Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ecnart05

Czy to możliwe, test raz nie wyszedł, 2 pozytywny

Polecane posty

Gość ecnart05

Witam Moja dziewczyna wczoraj zrobiła sobie test ciążowy, na początku wyszedł błędnie później pozytywnie. . .Ona bardzo się tym stresuje, ja troszkę mniej bo nie wierze w to. . . według mnie jest to niemożliwe ponieważ zawsze się kochaliśmy w prezerwatywach i nigdy nie kończyłem w środku. . . Moja dziewczyna często wymiotuje w sumie nie jest to nic nowego u niej ale pierwszy raz przez taki długi okres, brzuch ją boli, nerki, czasami jajniki, głowa też,. . .Przed zrobieniem testu 3,5 tyg temu, dostała okres i nie jakieś plamienie a bardzo obfity bo na ogół taki ma, po jej o kresie czyli w Listopadzie nie kochaliśmy się w ogolę bo dziewczyna się stresuje. . . zupełnie nie wiem co mam zrobić, staram się ją pocieszać ale powoli sam zaczynam powątpiewać. Dziękuję za każdą odpowiedz i Pozdrawiam.

niech dla pewności zrobi badanie z krwi beta hcg, ono już da pewność czy jest ciąża czy nie, można to zrobić w każdej przychodni

Gość nie rozumiem tego zdania
... najpierw wyszedł błednie, potem pozytywnie.. Ten sam??? Po 5 minutach test wyrzuca się do śmieci i cokolwiek potem się tam pojawi, jest błędem. Nie należy patrzeć na test po okresie dłuższym niż 5 minut. Do tego czasu wynik jest prawidłowy

ja to zrozumiałam że były dwa różne testy, ale teraz to też juz nie wiem...

Gość ecnart04
to były 2 te same testy

2 testy, ale takie same tak? no to mówie - zrobcie z krwi dla pewności

Gość ecnart05
Tak to były 2 te same

Gość dsdsddsd
mi tez raz wyszedl pozytyw potem nagatyw i nie jestem wiec nie panikuj niech powtorzy test zadwa dni.skoro miala okres porzadny to malo prawdopodobna ciaza

te same czy takie same? Jeśli 2 różne testy i na jednym pokazało w ciągu 5 minut że jest w ciąży, to pewnie jakieś niepokalane poczęcie, albo test z wadą. Proponowałabym w aptece kupić świeży test i zrobić jeszcze raz. Tyle, że nie bardzo rozumiem skąd by miała ta ciąża być niby? Skoro był NORMALNY obfity okres i stosunki wyłacznie w prezerwatywie a ty nie przeniosłeś ręką spermy to niby jak?

Czasem test wychodzi pozytywny jeśli jest coś nie tak np jakaś cysta na jajniku, jakieś mega problemy hormonalne. Tak nie zdarza się często, ale jednak się zdarza. Idźcie do lekarza. Swoją drogą nie rozumiem jak do tej pory nie zainteresowałeś się tym, że ona tak często wymiotuje.

Gość ecnart05
testy były 2 tej samej firmy Sam sie zastanawiam jak mogłoby do tego dojść. . .nienormalne ; o dziewczyna zrobiła sobie te testy żeby sie uspokoić ale jak widać nie wyszło jej. . .wiem że ma jakieś problemy z jajnikami czesto ma bóle nerek ale nie wiem czy to ma to jakieś powiązanie

Gość ecnart05
zainteresował się, ale jak napisałem wyżej u niej wymioty były " normalne " u lekarza z tym była i nic, więc co ja mogłem pomóc

pewnie ma jakieś cysty i stąd te pozytywne testy. To nie przelewki, naprawdę powinna iść do lekarza.

Gość ecnart05
ja wiem że to nie jest normalne ale ma tak dość często i różne bóle więc można powiedzieć że się przyzwyczaiłem do tego. . .

ona powinna poodwiedzać lekarz specjalistów, zrobć sobie usg na te bóle nerek i jajników, zrobić gastroskopie żeby sie dowiedzieć skąd wymioty...

Gość ecnart05
staram się ją namówić ale nie chce i się boi

dziwne tylko, ze ona się przyzwyczaiła... Wyślij ją do lekarza a nie ignoruj. Chcesz, żeby sie przekręciła? Może to ostre zapalenie wyrostka na przykład albo wrzody żołądka. Na to się umiera między innymi... A przy okazji test z krwi na ciążę też nie zaszkodzi i będzie pewność. Tak czy inaczej do lekarza marsz!!!