Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m,shguygfuvdkhev

pytanie do wierzących...

Polecane posty

rozumiem ,ze malkolm jako tak obeznany fachowiec wie jak " naprawdę " wygląał Jezus jako człowiek :) A ja zapytam - jakie to miało by zanczenie , choćby nawet był drobnym , piegowatym rudzielcem ? czy to umnijszyłoby Jego Ofiarę ? oczywiście ,rodowód Jezusa - Żyda z Żydów jest w Piśmiesz szczegółlowo opisany i tridno sie spodziwać ,że wśród pokoleń czarnowłosych ludzi urodzi sie rudy - ale jeśli nawet to co ?

Gość n chc
lana Po owocach ich poznanie...to akurat prosto z Biblii Więc? dlatego napisałem ze nie osadzam go, nie znam pobudek jego serca , zna je tylko Bóg napisałem tez ze Biblia jako źródło wiedzy i prawdy nigdzie nie wspomina o darach w postaci stygmatów..,. wiec?

Gość agata-----------
malkolm z jakiego znowu cudaka? to ze w Twojej glowie cos sie niemisci, nie rozumiesz czegos lub nie wierzysz nie znaczy ze tego nie ma..... abstrhujac od |twojej paplaniny, uwazam ze nie powinno sie nad tym zastanawiac czy pieklo lub niebo nastapi od razu po smierci czy w momencie sa du ostatecznego poniewaz, po smierci nie ma juz zcegos takiego jak czas, w naszym wymiarze, gdzie liczy sie tylko ciało, potrzebne sa czas i przestrzen, natomaist po smierci nie ma czasu ani przestrzeni, wiec rownie dobrze sad moze nastapic od razu

Gość n chc
LICENCJA:) bezpośrednio w Lini rodowej prowadzącej do Jezusa był król Dawid który akurat był rudzielcem, wiec istnieje taka możliwość, choć z drugiej strony ta właściwa połowa chromosomów pochodziła od Boga wiec należało by się spodziewać doskonałego człowieka a nie małego krępego rudzielca, za to pewnym wydaje się ze Jezus miał krótkie włosy jak to było przyjęte w tradycji żydowskiej Niektórzy mylą nazarejczyka z nazirejczykiem któremu od dziecka nie ścinano włosów, nazirejczykiem był Jan chrzciciel kuzyn Jezusa, sam Jezus był Nazarejczykiem bo pochodził z Nazaretu

i czemuż tak sie denerwujesz ?:) skoro to twój świadomy wybór - to czemu denerwuje cie zdanie i wiara innych ? to co dla ciebie jest kuglarstwem dla mnie jest miłościa i cudem , przebaczeniem i przemianą . Nie martwi mnie gdzie znajdę sie po śmierci , bo wiem ,ze wracam do Domu . Gdize ty pójdziesz ?

Gość ***Iana***
malkolm z Podziwiam Jezusa jako człowieka ale nie wierze w żadne cholerne zmartwychstanie i Otwórz oczy... cud w Sokółce, cud z Akita, Medjogourie - same przypadki? No malcolm.. to tak jakbyś twierdził, że mozna rozebrać zegarek na częsci, rzucić częsci na podłogę i one same złożą się spowrotem w sprawnie dzialający zegarek :D n chc dlatego napisałem ze nie osadzam go, nie znam pobudek jego serca , zna je tylko Bóg napisałem tez ze Biblia jako źródło wiedzy i prawdy nigdzie nie wspomina o darach w postaci stygmatów..,. wiec? Spójrz na jego życie, jest dośc dobrze opisane. czy COKOLWIEK budzi twoje wątpliwości co do pobudek stygmatyka? PO OWOCACH... tysiace jesli nie miliony spowiedzi gdzie najbardziej zatwardziali grzesznicy wracali do Boga, wyznawali swoje grzechy i zaczynali nowe zycie. Był stygmatykiem. Dostał znaki Chrystusa. I to, że Biblia na jego temat milczy oznacza, iż stygmatyzacja jednostek nie istnieje?

Jezus czy jako doskonały Aryjczyk , czy rudy Szkot czy czrnowwłosy Żyd jest przede wszystki Jezusem :) Przybrał posać człowieka swoich czasów - kto wie jak będize wygladał teraz ?:)

Gość ***Iana***
malcolm To co mówił mają już wszyscy głęboko w dupie. A co mówią już WSZYSCY???? :D Skoro wszyscy to i ja zapewne :D Powiedz mi malcolmiez co ja mówię... bo byc może wiesz lepiej :D

lana cytat , na który sie powołujesz jest częscia pewnej większości i dotyczy ostrzeżenia przed fałszywymi prorokami , nauczycielami . Moim zdaniem nie bez powodu oba te wersy leżą obok siebie . (15) Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami. (16) Poznacie ich po ich owocach. Czy zbiera się winogrona z ciernia albo z ostu figi? (Ew. Mateusza 7:15-17, Biblia Tysiąclecia)

Gość ***Iana***
jasne licencja zgoda całość pasuje tu jak ulał, albowiem n chc zastanawia się nad tym czy Ojciec Pio nie był fałszywym prorokiem

Gość n chc
***Iana*** proszę nie obraź z się, ale owocem Ojca Pio było sprowadzenie wielkiej rzeszy ludzi do kościoła katolickiego który prze lata mordował, prześladował i często nazywał heretykami prawdziwych sług bożych, a później gdy ich wymordowano Kościół czynił ich swoimi świętymi kk jest winien rozlewowi krwi milionów ludzi a może miliardów na całym świecie i w europie, jest winien mieszaniu się do polityki w której od początku swego istnienia uczestniczył i aż do tej pory, jak również grzechowi zaniechania poprzez milczenie Watykanu w sprawie choćby 2 wojny światowej, tak samo tuszowaniu mordów w których uczestniczyli duchowni jezuiccy zdaje się w Jugosławii

Gość ***Iana***
malkolm z Ciekawe czemu wśród indian z amazoni bądź szyitów z iraku nie pojawiają się stygmaty. Malcolmie, przeciez STYGMATY są świadectwem Męki Pańskiej. Jak mogą pojawiac się u indian czy szyitów, którzy w nia nie wierzą?

ważniejsze od stygmatów i innych objawień jest uwierzenie w to ,ze tylko Jezus moze zbawić , tylko On moze wybaczyć grzechy i tylko dzieki Niemu możemy zmienić nasze życie . Nie ma sensu rodrapywanie tego co było , bo to co bylo już nie wróci a my żyjemy i ciągle mamy szansę na wykorzystanie swojego czasu właściwie .

Gość ***Iana***
n chc ***Iana*** proszę nie obraź z się, ale owocem Ojca Pio było sprowadzenie wielkiej rzeszy ludzi do kościoła katolickiego który prze lata mordował, prześladował i często nazywał heretykami prawdziwych sług bożych, a później gdy ich wymordowano Kościół czynił ich swoimi świętymi I jesteś w 100% przekonany, że człowiek-zakonnik spedzający życie w konfesjonale dostał WIDZIALNE ZNAKI MEKI PAŃSKIEJ po to, aby innymi niczego nie swiadomymi owieczkami żywić krwiożercze wilki zasiadające kolejno na tronie Piotrowym? Nieźle :D

Gość ***Iana***
LICENCJA:) ważniejsze od stygmatów i innych objawień jest uwierzenie w to ,ze tylko Jezus moze zbawić , tylko On moze wybaczyć grzechy i tylko dzieki Niemu możemy zmienić nasze życie . Licencjo, alez te wszystkie znaki i objawienia SĄ WŁASNIE PO TO :)

Gość n chc
LICENCJA:) KK doszukuje się często rożnych cudów mających potwierdzić jego boskie posłannictwo zamiast skupić się na właściwym postępowaniu i głoszeniu właściwych prawd, Malcolm zwrócił uwagę ze w każdej religii występują cuda mające potwierdzać jej prawdziwość, nie mniej jednak prawdziwa mogła by być co najwyżej 1, wiec i nie ma powodu by tak bardzo skupiać się na tych Katolickich cudach bo zapewne maja to samo źródło jakie miały sztuczki czynione choćby przez kapłanów egipskich za czasów Mojżesza

Gość ***Iana***
n chc :D, :D, :D Zapytam raz jeszcze I jesteś w 100% przekonany, że człowiek-zakonnik spedzający życie w konfesjonale dostał WIDZIALNE ZNAKI MEKI PAŃSKIEJ po to, aby innymi niczego nie swiadomymi owieczkami żywić krwiożercze wilki zasiadające kolejno na tronie Piotrowym?

widzialne znaki męki pańskiej -- czy takie znaki nie wymienione w Biblii , nie służące niczemu konkretnemu , od strony wiary niczemu nie potrzebne - czemu twoim zdaniem miałby służyć ? Bo moim zdaniem dla owych ludzi prostych , nie znających Pisma byłby fantasyczną " reklamą " duchowości i wiary Ojca Pio . Praktycznie nic nie musiałby robić ,żeby itak swoim przykładaem zachęcać ludzi do KK . Dobrze mnie zrozum - nic nie mam do niego ,nie znałam go i nie mam zamiaru wypowaidać sie na temat jego działalności . Zastanawia mnie tylko fakt ,że rzecz tak poważna jak owe stygmaty niczemu nie służy . Św Paweł pisze o kolcu w swoim boku , którego nie moze sie pozbyć ani go zaleczyć ,ale wierzy ,ze Boży to plan " abym sie zbytnio nie chlubił " A do czego są potrzebne stygmaty ?

Gość ***Iana***
n chc, a JPII? też zmanipulowany oszust? :D

Gość n chc
I jesteś w 100% przekonany, że człowiek-zakonnik spedzający życie w konfesjonale dostał WIDZIALNE ZNAKI MEKI PAŃSKIEJ po to, aby innymi niczego nie swiadomymi owieczkami żywić krwiożercze wilki zasiadające kolejno na tronie Piotrowym? Nieźle to twoje domniemanie, ja jak pamiętasz osąd zostawiłem Bogu:) ale nie ma powodu skupiać się na cudach skoro 100% źródłem prawdy (według mojego przekonania) jest Biblia

Jak Jezus może Cię zbawić jak od dwóch tysięcy lat gnije w jakiejś dziurze i tu sie mylisz chłopaku :)

Gość ***Iana***
widzialne znaki męki pańskiej -- czy takie znaki nie wymienione w Biblii , nie służące niczemu konkretnemu , od strony wiary niczemu nie potrzebne - czemu twoim zdaniem miałby służyć ? Jak to niczemu nie potzrebne? Jego zadaniem było nawracanie grzeszników. Dostał do tego narzedzia z samego nieba .... A ty twierdzisz, że od strony wiary było to nikomu nie potrzebne? No licencja, proszę cię...

no ,ale konkretnie lana , konkretnie . Bilia mówi ,ze wiara przychodzi ze słuchania , żę zbawienie przychodzi TYLKO przez Jezusa - to jak w tym mogą pomóc krwawe rany ?

Gość n chc
***Iana*** teraz dowaliłas :P nawet dla Katolików jest jasne jak KK zmanipulował rzekome cuda JPII żeby uczynić go świętym, wiec proszę, odpuść sobie JPII gdyby nie był polakiem, miała byś dziś gdzieś te cuda

krwawe rany nie na rekach Jezusa tylko człowieka , mozę i dobrego i pobożnego , moze nawet zbawionego i wierzącego - ale jesli on ich naweracał ;) przy pomocy tych stygmatów - to w kogo jest ta wiara ?:D

Gość ***Iana***
ale nie ma powodu skupiać się na cudach skoro 100% źródłem prawdy (według mojego przekonania) jest Biblia Ależ ma.. skoro odrzucasz KK jako zgraję pazernych i krwiożerczych kolesi w kieckach wyjasnij mi powód dla którego własnie historii w KK pojawiła się taka osoba jak Ojciec Pio. Rozumiem, że wygodniej jest ci zamieść problem pod dywan :D No, ale w końcu nie wygoda w zyciu najważniejsza :P :D

lana - ojcie Pio wcale nie jest taki wyjątkowy . W historii KK każdego narodu jest ktoś taki - tylko troche sie nim zainteresuj .

jak nie masz nic do powiedzenie - a przyznanie siedo braku wiedzy to dobry początek :) to mozę choć posłuchasz co inni maja do powiedzenia i a nuż czegoś sie nauczysz , czegoś nowego dowiesz ?

Gość ***Iana***
n chc Nie mówię tu o cudach JPII ale o jego homiliach czy pismach.. jak to było licencjo? wiara przychodzi ze słuchania , żę zbawienie przychodzi TYLKO przez Jezusa no idealny przykład mi sie trafił :D ale jesli on ich naweracał przy pomocy tych stygmatów - to w kogo jest ta wiara ? Licencja nie osłabiaj mnie :D. Wiara jest łaską na którą TRZEBA SIE OTWORZYĆ... Siła sprawcza dla uczynienia pierwszego kroku. To wszystko. jesteś protestantką? Jesli tak, to może podaj mi jakiegos protestanta obdarzonego widzialnymi charyzmatami z Nieba który został tak jak Ojciec Pio powołany do przyprowadzania owieczek do Pana.. bo wiesz, ja nie bardzo znam tych waszych guru ;)