Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość StaraAmalutka

POMOCY !!! BLAGAM

Polecane posty

Gość StaraAmalutka

Jest ta godz a ja jeszcze nie śpie mój chłopak normalnie juz płacze z bólu zęba a w okolicy nie ma żadnego pogotowia dentystycznego a ni nic co mam zrobic czy zwykłe pogotowie w tym wypatku w jaki kolwiek sposób mu pomoże nie mam pojęcia co robić serce mi pęka pierwszy raz go widze w takim stanie :(

Gość może płukać zimną
wodą ale to chyba nie pomoże. pogotowie chyba nie ale zadzwon. to nic nie koszyuje.

Gość niestety bez pomocy
dentysty sie nie obędzie. to prawdopodobnie zgorzel i trzeba otworzyć zęba. przykro mi.

Gość StaraAmalutka
cośty on nawet buzi nie może otworzyc leży i rozwala wszystko dookola zazył 3 ketanole i 2 peralginy i nic ból jest za 5 min nie ma i za chwile jest i to taki że chłopak już nie może

Gość kremowkaaa
niech płucze zęba wódką, mi pomagało, albo wsadzałam w dziurke wacika nasączonego wódką, a jak bardzo bolało mnie to wódka doustnie w dużych ilościach

Gość taksówka i do
jakiegos gabinetu dentystycznego co ma dyżur.. jeśli jest tak jak myślę, tzn zgorzel to nie pomogą żadne środki przeciwbólowe. tylko otworzenie zeba. tam się gromadzi gaz który powoduje ból.

Gość StaraAmalutka
jak już pisałam każde zetknięcie z czymkolwiek nawet z zimniejszym powietrzem powoduje bol ale nie wiedziałam ze ból może byc az tak silny :( i nie wiem co robic

Gość aaaasdsdd
z samego rana do dentysty, czasem pomaga Ibuprom, pyralgina i inne leki przeciw bólowe. na jakiś czas miał by spokój

Gość StaraAmalutka
mieszkam na totalnym zadupiu o taxi nie ma mowy w tym tkwi problem takto dawno juz bym w niej była a samochodu tez nie ma

Gość StaraAmalutka
zażył 2 pyralginy i 3 ketanole bez przesady

aaaasdsdd tabletki tu nic nie pomogą :( ja zjadłam 9 tabletek i nic ....:O moze popros znajomych, kogos z rodziny, sasiada .trzeba jechac na pogotowie

Gość też kiedys byłam w takiej
sytuacji, i tez wzięłam nizliczona ilość leków przeciwbólowych, łącznie z tramalem, po którym dostałam takiej telepawki,że hej-koniec końców, pojechałam na pogotowie i dostałam ketonal domięśniowo (wcześniej brałam ketonal w tabletkach-nie pomógł) i dopiero mnie puściło. Lekarz dał mi jeszcze recepte na antybiotyk.

Gość nie dawaj wiecej
znieczulajacych, bo wykorkuje. na pogotowiu maja tez dyzury dentystów, z tym,ze nie lecza tylko na ogol zatruwają.( zreszta moesz zadzwonic i spytac. Niech nie dotyka tego zeba jezykiem i w zaden sposób nie drazni moze ew pzylozyc zimny oklad do policzka. Mozna plukac szalwia albo spetosanem jesli ma ( letnim) albo woda utlenioną.

Gość eeeegdzie
jeśli ma ]dziurę z zębie to szałwia nic nie pomoże,ewen,może tylko odkazić ale to tez trochę.Ja jak miałam dziurę w zębie(leczyłam kanałowo)to rozgniatałam na drobny proszek Duomox antybiotyk i wsypywałam do dziury na zebie,przykrywałam to malym kawałeczkiem waty,taki opatrunek z tego powstawał i wtedy mogłam usną bo tak tez nic nie dawało rady,nawet ketonal:/Jeśli to zgorzel to niestety ale tu pomoże tylko dentysta..