Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lcuia

w jakim wieku byliscie pierwszy raz u gina

Polecane posty

Gość lcuia

kto was zmusil ?> czy wynikalo to bardziej z dolegliwosci ?

Gość gsfdgsfdgf
23 lata Nie poszłam profilaktycznie ale dlatego że obawiałam się zaburzeń hormonalnych. Dostalam tabletki bez badania. Pierwsze badanie ginekologiczne przeszłam w wieku 28 lat. Osobiście uważam że ta nagonka żeby chodzić do ginekologa jest absurdalna. Czy chodzimy profilaktycznie na prześwietlenia płuc, tomografię i co tam jeszcze się da do różnych specjalistów? A równie dobrze należałoby wszędzie.

nie no,mi sie wydaje,ze do ginekologa chodzi sie mniej wiecej tak czesto jak do dentysty. pierwszy raz bylam w wieku 17 lat po tabsy:P teraz juz chyba 3 lata nie bylam,czuje sie zdrowa,tabletek nie biorre,wiec po co?tak samo zeby-zdrowe,myje czesto,juz chyba 7 lat u dentysty nie bylam

Gość lcuia
tabletki anty?

ja miałam 17 lat, poszłam bo miałam rozne niepokojące objawy i gin wykrył nadżerke, potem jak ją wyleczył to chodzilam też często na kontrole, potem po jakimś czasie zaczęłam brac tabletki anty więc też często sie tam pojawiałam, teraz tabletek nie biore i planuje chodzić raz na rok na rutynowe badania - cytologie i usg, warto je robić regularnie bo np. rak szyjki macicy nie daje początkowo żadnych objawów

ja myślę, że najlepiej pierwszy raz pójść w młodym wieku, zrobić badania czy jest wszystko okej, a potem pojawiać się raz na rok, raz na 1,5 roku na cytologię i to wystarczy jeśli chodzi o profilaktykę, ale nie ma co z tym zwlekać bo tak jak mowie - są choroby początkowo bezobjawowe, po co kusić los jak badanie u gina trwa dosłownie 10 minut

Gość 12 latka u gina
ja dopiero we wtorek idę i mam niecałe 12 lat bo wykryli u mnie torbiel a przy okazji jakie badania się robi ginekologiczne na torbiel