość Adamo...
a na chuj płacic im Orange te 77 zł jak za 90 dych kupisz zwykły nowy prosty tel bez simlocka bez sensu ta zabawa usuwanie w te blokady

Gość Stanyn mebil
Z tego co wiem to tylko w erze i playu na 100 % nie będzie simlocka a w plusie często się zdarza że nie ma w orange czasem nie ma w jakieś partii telefonów ale to bardzo rzadko występuje Orange nigdy nie zrobi tak jak era i play wcześniej tłumaczył sie tym ze ceny telefonów wzrosną śmieszni są,maja najdrozsze ceny telefonów a jeszcze by miały wzrosnąć W orange są ludzie tylko dlatego bo duzo znajomych tam jest ze względu najczęściej na pakiety sms w sieci.

Gość El.Hombre
ludzie po co wy się meczycie podałem wam wyżej stronę do zdejmowania blokady krok po kroku i za darmo macie zdjęta blokadę sim-locka

Gość El.Hombre ta strona to jakis
wirus czy co?? :classic_cool: A nawet jezeli to prawdziwa strona to takimi kalkulatorami mozna zdejmowac simlocki w telefonach sprzed 5 czy 10 lat :D:D:D

Gość Mirek ze Szczecina
ten operator Orange to oszust ok bo niech kasują te 77 zł za zdjecie blokady ale wtedy kiedy trwa jeszcze umowa a oni okazuje po skonczeniu umowy dalej ządaja 77 zł za zdjecie blokady to rozbój w biały dzien

Gość prestiż kosztuje
:classic_cool:

Gość Nie mam więcej pytań......
El.Hombre ta strona to jakis wirus czy co?? A nawet jezeli to prawdziwa strona to takimi kalkulatorami mozna zdejmowac simlocki w telefonach sprzed 5 czy 10 lat ej no nie chrzań nie mam najnowszego telefonu bo nokia 5310 ale z tej wlasnie strony juz chwile temu ściągałam simlock z orange.

Gość Davetch
Moim zdaniem brak jest podstaw do pobierania opłat za usunięcie SIMlocka, biorąc pod uwagę, że po wygaśnięciu umowy usługa ta jest bezpłatna Ponadto pobieranie opłaty pełni de facto funkcję dodatkowej kary umownej, która jest nieuzasadniona w świetle prawa telekomunikacyjnego, a jednocześnie stanowi dodatkową barierę mającą zniechęcić konsumenta do ewentualnej zmiany operatora. Jeśli w Orange dalej jest pobierana opłata po wygaśnięciu umowy to jest bezprawnie ale jak widzę ze praktyka jest inna