Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja coreczka i jej buźka

moja coreczka i jej buźka

Polecane posty

Gość moja coreczka i jej buźka

moja córeczka od ostatniego katarku (ok 1 mieś temu)ma na buziuni takie małe krosteczki.nadmieniam ze idą jej ząbki i ciągle jest uśliniona .ma 1rok i 5 mies,nionia ciężko jej zabrać.ma naokoło ust,co to może być i czym to smarować?

spróbuj maśc Diprobase - rewelacja na wszelkiego rodzaju zmiany skórne, ponadto używamy również jako ochorne buzi zamiast kremu - super natłuszcza, skóra nie robi się sucha

Gość martwiąca się mama
hej no ja mam dokladnie ten sam problem mała ma rok i 5miesięcy i też miała kaszel i katar w zasadzie to kaszel nadal ma i dostała krostki wokół buźki ja myślę że to od śliny bo akurat jej ząbki wychodzą byłam u lekarza i powiedzial że na buzi nie wolno smarować żadnymi maściami no ewentualnie podczas snu i mam przemywać co jakiś czas wodą i pomaga :) krostki już są blade i powoli znikają pozdrawiam

moja córeczka też była chora i też miała na buzi pełno takich malutkich chrostek a naokoło ust takie czerwone i lekarka powiedziała,ze to podraznienie od wycieranie itp. posmarowałam jej 2 razy maścią diprolena i wszystko zniknęło.

Gość No pewnie że nie wolno
w okolicach ust smarować!!!Dziecko ciągle pcha palce do buzi ślini się itd.A maści jeść nie wolno.Miałam ten sam problem i to od śliny się robi.Skura się podrażnia też od ciągłego wycierania.Smaruj kremem.

Gość kjhgfdsrtyhbn
tak SKURA:O

Gość hmm*hmm
to od sliny tak jak wyzej dziewczyny pisaly,ja mojej niczym nie smarowalam samo zeszlo.

Gość ojacie
katarku, buziuni, krosteczki, nionia Nadmieniam, że niedobrze mi

Gość edfsdg
połtora roku ma i dopiero jej zęby idą??

Gość ja za 4 h mycia okien
nionia :D ahahaha

Gość hryzantemka
ale głupoty piszecie, że nie można żadną maścią smarowac można, a nawet trzeba, tylko maśc musi byc odpowiednia a jak dziecku popękają usta to też nie posmarujecie ? jest wiele maści na takie podrażnienia: diprobasa, alantan, cutibaza, clobaza, krem emolium specjalny, nanobasa, bepanthen i wiele innych a smoczka w tym wieku lepiej odstawic, na rzecz gryzaczków i kubka niekapka a nawet http://www.doz.pl/apteka/p47299-Bioderma_Abcderm_krem_do_skory_wokol_ust_dla_niemowlat_40_ml to wersja dla bogatszych